Dag 1. Hemorten – Sant’Agata sui Due Golfi
Vi flyger till Neapel. Vår buss tar oss till orten Sant’Agata sui Due Golfi på Sorrentohalvön där vi bor samtliga sex nätter på Hotel O’ Sole Mio. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Vi har nu härliga dagar framför oss för att utforska de vackra omgivningarna.

Dag 2. Vandring Capri
Dagens utflykt bjuder på en speciell juvel i Neapelbukten – den vackra klippön Capri. På Capri gör vi en vandring genom det vackra landskapet där vi ser några av de vackra naturliga stenformationerna och vyerna ön bjuder på. Vi åker sedan med minibussar till Anacapri, öns västra del, där den berömda Villa San Michele är belägen. Villan uppfördes i slutet av 1800-talet av den svenska läkaren och författaren Axel Munthe, vän och livläkare åt drottning Victoria som var gift med Gustaf V. Villa San Michele är idag ett kulturinstitut med ett museum öppet för allmänheten (inträde cirka 8 euro). Vi åker minibuss ner till staden Capri där vi får en stund på egen hand innan vi återvänder till hamnen för att ta båten tillbaka till fastlandet. Vandringstid cirka 4 timmar, höjdskillnad 300 meter.

Dag 3. Vandring Gudarnas stig
Vi beger oss via de små landsvägarna till Agerola som ligger cirka fyra mil från vårt hotell. Här börjar vi vår vandring på ”Gudarnas stig”, en vandringsled som till slut leder oss till byn Nocelle där vi gör ett lunchstopp. Vi åker sedan lokalbuss ner till Positano där det finns tid att återhämta sig lite innan det är dags att återvända till vårt hotell.  Vandringstid cirka 5 timmar, höjdskillnad 350 meter.

Dag 4. Vandring Punta Campanella
Dagens vandring till Punta Campanella utgår från vårt hotell och vandringsleden går genom skog, äng och naturreservat. Vi går via Termini till Sorrentohalvöns sydligaste spets Punta Campanella, där vi från fyren har en makalös utsikt över havet och ön Capri mittemot. Vi vandrar sedan tillbaka till Termini där en buss möter oss och tar oss tillbaka till vårt hotell. Vandringstid cirka 4 timmar, höjdskillnad 300 meter.

Dag 5. Vandring Vesuvius
Idag får vi följe av en geologisk guide som ska ta oss med upp på Vesuvius. Vi inleder med att ta bussen upp till cirka 1 000 meters höjd. Här påbörjar vi vår vandring och tar oss upp till ytterligare lite högre höjd varifrån vi kan se ner i kratern. Vår guide tar oss även med en bit in i kratern. Vi fortsätter därefter till södra kanten av kratern varifrån vi kan se Pompejis arkeologiska utgrävningsområde. På vår väg tillbaka till bussen ser vi lavaflödet som 1944 förstörde Neapels förort San Sebastiano. Som avslutning på dagen besöker vi en vingård belägen vid Vesuvius fot där vi får smaka på det traditionella vinet Lacryma Christi. Dagens vandring rekommenderas inte för den som lider av astma och yrsel. Vandringstid cirka 5 timmar, höjdskillnad 400 meter.

Dag 6. Vandring Sorrento
Vi startar från vårt hotell och upptäcker den lilla byn Sant’Agata och når en utkiksplats med fantastisk panoramautsikt över Salerno- och Neapelbukterna. Vi blir sedan inbjudna av Giuseppe som lär oss hur man gör riktig italiensk pizza. Efter lunch vandrar vi till vackra Sorrento, där vi får fri tid att strosa runt i staden innan vi återvänder till vårt hotell med buss. Vandringstid cirka 3-4 timmar, höjdskillnad 380 meter.

Dag 7. Sant’Agata sui Due Golfi – Hemorten
Avresa mot Neapel och flygplatsen för hemfärd.

Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:- · entréer · vandringsstavar 120:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 6/5 har vi hemresa mycket tidig morgon dag 7 och vi kommer därför få ett enkelt frukostpaket från hotellet vid utcheckning.

Andra liknande resor:

Sorrento

Sorrentohalvön

Stora Italien

Klassiska Italien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se