Dag 1. Hemorten – Procchio
Vi flyger till Italien. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd norrut till Piombino och färjan till Elba. Överfarten tar ca en timme. Vi checkar in på trestjärniga Hotel Valle Verde i Procchio. Hotellstandarden på Elba är överlag något lägre än på fastlandet men vårt hotell håller god mellanklass. Rummens storlek och standard kan variera. Hotellet ligger på promenadavstånd från stranden. Frukost och middag ingår varje dag. Vi har fem vandringsdagar då vi vandrar tillsammans med en lokal vandringsguide och vår reseledare i områden runtom på ön som vi når via bussfärder. Middag på kvällen. 

Dag 2. Viticcio, Scaglieri och Procchio
Vi börjar dagens vandring i fiskebyn Viticcio. Därifrån vandrar vi söderut längs kusten mot Scaglieri vars bukt är känd för sin vackra sandstrand. Vandringen avslutas i Procchio, där vi kan njuta av resten av dagen på stranden eller vid hotellets pool. 

Dag 3. Le Conche och Rio Marina
Dagens vandringstur går genom det gamla gruvområdet där vi bland annat besöker Le Conche, en liten sjö som av mineralbrytningen blivit rödfärgad. Vi följer den gamla transportvägen från gruvan. När vi når Rio Marina kan vi i hamnen se gamla lastningsstationer som användes när mineralet skulle skeppas från ön. Därefter återvänder vi till vårt hotell.

Dag 4. San Marina och Portoferraio
Idag vandrar vi i klassisk Medelhavsterräng längs leden som Napoleon lät bygga för att nå sitt sommarresidens i San Martino (kan besökas mot extra kostnad). På eftermiddagen utforskar vi öns huvudstad Portoferraio med sin pittoreska stadskärna där Napoleons stadsresidens ligger (kan besökas mot extra kostnad). Dagen avslutas med en vinprovning innan vi återvänder till vårt hotell. 

Dag 5. Procchio
Den gröna ön Elba är Italiens tredje största ö och berömd för sin omväxlande landskapsbild. Här finns lummiga skogar, kullar och berg, imponerande klippor och avskilda stränder vid kristallklart hav. Idag har vi hela dagen fri för egna upptäcktsfärder på en av Medelhavets vackraste öar. 

Dag 6. Capoliveri och Punta Calamita
Idag beger vi oss till medeltidsstaden Capoliveri på öns sydöstra sida. Därifrån vandrar vi genom typisk macchiavegetation till Punta Calamita, en av öns södra spetsar. Vi återvänder sedan till Capoliveri för en fikapaus innan vi åker tillbaka till vårt hotell. 

Dag 7. Marciana Marina – Sant'Andrea – Zanca
Veckans sista vandring startar i den medeltida staden Marciana Marina. Där kan vi inhandla lokala delikatesser för en picknicklunch senare under dagen (ingår inte i resans pris). Vi vandrar västerut längs kusten med storslagen utsikt över havet. När vi kommer fram till byn Sant'Andrea finns möjlighet till bad i den charmiga viken. Sedan fortsätter vi uppåt mot den lilla byn Zanca, där vi avslutar vår vandring. Vi återvänder till hotellet och avnjuter där resans sista middag. 

Dag 8. Procchio – Hemorten
Frukost och sedan avresa mot flygplatsen för hemfärd. 

Våra vandringar på Elba är medelsvåra. Vi vandrar cirka tre till fem timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200-300 höjdmeter. Det är viktigt att man har normal grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. Alla vandringar görs gemensamt och dagsetapperna går inte att dela upp. 
För att underlätta vandringen kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula, allra bäst är vandringskängor. Vandringsstavar kan underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en picknicklunch · 7 middagar · vandringar och utflykter enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 225:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Toscanas sydvästkust

Genuina Toscana

Toscana mat & vin

Chianti med vinfest

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se