Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Svolvaer
Vi flyger till Kiruna där vi möter vår buss som tar oss vidare mot den norska gränsen. Vi följer Malmbanan och passerar bland annat Torneträsk och Abisko nationalpark innan vi når Norge och Svolvaer som fungerar som centralort i öriket Lofoten. I Svolvaer checkar vi in på Scandic Svolvaer, som är ett intimt och mysigt hotell med utsikt över havet. När vi har installerat oss i våra rum serveras middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 2. Vandring Fredvang – Kvalvika
Efter frukost åker vi buss i cirka två timmar till den lilla fiskebyn Fredvang, varifrån vi går den spektakulära och kuperade leden genom granitlandskap med utsikt över bergstoppar och havet som fond. Vår destination är Kvalvika, som kallas Lofotens vackraste strand. Den idylliska stranden ligger på den norra sidan av ön Moskenesöya och är omgiven av gröna slätter och branta fjäll, med en makalös utsikt över öppet hav. Under dagen ser vi även den pittoreska fiskebyn Nusfjord, som är en av Norges äldsta och bäst bevarade fiskebyar. Dagens vandring tar cirka tre timmar. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell i Svolvaer, där vi njuter av en god middag på kvällen.

Dag 3. Vandring till toppen av Tjeldbergtind
Idag vandrar vi från hotellet till toppen av Tjeldbergtind. Vandringen inleds med en serpentingrusväg som sedan blir en stig längs med bergssidan. Den är delvis brant men det blir aldrig svår vandring. Väl på toppen befinner vi oss runt 350 meter över havet och blir rikligt belönade med en spektakulär utsikt över Svolvaer, Vestfjord och Kabelvåg. Det finns två toppar att bestiga, den södra som erbjuder utsikt över den västra bukten eller den brantare och högre norra toppen, där man har utsikt över Svolvaer och Kabelvåg. Dagens vandring tar sammanlagt cirka fyra timmar. Efter vandringen tillbringar vi resten av dagen som vi önskar och äter middag på egen hand.

Dag 4. Vandring Rörvikskaret
Vi börjar med en härlig frukost på hotellet och gör oss därefter redo för dagens utflykt. Vi åker dryga milen med buss innan vi påbörjar vår vandring. Leden börjar på grus längs den gamla Lofotsvägen som användes innan Rörvikskartunneln invigdes 1974, men vägen smalnar av ju närmare vi kommer Rörvikskarets pass. På toppen har vi en vacker utsikt åt både väst och öst, och vi ser även stora delar av bergskedjan Lofotsväggen. På vägen tillbaka fortsätter vi ner på den andra sidan av tunneln och ser bland annat en vacker bergssjö och Rörviksstranden, där det turkosa, iskalla havsvattnet möter land. Vandringen tar cirka fyra timmar och vi tar sedan bussen tillbaka till Svolvaer. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Vandring Mannen
Efter frukost åker vi med buss till dagens utgångspunkt som ligger på den norra sidan av Vestvågöya. Vi vandrar runt udden som ligger vid foten av den 400 meter höga bergstoppen Mannen, som har en imponerande profil. Leden är emellanåt lite stenig och smal, men på det stora hela är den relativt lättvandrad. På båda sidor om oss har vi de två vackra stränderna Haukland och Uttakleiv, vars ljusa sand övergår i klargröna fält. Under dagen ser vi även de två pittoreska fiskebyarna Vikten och Reise. På kvällen umgås vi över en god middag på hotellet i Svolvaer.

Dag 6. Svolvaer – Oslo – Hemorten
Efter frukost och förmiddag på egen hand åker vi med buss till Harstad-Narviks flygplats där vi går ombord på vårt flyg till Oslo. Resenärer från Stockholm och Köpenhamn flyger vidare till sina respektive hemorter. För resenärer som ska vidare mot Göteborg väntar buss på Oslos flygplats. Längs vägen har vi möjlighet att bli avsläppta vid någon av de ordinarie påstigningsplatserna utmed E6:an. Bussen fortsätter efter Göteborg vidare mot Landvetters Bilhotell, Landvetters flygplats, Bollebygd, Borås och Ulricehamn.

Vi vandrar cirka två till fyra timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–400 höjdmeter. Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. FFör att underlätta vandringen kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula, allra bäst är vandringskängor. Vandringsstavar kan underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 4 lunchpaket (packas vid frukostbuffén) · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 895:-
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: För avresan 31/5 ligger hemreseflyget till Oslo tidig eftermiddag.

Genomsnittligt omdöme

4.1 / 5

Baserat på 17 recensioner

Läs omdömen här!
Andra liknande resor:

Lofoten

Jokkmokk

Jokkmokk

Inlandsbanan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se