tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Palau
Vi flyger till Olbia på nordöstra sidan av Sardinien. Här väntar vår transferbuss som tar oss från flygplatsen till vårt hotell i Palau som ligger ungefär en och en halv timme norr om Olbia. Vi bor sju nätter på Hotel Palau där vi blir serverade middag samtliga kvällar. Vi kan nu se fram emot några utmanande och spännande dagar i en stimulerande miljö.

Dag 2. Vandring Costa Smeralda
Vi inleder dagens vandring i den charmiga lilla byn San Pantaleo. Därifrån tar vi oss neråt mot semesterparadiset Costa Smeralda, där vår vandringsstig är vackert inramad av massiva klippväggar. Vår vandringsled tar oss igenom några av de mest eftertraktade och finaste vita sandstränderna på hela Sardinien. Utöver detta finner vi stora villor och massor av lyxbilar i Costa Smeralda, då kändiseliten vallfärdar hit varje sommar. När dagens etapp är över bjuds vi på vinprovning och små lokala sardinska tilltugg.

Dag 3. Vandring Costa Paradiso
Idag är vårt mål vackra Costa Paradiso, och vi inleder vandringen i den forna lilla fiskebyn Isola Rossa på den nordvästra sidan av Sardinien. Under vår vandring njuter vi av öns storslagna natur med djupblått hav, vita vågor samt de röda granitklipporna som är så karakteristiska för landskapet. Efter vandringen får vi möjlighet att testa myrtenlikör.

Dag 4. Vandring Monte Tundu
Dagens vandring utgår från en traditionell bondgård som på Sardinien kallas stazzo. Vi passerar en rad grönsaksträdgårdar och vin- och olivgårdar innan vår led sakta börjar stiga uppåt mot Monte Tundu. Under vår vandring ser vi intressanta platser förknippade med lokal historia, till exempel ett urholkat granitblock som ökända banditer använde som gömställe. Efter vår vandring avnjuter vi en god och efterlängtad lunch på en sardisk bondgård. När vi ätit gott och återhämtat oss från dagens strapatser återvänder vi till hotellet.

Dag 5. Palau
Idag tillbringar vi dagen på egen hand och får möjlighet att lära känna omgivningen runt Palau.

Dag 6. Vandring i Garibaldis fotspår på ön Caprera
Efter frukost beger vi oss med färja mot ön La Maddalena som via en bro är sammanbunden med ön Caprera där den italienske frihetskämpen Giuseppe Garibaldi bodde och ligger begravd. Längs smala stigar vandrar vi genom ett hisnande vackert medelhavslandskap i nationalparken Arcipelago di la Maddalena. Vi återvänder sedan till den pittoreska lilla staden La Maddalena.

Dag 7. Vandring Capo Testa
Vår sista vandring på denna resa blir en minnesvärd upplevelse. På vår väg genom dalen Valle della Luna till fyren vid Capo Testa ser vi fantastiska klippformationer av granit. En klar och solig dag har man en imponerande utsikt över havet och ön Korsika. Efter denna vandring gör vi ett besök i den charmiga lilla staden Santa Teresa innan vi återvänder med buss till hotellet.

Dag 8. Palau – Hemorten
Frukost. Efter utcheckning har vi egen tid fram tills det är dags att åka till flygplatsen.

Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster. Vi rekommenderar att lunch medtages på de vandringar där lunch inte ingår eftersom det är glest med restauranger och caféer på vandringslederna. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · båttur till La Maddalena · en vinprovning · vandringar enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 325:- · vandringsstavar 120:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresa 11/4 flyger vi t/r Olbia och programmet genomförs enligt den avvikande programbeskrivningen ovan.

Andra liknande resor:

Liverpool med Hysén

Island och Grönland

Kryssning Holland

Costa del Sol

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se