Dag 1. Hemorten – Armação de Pêra
Vi flyger till Faro och tar oss till vår buss för vidare färd mot Armação de Pêra. Här bor vi sju nätter på Holiday Inn Algarve alldeles intill stranden. Vi gör en kortare promenad på orten när vi checkat in. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell.

Dag 2–7. Armação de Pêra & Algarvekusten
Under vår vistelse gör vi fyra vandringar i Algarveområdet. Vi åker buss till och från vandringarna och vandrar cirka tre till fyra timmar per dag. Det går bra att köpa med matpaket från vårt hotell eller i närliggande butiker om man önskar ta med dryck och snacks. Under våra vandringsfria dagar ger vår reseledare gärna förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål i området. Armação de Pêra är en trevlig ort med både en modern del och en äldre del nära fiskehamnen. Den vackra kuststräckan är inramad av gyllene kalkstensklippor och staden har ett brett utbud av restauranger, kaféer och småbutiker.

Dag 8. Armação de Pêra – Hemorten
Efter frukost har vi fri tid innan vi reser till flygplatsen för hemfärd. 


Under resan gör vi följande vandringar:

Praia da Luz – Ponta da Piedade
Resans första vandring går längs kusten från Praia da Luz till Ponta Piedade. Kustremsan i Ponta Piedade kantas av dramatiska klippformationer, där sandstenen eroderat och format unika grottor och valv. Efter vandringen har vi fri tid i den historiska staden Lagos som var basen för många av upptäcktsresorna under 1400- och 1500-talen. Den gamla delen av staden omges fortfarande av stadsmuren från 1500-talet. Vi vandrar cirka 3 timmar och 7 kilometer.

São Brás de Alportel

Vi inleder dagen med att besöka en marknad i Loulé där bönderna säljer sina varor. Vandringen startar sedan i Tareja och vi tar oss genom den gröna landsbygden med porlande bäckar och gamla gärdsgårdar med spår av bland annat vattenbrunnar och källor från morernas tid. Dessutom karakteriseras vegetationen av träd såsom mandel, fikon och granatäpple. Längs vandringen ser vi även mycket korkek som trivs speciellt bra i São Brás de Alportel. Området var länge centrum för Portugals korkproduktion. Vi vandrar cirka 4 timmar och 10 kilometer.

Aradefloden
Vi vandrar ca tre timmar längs med Aradefloden från Estômbar till Silves. Floden som mynnar i Atlanten var fram tills 1800-talet navigerbar upp till orten Silves, en viktig hamn för korkindustrin. Vår vandring avslutas i Silves som ligger på en kulle ovanför Aradefloden. Den pittoreska staden domineras av borgen i röd sandsten, byggd av morerna.  Vi vandrar cirka 3,5 timmar och 10 kilometer.

Ria Formosa naturpark
Resans sista vandring äger rum i naturparken Ria Formosa, som är utsedd till ett av Portugals sju naturliga underverk. Parken är en labyrint av småöar, våtmarker, kanaler, vattendrag och sanddyner. Det här gör parken till ett paradis för fågelskådare eftersom över 20 000 fåglar övervintrar här varje år. Efter vandringen finns möjlighet att besöka Algarves största stad Faro. Det är en charmig gammal stad med kullerstensgator, lummiga parker och historiska byggnader.  Vi vandrar cirka 3 timmar och 7 kilometer.

För att underlätta vandringarna rekommenderar vi viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula, allra bäst är vandringskängor. Vandringsstavar kan underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt och enklare medicinkit med bland annat plåster. Vi rekommenderar också att ta med snacks och dryck till vandringarna.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 695:- · rum med havsutsikt från 2 195:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 12/9 bor vi på Hotel Muthu Clube Praia da Oura i Albufeira. På avresan 6/10 åker resenärer från Göteborg med buss till Oslo och flyger direkt till Faro t/r.

Andra liknande resor:

Golf Algarve

Algarve

Alentejo

Costa de la Luz

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se