Dag 1. Hemorten – Armação de Pêra
Vi flyger med mellanlandning till Faro på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Armação de Pêra. Här bor vi sju nätter på Holiday Inn Algarve alldeles intill stranden. Vi gör en kortare rundvandring på orten när vi checkat in. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell.

Dag 2–7. Armação de Pêra & Algarvekusten
Under vår vistelse kommer vi att göra fyra vandringar i Algarveområdet. På våra vandringsdagar åker vi buss till och från vandringarna och vandrar cirka tre timmar per dag. På vandringsdagarna rekommenderar vi att ta med dryck och snacks. Det går bra att köpa med matpaket från vårt hotell eller från närliggande butiker. Under våra vandringsfria dagar ger vår reseledare gärna förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål i området. Armação de Pêra är en trevlig ort med både en modern del och en äldre del nära fiskehamnen. Den vackra kuststräckan är inramad av gyllene kalkstensklippor och staden har ett brett utbud av restauranger, kaféer och småbutiker.

Dag 8. Armação de Pêra – Hemorten
Efter frukost har vi en fri förmiddag innan vi reser till flygplatsen. Vi flyger med mellanlandning och ankommer till hemorten sen kväll. 


Under resan gör vi följande vandringar:

Vandring Praia da Luz – Ponta da Piedade
Resans första vandring går längs kusten från Praia da Luz till Ponta Piedade. Kustremsan i Ponta Piedade kantas av dramatiska klippformationer, där sandstenen eroderat och format unika grottor och valv. Efter vandringen har vi fri tid i den historiska staden Lagos som var basen för många av upptäcktsresorna under 1400- och 1500-talen. Den gamla delen av staden omges fortfarande av stadsmuren från 1500-talet.

Vandring i Monchiquebergen
För dagens vandring åker vi inåt landet till Monchiquebergen, vars högsta topp sträcker sig 902 m ö.h. Vi går i bergens vackra dalgång där den naturliga skogen samsas med planteringar av eukalyptus-, pinje- och akaciaträd. Bussen tar oss upp till bergets högsta topp med utsikt över det vackra bergslandskapet. Vi gör ett besök i byn Caldas de Monchique, en kurort känd för sina varma källor. Man har gjort arkeologiska fynd från romersk tid, då källornas vatten ska ha ansetts heligt.

Vandring utmed Aradefloden
Vi vandrar ca tre timmar längs med Aradefloden från Estômbar till Silves. Floden som mynnar i Atlanten var fram tills 1800-talet navigerbar upp till orten Silves, en viktig hamn för korkindustrin. Vår vandring avslutas i Silves som ligger på en kulle ovanför Aradefloden. Den pittoreska staden domineras av borgen i röd sandsten, byggd av morerna. 

Vandring Ria Formosa naturpark
Resans sista vandring äger rum i naturparken Ria Formosa, som är utsedd till ett av Portugals sju naturliga underverk. Parken är en labyrint av småöar, våtmarker, kanaler, vattendrag och sanddyner. Det här gör parken till ett paradis för fågelskådare eftersom över 20 000 fåglar övervintrar här varje år. Efter vandringen finns möjlighet att besöka Algarves största stad Faro. Det är en charmig gammal stad med kullerstensgator, lummiga parker och historiska byggnader.


För att underlätta vandringarna rekommenderar vi vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula. Allra bäst är vandringskängor. Vandringsstavar kan underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt och enklare medicinkit med bland annat plåster. Vi rekommenderar också att ta med snacks och dryck till vandringarna.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vandringar enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrumstillägg från 2 175:- · rum med havsutsikt från 1 795:-
Resevaluta: Euro

12 personer ger den här resan
helhetsomdömet 5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Algarve

Golf Algarve

Costa de la Luz

Lissabon

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se