Dag 1. Hemorten – Cavaillon
Vi flyger till Marseille där reseledaren tar oss till vår buss. Vi reser sedan vidare till Cavaillon och checkar in på vårt hotell Ibis Cavaillon Luberon. Middag på kvällen.

Dag 2. Mur de la Peste
Efter frukost är det dags för resans första vandring. Vi åker österut till området Cabrières-d’Avignon där vi gör en medelsvår vandring tillsammans med vår lokala guide i den sydvästra delen av franska alperna. Vi följer delar av den så kallade pestmuren ”Mur de la Peste” som byggdes på 1720-talet för att skydda resten av landet från pesten som spred sig i Marseille och andra delar av Provence. I Gordes, som ibland kallas Frankrikes vackraste by, får vi sedan tid för lunch innan vi åker vidare till en olivoljeproducent för att få en inblick i tillverkningen och prova de dyrbara dropparna. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3. L’Aigue Brun
Frukost. Idag vandrar vi i skuggan av träden längs floden L’Aigue Brun i hjärtat av bergsmassivet Luberon. Här njuter vi av fantastiska miljöer, och kanske vill någon passa på att doppa fötterna i det svala flodvattnet längs vägen. Vid lunch når vi en helt ekologisk restaurang belägen mitt i det dramatiska bergslandskapet..Här njuter vi av lugnet och återhämtar oss efter förmiddagens vandring. Under eftermiddagen är det sedan dags att besöka ett lavendelmuseum där vi får veta mer om denna växt som med sin ljuvliga doft kan användas på en mängd olika vis. Vi stannar även på en vingård där vi gör en provning innan vi återvänder till vårt hotell i Cavaillon för gemensam middag.

Dag 4. Lourmarin-ravinen
Efter en trevlig frukost på hotellet börjar vi idag med att åka till Lourmarin och dess traditionella marknad. Denna pittoreska by ligger inbäddad bland olivodlingar, vingårdar och mandelträd och av detta ser vi mycket på den lokala marknaden. Här finner vi det mesta av det vi associerar med Provence. För de som är intresserade finns här även ett av Provences äldsta renässansslott att besöka. Vi äter sedan en typisk provencalsk lunch på en lokal restaurang för att ladda upp inför eftermiddagens vandring som kan vara något mer utmanande än tidigare vandringar. Vi vandrar i ravinen som med de omgivande bergväggarna skapar en mäktig vandringsmiljö. Vi återvänder sedan till hotellet och äter middag.

Dag 5. Le Chemin des Fileuses
Namnet på dagens vandring betyder ungefär ”spinnerskornas stig” då vägen användes av de kvinnor som arbetade på de stora spinnerierna i området under 1800-talet för att ta sig från Gordes till Fontaine-de-Vaucluse. Vi har samma mål som de idag, och när vi nått Fontaine-de-Vaucluse är det dags för lunch och tid på egen hand i den lilla byn. På eftermiddagen åker vi vidare till L’Isle-sur-la-Sorgue, en charmig stad vars historiska kärna omges av floden Sorgue. Staden är känd för sina gamla vattenhjul och sina många antikhandlare. Vi besöker en godisfabrik för provsmakning innan vi åker tillbaka till Cavaillon. Middag på hotellet.

Dag 6. Provençal Colorado de Rustrel
Efter frukost ger vi oss ut i det område som kallas Provences Colorado. Inträngt mellan Luberonbergen i söder och Vauclusebergen i norr finner vi ett spektakulärt ockraområde där marken skiftar från ljusgult till blodrött och på vissa ställen även i gröna och blåa toner. Vi äter en picknick i området och besöker sedan en av de gamla ockragruvorna, där utvinningen av ockra slutade så sent som på 1990-talet. Under eftermiddagen återvänder vi mot Cavaillon och gör stopp för lite shopping längs vägen. Middag på kvällen.

Dag 7. Les Rochers de Baude
Frukost och avfärd mot Les Taillades där vår vandring startar. Idag vandrar vi genom den vackra naturen upp på Les Rochers de Baude där vi får en fantastisk utsikt över Luberon och omgivningarna. Vi äter sedan lunch i Maubec innan vi besöker en vacker botanisk trädgård i området. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet och får tid att exempelvis slappna av vid poolen efter vår intensiva vecka i Provence. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 8. Cavaillon – Hemorten
Frukost och utcheckning. Därefter fri tid tills bussen hämtar oss för att köra oss till flygplatsen för vidare färd hemåt.

Våra vandringar i Provence är utmanande. Det är viktigt att man har bra grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.


Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · 5 luncher · en picknick · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 995:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Provence

Franska rivieran

Nyår i Nice

Nice

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se