Dag 1. Hemorten – Kranjska Gora
Vi flyger till Venedig. Vår reseledare tar oss till vår buss och Best Western Hotel Kranjska Gora, där vi checkar in för sex nätter. På kvällen äter vi en god middag i hotellets restaurang.

Dag 2. Zelenci och Planica
Kranjska Gora är Sloveniens mest kända skidort, men med sitt läge i de Juliska alperna är orten minst lika populär på sommaren. Det är en utmärkt utgångspunkt för att vandra i bergsmassiven som omger den övre Savadalen. Idag ska vi vandra genom det fantastiska naturreservatet Zelenci. Här vid det kilometerstora träsket frodas ett rikt och ovanligt växt- och djurliv, såsom köttätande växter ur sileshårssläktet samt grodor och häckande fåglar. I den västra delen av träsket finner vi den smaragdgröna bergssjön som har gett området dess namn (zelenci betyder grön). Vi fortsätter till dalen Planica, där den olympiska grenen skidflygning brukar förläggas under världscupen i backhoppning. Dalen bjuder också en spektakulär utsikt över lodräta branter och vita kalkstensberg som gnistrar i solen. Under klara dagar kan man se några av Alpernas högsta toppar. På kvällen serveras en välsmakande middag i hotellets restaurang.

Dag 3. Bled och Vintgar
Idag åker vi med buss till staden Bled, varifrån vi vandrar till Vintgar – en av Sloveniens mest häpnadsväckande vandringsleder. Vintgar är en 1,6 kilometer lång bergsklyfta som skär rakt genom det lodräta bergslandskapet. Här bjuder de höga bergen och Radovnafloden på svalkande skugga och hög luftfuktighet medan vi vandrar den vackra leden som går över små träbroar, förbi minivattenfall och kristallklara vattenoaser. Leden slutar med en vy över det 13 meter höga vattenfallet Šum. Efter vandringen åker vi tillbaka till Kranjska Gora, där vi äter middag på vårt hotell på kvällen.

Dag 4. Vršič och Slemenova špica
Vi tar bussen till Vršič där vi påbörjar dagens vandring till Slemenova špica, som är ett av de mest populära utflyktsmålen i de spektakulära Juliska alperna. Slemenova špica är en underbar gräsbevuxen utsiktsplats som ligger nära en av de högst belägna bergsvägarna, Vršič. Utgångspunkten ligger således väldigt högt och vägen till utsiktsplatsen är därför inte alltför lång. Under hela vandringen är vi omgivna av höga bergväggar och otroliga vyer. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell där vi njuter av en middag på kvällen.

Dag 5. Bohinj
Idag tar vi bussen till Bohinj varifrån vi ska vandra den vackra vägen upp till en bergsstuga som ligger i den pittoreska alpdalen Voje. Här har man en fantastisk vy över de skogsklädda sluttningarna. Vandringen går upp genom den hänförande Mostnicaklyftan, som är en drygt 2 kilometer lång klyfta som den klara Mostnicaforsen har karvat ut ur berget. På vissa ställen är klyftan väldigt smal och bergväggen upp till 20 meter hög. Framåt eftermiddagen återvänder vi till Kranjska Gora och vårt hotell. På kvällen äter vi middag i restaurangen.

Dag 6. Gozd Martuljek
Idag beger vi oss till byn Gozd Martuljek där vägen upp mot det övre Martuljek-vattenfallet börjar. Här vid berget Špik finns två fantastiska vattenfall. Det högst belägna vattenfallet är särskilt spektakulärt, då det faller 110 meter rakt ner för en lodrät vit bergvägg. Vi tar oss fram via trappor och träbroar och vägen är delvis brant, så det gäller att vara lite försiktig. På vägen upp passerar vi även det lägre Martuljek-fallet som faller ner i en smal klyfta som vattnet har format i stenen. På kvällen serveras middag i hotellets restaurang.

Dag 7. Kranjska Gora – Hemorten
Vi har nått slutet av vår resa och checkar ut från vårt hotell. Bussen tar oss till flygplatsen i Venedig och vi reser till hemorten.

För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 750:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Rundresa Slovenien

Vandring tre länder

Vandring tre länder

Pittoreska Portorož

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se