Dag 1. Hemorten – Mestre
Vi flyger till Venedig och tar oss sedan vidare till Mestre där vi checkar in på Smart Hotel Holiday. Hotellet ligger precis vid en busshållplats, och därifrån tar vi oss enkelt ut till Venedig på cirka tjugo minuter (biljetter för tre resor t/r ingår per person). Under våra dagar i Venedig ingår frukost på hotellet. Middag intas på egen hand.

Dag 2. Venedig
Efter frukost gör vi en guidad promenad i den unika staden Venedig, under sin storhetstid känd som La Serenissima, den mest lysande. Vi inleder med en båttur från Venezia Santa Lucia tågstation och tar oss till Markusplatsen med den fantastiska Markuskyrkan, byggd i bysantinsk stil och utsmyckad med mängder av guld. Strax intill kyrkan står klocktornet, den nästan hundra meter höga kampanilen som det går att åka upp i för att få en storslagen utsikt över hela staden. I Venedig finns hundratals broar, däribland den kända Rialtobron, en imponerande gångbro över Canal Grande som byggdes i slutet av 1500-talet. Under vår promenad passerar vi många av de mindre broarna, vi promenerar längs smala gränder och upptäcker små fridfulla torg. Efter turen har vi fri tid för egna upptäcktsfärder i denna fascinerande stad.

Dag 3. Tillvalsutflykt Murano, Burano och Torcello
Dagen är fri för egna aktiviteter i området kring Venedig. Vår reseledare ger gärna förslag på sevärdheter och upplevelser. Vi erbjuder även en tillvalsutflykt där vi åker på en båttur i Venedigs lagun. På denna båtutflykt med avgång från Markusplatsen besöker vi tre av de viktigaste öarna i den venetianska lagunen. Murano är känt för sin glastillverkning och vi får möjlighet att besöka en glasfabrik där vi kan se glasblåsarna när de skapar allt från vackra smycken till lampor och souvenirer. Vi fortsätter sedan till Burano som särskiljer sig med sina pittoreska pastellfärgade hus. Ön är även känd för sin spetstillverkning. Slutligen når vi Torcello som var en av de tidigaste bosättningarna i Venedig. Här ser vi den berömda katedralen Santa Maria Assunta med sina vackra medeltida mosaiker och kyrkan Santa Fosca som båda påminner om öns tidigare storhet. Torcello var faktiskt rikare än Venedig, men idag bor där endast ett fåtal personer. Båten tar oss sedan tillbaka till Venedig och Markusplatsen. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris från 395:-

Dag 4. Venedig
Idag har vi förmiddagen fri för egna aktiviteter och under eftermiddagen gör vi en rundtur bland Venedigs små bacari. En bacaro är en liten krog som serverar vin och mat, och under vår rundtur besöker vi tre sådana. Varje bacaro erbjuder ett glas vin och ett typiskt tilltugg, en så kallad cicchetto som kan bestå av kött eller fisk och serveras varm eller kall – det är säsong och krogägarens smak som avgör vad som serveras. Venetianarna kallar en sådan här tur för ”andar per ombre e cicchetti”, där ordet ombra, som egentligen betyder skugga, innebär ett glas vin.

Dag 5. Mestre – Hemorten
Efter frukost har vi fri tid innan bussen tar oss till flygplatsen och vårt flyg hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 295:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Kryssning Grekland

Rom Florens Venedig

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se