tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Ho Chi Minh-staden
Vi flyger med mellanlandning till Ho Chi Minh-staden.

Dag 2. Ankomst Ho Chi Minh-staden
Vi landar och möts på flygplatsen av vår engelsktalande lokalguide. Med buss tar vi oss mot hotellet, men först stannar vi på en lokal restaurang för att avnjuta en vietnamesisk middag inklusive välkomstdrink. Under kvällen checkar vi in på centrala Grand Saigon där vi bor i tre nätter.

Dag 3. Heldag i Ho Chi Minh-staden
Efter en god frukost ägnar vi hela dagen åt staden som fram till 1976 hette Saigon. Staden ligger på västra sidan av Saigonfloden och är full av kulturella sevärdheter. Vi besöker bland annat Återföreningspalatset, Krigsminnesmuseet, Notre Dame-katedralen och Ben Thanhmarknaden. Mitt på dagen äter vi en gemensam lunch och på eftermiddagen besöker vi Thien Hau-templet och stadsdelen Cholon som präglats av den kinesiska kulturen.

Dag 4. Halvdagsutflykt Cu Chi
Efter frukost reser vi till norra utkanten av Ho Chi Minh-staden för att besöka Cu Chi-tunnlarna. Cu Chi är ett nätverk av tunnlar och underjordiska gångar som bevarats från Vietnamkriget och som spelade en betydande roll under Tet-offensiven 1968. Bunkrarna och tunnlarna var en viktig bas för FNL, eller Vietcong som amerikanerna kallade dem. Vi får lära oss mer om livet i underjorden och även smaka den potatisliknande rotfrukt som var soldaternas främsta föda. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 5. Flodkryssning på Mekongfloden
Efter frukost reser vi till staden Can Tho. Vid lunchtid inleder vi vår flodkryssning mot Cai Be och ombord blir vi välkomnade med en välkomstdrink. Efter att vi inkvarterat oss i våra hytter serveras lunch ombord. Vid ett stopp senare under dagen får vi möjlighet att göra en promenad bland lokala fruktodlingar. Väl ombord på båten igen fortsätter vi kryssningen och på kvällen serveras en gemensam middag. Under natten ligger båten stilla i Cho Lach/Cai Be.

Dag 6. Flodkryssning på Mekongfloden – Mui Ne
Efter frukost går vi ombord på mindre båtar som tar oss till den flytande marknaden där handeln är igång. Här säljer och köper man sina varor direkt från båten. Vi går även i land på någon av flodens många öar för att se hur människorna i Mekongdeltat bor och lever. Under förmiddagen är det åter dags att kliva på vår buss. Vi färdas sedan till badorten Mui Ne som vi når under kvällen. Här checkar vi in på lyxiga Bamboo Village, och äter gemensam middag på kvällen. 

Dag 7. Vilodag Mui Ne
Efter frukost har vi hela dagen på oss till sol, bad och rekreation.

Dag 8. Halvdagsutflykt Red Sand Dunes
Tidig morgon beger vi oss till ett område med röda sanddyner utanför Mui Ne. Här hoppas vi på att få se soluppgången och hur solens ljus färgar landskapet rött. Vi besöker sedan en närliggande fiskeby där morgonens fiskehandel är i full gång. Väl tillbaka på vårt hotell njuter vi av ledig tid resten av dagen.

Dag 9–10. Vilodagar i Mui Ne
Vi har nu två heldagar till att njuta och koppla av med sol och bad. 

Dag 11. Hemresa
Efter frukost och en ledig förmiddag lämnar vi vårt hotell. Vi reser med bussen mot Ho Chi Minh-staden där vårt flyg avgår under eftermiddagen eller kvällen.

Dag 12. Hemkomst
Efter mellanlandning når vi vår hemort.

Ingår: Flyg inkl flygplansmåltider · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 2 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 695:- · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 30:- per resenär och dag) · visumkostnad 25 USD
Resevaluta: Vietnamesiska dong, amerikanska dollar
Speciellt: Sedan våren 2020 har Vietnam tillfälligt ändrade inreseregler som innebär att visum krävs. Detta utfärdas och betalas vid inresa. Observera avvikande program dag 5-6 på avresorna 31/10 och 14/11.

Andra liknande resor:

Sydostasien

Malaysia

Stora Vietnam

Laos & Vietnam

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se