Dag 1. Hemorten – Warszawa
Vi flyger till Warszawa. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till hotell Holiday Inn Warsaw City Centre, där vi bor i fyra nätter. Vi har nu dagen fri för egna strövtåg i storstaden Warszawa. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Stadsrundtur
Efter frukost gör vi en rundtur i Polens största stad Warszawa. Staden har cirka 1,7 miljoner invånare och är Polens huvudstad sedan 1596, då kungafamiljen flyttade dit från Kraków. Vi besöker bland annat Kungliga Łazienkiparken med Chopinstatyn och Łazienkipalatset, de tidigare judiska kvarteren och gamla stan. På eftermiddagen är det fri tid. 

Dag 3. Warszawa
Efter en god frukost har vi dagen fri för egna äventyr. De som önskar kan exempelvis göra ett besök på Chopinmuseet eller Warsaw Uprising Museum (inträde tillkommer). Strosa runt i gamla stan eller shoppa i något av de moderna shoppingcentren.

Dag 4. Warszawa
Frukost. Dagen är fri för eget program. Under sommarmånaderna finns det möjlighet att se en Chopin konsert i Royal Lazienki Park. Vår reseledare ger gärna tips på flera utflykter och aktiviteter.

Dag 5. Warszawa – Hemresa
Frukost och fri tid tills bussen hämtar oss för avfärd mot flygplatsen. Vi flyger till hemorten.

Utflykt till Vodkamuseet 

Warszawas eget Vodkamuseum är beläget i en tidigare vodkafabrik så här kommer man verkligen nära den polska vodkans historia. Besökare får en bild av den lokala traditionen av vodkaproduktion och får även ta del av den polska vodkans internationella karriär. Efter det guidade besöket i museet finns det möjlighet att köpa souvenirer. Det finns också möjlighet för de som vill att ta del av en vodkaprovning. Utflykten bokas hemifrån. Pris fr. 230:-  

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar · 4 frukostar · en middag · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:- · utflykt till Vodkamuseet
Resevaluta: Polsk zloty
Speciellt: På söndagar är de flesta butikerna stängda i Warszawa.

Andra liknande resor:

Warszawa

Warszawa Kraków

Masurien

Kraków

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se