Dag 1. Hemorten – Wien
Vi flyger till Wien vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. Vid ankomst tar vår reseledare med oss till vårt hotell, Ibis Wien Mariahilf, för incheckning. Här ska vi bo fyra nätter. Hotellet ligger mycket centralt, i distriktet Mariahilf, nära den stora shoppinggatan Mariahilfer Straße. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Wien
På hotellet ingår frukost varje morgon. Under förmiddagen gör vi tillsammans med en lokalguide en stadsrundtur i denna vackra stad. Efter lunch på egen hand har vi eftermiddagen till eget förfogande.

Dag 3–4. Wien
Vi har nu två dagar för att njuta av Wiens stora utbud av kultur, konst och musik. Den vid floden Donau belägna staden är känd för sina pampiga byggnader, sin kafékultur och sina många parker. Den historiska kärnan är upptagen på Unescos världsarvslista. Bland de många sevärdheterna finns det kejserliga slottet Hofburg, den gotiska Stefansdomen, Hundertwassers Kunsthaus Wien med sitt egendomliga utseende och Café Sacher där den berömda Sachertårtan skapades.

Det går utmärkt att förflytta sig med lokala transportmedel i staden. Spårvagnen stannar i närheten av vårt hotell.

Följande utflykter erbjuds under vistelsen i Wien
Slottet Schönbrunn
Vår reseledare tar med oss med tunnelbana till det mäktiga barockslottet Schönbrunn. Slottsområdet har bland annat flera slottsträdgårdar och världens äldsta, fortfarande öppna djurpark. Vi gör en guidad rundvisning av slottet. Pris 245: -. Kostnad för lokaltrafik tillkommer.

Wienervalskonsert
En av Wiens höjdpunkter. På kvällen besöker vi Wiener Kursalon i stadsparken. Här ser vi en klassisk konsert med wienervalsuppträdande. Biljetter förbokas och betalas innan avresa. Pris ca 475: - Kostnad för lokaltrafik tillkommer.

Dag 5. Wien - Hemorten
Under morgonen flyger vi tillbaka till vår hemort som vi förväntas nå under lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 475:- · extra utflykter · färdbiljetter lokaltrafik
Resevaluta: Euro

139 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Wien

Julkryssning Donau

Wien

Wien och Salzburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se