Dag 1. Hemorten – Wien
Vi flyger till Wien vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. Vid ankomst tar vår reseledare med oss till vårt hotell, Leonardo Hotel Vienna, för incheckning. Här ska vi bo fyra nätter. Hotellet ligger mycket centralt, i distriktet Mariahilf, nära den stora shoppinggatan Mariahilfer Straße. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Wien
På hotellet ingår frukost varje morgon. Under förmiddagen gör vi tillsammans med en lokalguide en stadsrundtur i denna vackra stad. Efter lunch på egen hand har vi eftermiddagen till eget förfogande.

Dag 3–4. Wien
Vi har nu två dagar för att njuta av Wiens stora utbud av kultur, konst och musik. Den vid floden Donau belägna staden är känd för sina pampiga byggnader, sin kafékultur och sina många parker. Den historiska kärnan är upptagen på Unescos världsarvslista. Bland de många sevärdheterna finns det kejserliga slottet Hofburg, den gotiska Stefansdomen, Hundertwassers Kunsthaus Wien med sitt egendomliga utseende och Café Sacher där den berömda Sachertårtan skapades.

Det går utmärkt att förflytta sig med lokala transportmedel i staden. Spårvagnen stannar i närheten av vårt hotell.

Under vår vistelse har vi möjlighet att följa med på två förbokade utflykter. Vår reseledare erbjuder också en utflykt till slottet Schönbrunn. Denna utflykt ingår men kostnad för inträde och lokaltrafik tillkommer.

Följande utflykter erbjuds under vistelsen i Wien
Slottet Schönbrunn
Vår reseledare tar med oss med tunnelbana till det mäktiga barockslottet Schönbrunn. Slottsområdet har bland annat flera slottsträdgårdar och världens äldsta, fortfarande öppna djurpark.

Båttur på Donau
Europas näst längsta flod Donau passerar rakt genom Wien och många av stadens sevärdheter ses med fördel från vattnet. Vi får bland annat se Ernst-Happel-Stadion, FN-staden och Franciskus av Assisi-kyrkan. Turen förbokas och betalas innan avresa. Pris ca 270:-.

Wienervalskonsert
En av Wiens höjdpunkter. På kvällen besöker vi Wiener Kursalon i stadsparken. Här ser vi en klassisk konsert med wienervalsuppträdande. Biljetter förbokas och betalas innan avresa. Pris ca 450:- (475:- under 2019)

Dag 5. Wien - Hemorten
Under morgonen flyger vi tillbaka till vår hemort som vi förväntas nå under lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 475:- · extra utflykter
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan den 10/9, 24/9 och 1/10 bor vi på Hotel Prinz Eugen. Under 2019 bor vi på hotell Ibis Wien Mariahif. Under 2019 erbjuder vi en guidad rundvisning av Schönbrunn istället för båtturen på Donau.

61 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Wien

Julkryssning Donau

Wien

Fyra huvudstäder

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se