tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Köpenhamn – Inverness
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Edinburgh där vår reseledare tar oss vidare norrut genom det natursköna skotska landskapet till Inverness där vi checkar in på Royal Highland Hotel. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Inverness – Stornoway
Efter frukost åker vi till Ullapool, den hamnstad som båten till Yttre Hebriderna utgår från. Vid lunch når vi huvudorten Stornoway efter cirka två och en halv timmars båtfärd. I Stornoway checkar vi in på hotell Caladh Inn där vi bor de kommande tre nätterna. Under eftermiddagen har vi fri tid att upptäcka mer av pittoreska Stornoway som är Hebridernas största stad och administrativa centrum. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 3–4. Yttre Hebriderna
Dessa två dagar ser vi historiska stensättningar, oändliga sandstränder och lär oss vad Harris Tweed är. Vi gör heldagsutflykter tillsammans med en lokalguide och upplever de magiska karga miljöer som Yttre Hebriderna erbjuder. Här känns det vardagliga livet där hemma långt borta och historien ständigt närvarande. Bland annat besöker vi de traditionsenligt byggda svarthusen, låga stenhus med halmtak där människorna och djuren förr samsades om samma ingång men bodde i varsin ände av samma hus. På kvällarna äter vi gemensam middag på hotellet i Stornoway.

Dag 5. Stornoway – Perth
Idag blir det tidig avfärd mot fastlandet. När vi stigit i land åker vi söderut mot Cairngorms nationalpark. Här besöker vi det lokala ölbryggeriet i Aviemore där vi får en rundtur och provsmakar deras öl. Vi äter gemensam lunch innan vi fortsätter denna dag i de goda dryckernas tecken. Nästa stopp blir Edradour Distillery i utkanten av Pitlochry där vi provsmakar den skotska nationaldrycken whisky och får en rundvisning. Under tidig kväll ankommer vi till vårt boende Best Western Queens Hotel i Perth där vi äter gemensam middag.

Dag 6. Edinburgh – Köpenhamn – Hemorten
Efter frukost och utcheckning åker vi till Stirling Castle, ett av de största och viktigaste slotten i Skottland. Här dricker vi kaffe och njuter av de vackra trädgårdarna och slottets storhet. Vi återsamlas sedan för avfärd mot flygplatsen utanför Edinburgh. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en lunch · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 295:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: För de som reser från Oslo på avresorna i maj utgår besöket på Stirling Castle sista dagen på grund av flygtider. Vissa avresor har avvikande hotell. På avresa 24/9 har vi anslutningsbuss till Oslo istället för Köpenhamn vilket medför annorlunda påstigningsplatser.

Andra liknande resor:

Skottland

Edinburgh

Edinburgh Glasgow

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se