Dag 1. Hemorten – Bristol
Vi landar i London och åker med buss vidare till Bristol där vi checkar in på Novotel Bristol Centre. Bristol grundades på 1000-talet och utvecklades snabbt till en viktig hamnstad. Idag är staden en blandning och gammalt och nytt och känd för sitt rika kulturliv. Hotellet ligger på gångavstånd från gamla stan och Castle Park för den som vill gå på upptäcktsfärd på kvällen. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Bath
Mindre än en timme från Bristol ligger den historiska kurorten Bath. Här går vi en guidad stadsrundtur på förmiddagen för att upptäcka lite av stadens fascinerande historia. I Bath har de varma källorna varit nyckeln till stadens betydelsefulla ställning sedan urminnes tider. Här tillbads den gamla guden Sul under järnåldern, hit kom romarna och byggde enorma badanläggningar, här träffades den brittiska societeten och smidde ränker under 1700- och 1800-talet.
Vid den imponerande klosterkyrkans murar i gamla stan ligger Baths stora julmarknad, och under eftermiddagen kan du i lugn och ro strosa fram mellan över 200 marknadsstånd. Här finns allt från hantverk och badoljor till textilier och engelsk konfektyr. När du vill vila fötterna ett tag är det bara att stiga in på något mysigt kafé och beställa en varm choklad. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 3. Salisbury
Idag lämnar vi Bristol och reser till medeltidsstaden Salisbury där vi checkar in på det pittoreska hotellet Best Western Red Lion som ligger på gångavstånd från både julmarknaden och Salisbury katedral. 

Salisbury Cathedral är en av de mest berömda i Storbritannien, inte minst för att den hyser en av de fyra upplagorna av Magna Charta. Magna Charta-fördraget som kung Johan utan land slöt med adeln och prästerskapet kan i mångt och mycket ses som inspirationen och förlaga till de författningar och grundlagar som västvärlden styrs efter idag.
Insup den romantiska medeltidsatmosfären mellan korsvirkeshus och gamla stenbyggnader medan du handlar kläder, prydnadssaker och godsaker i de färgglada marknadsstånden. På kvällen kan du botanisera på egen hand bland stadens utbud av restauranger och pubar.

Dag 4. Winchester
Idag åker vi på utflykt till Englands gamla huvudstad Winchester. En populär sevärdhet här är Winchester Great Hall som byggdes av Vilhelm Erövraren år 1067 och är det enda som finns kvar av det mäktiga slott som Oliver Cromwell raserade efter det engelska inbördeskriget.
Staden stoltserar också med en av landets största och vackraste katedraler. Delar av Winchester-katedralen har stått sedan 1000-talet, men dess rötter sträcker sig tillbaka ända till 600-talet. Här har flera av Wessex tidiga kungar begravts, inklusive Alfred den store. Katedralen är också hem för Winchester-bibeln, den största 1100-talsbibeln i England.
Runt katedralen ligger Winchesters underbara julmarknad, som anses vara en av de bästa i Europa. I ett hundratal stånd kan du inhandla både julklappar, dekorationer och och mängder med sötsaker och mat. Smutta på ett glas med kryddat vin medan du strosar runt bland de upplysta stånden och njuter av julstämningen.
På kvällen har vi en gemensam avskedsmiddag med festmeny på hotellet. 

Dag 5. Hemresa
Efter frukost och utcheckning har vi fri tid tills bussen hämtar oss för transfer till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 middagar · guidad stadspromenad Bath · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 995:-
Resevaluta: Brittiska pund

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se