tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. I Tyskland fortsätter vi till Hannover där vi stannar för natten. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Hannover – Bernkastel-Kues
Vi äter frukost och reser sedan vidare mot Moseldalen. Vi passerar Koblenz och under eftermiddagen gör vi ett stopp i Cochem där det blir tid till att besöka julmarknaden. Vi följer sedan floden Mosel de sista milen till Bernkastel där vi tar in på gemytliga Hotel zur Post. Här bor vi i tre nätter. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Bernkastel-Kues
Frukost på hotellet och därefter har vi hela dagen fri till att utforska Bernkastel-Kues på egen hand. Vår reseledare erbjuder en gemensam promenad till torget där julmarknaden hålls och på vägen passeras bland annat det säregna korsvirkeshuset Spitzhäuschen. Den gamla stadskärnan i Bernkastel-Kues är full av korsvirkeshus och många av dem hyser idag butiker, restauranger och kaféer. På en höjd ovanför centrum finns borgruinen Landshut som under sommaren omges av vinodlingar.

Dag 4. Utflykt Trier
Efter frukost åker vi till staden som är känd som Tysklands äldsta, den gamla romerska staden Trier. Staden grundades redan år 16 f.Kr. av kejsar Augustus. Vår reseledare visar oss de olika sevärdheterna, såsom den romerska stadsporten Porta Nigra och Karl Marx födelsehus. Därefter blir det egen tid för lunch och besök på julmarknaden som ligger vid det vackra torget Hauptmarkt, nära domkyrkan. Vi återvänder till Bernkastel-Kues under eftermiddagen.

Dag 5. Bernkastel-Kues – Hamburg
Frukost och avresa till Hamburg som vi når under början av kvällen. Vi checkar in på vårt hotell som är beläget i utkanten av staden. Middag på kvällen.

Dag 6. Hamburg – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg 19.30. 

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1175:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Moseldalen

Rhendalen

Rüdesheim

Kryssning Rhen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se