tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Braunschweig
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden. Färjan tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Väl framme i Braunschweig bor vi tre nätter på 4-stjärniga Steigenberger Parkhotel Braunschweig som ligger vid floden Ocker i Bürgerpark.

Dag 2. Braunschweig
Efter frukost gör vi en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide. Staden var hårt utsatt under andra världskriget och bara en tiondel av staden överlevde. De medeltida platser och strukturer som finns kvar berättar dock historien om Braunschweigs viktiga roll och inflytande under medeltiden. Domkyrkan St. Blasii och slottet Burg Dankwarderode byggdes båda under hertig Henrik Lejonet. Eftermiddagen är fri för att upptäcka staden och dess julmarknad på egen hand.

Dag 3. Wolfenbüttel
Vi äter frukost på hotellet och beger oss sedan till den fina lilla korsvirkesstaden Wolfenbüttel. Här besöker vi den charmiga julmarknaden i stadens hjärta som omges av en bakgrund av imponerande korsvirkeshus . Bland stånden på torget säljs hantverk, sötsaker och Glüewien. Vi tar oss sedan tillbaks till Braunschweig där det blir middag på egen hand.

Dag 4. Braunschweig – Hemorten
Frukost och sedan avresa hemåt. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg cirka 21:00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · stadsrundtur med lokalguide · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 075:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Hildesheim

Hildesheim

Celle

Celle

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se