Dag 1. Hemorten – Garda
Vi flyger till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Gardasjöns norra del. Vi checkar in på Grand Hotel Riva. På kvällen får vi en välkomstdrink och äter gemensam middag.

Dag 2. Riva och Trento
Efter frukost ger vi oss ut i Riva del Garda och möter julen. Staden är fylld av små butiker som tillhandahåller delikatesser från Italien, och flertalet har just för tidpunkten inspirerats av julen. Vi äter lunch på egen hand och åker sedan på en busstur i regionen Trentino som ligger norr om Gardasjön. Resan bär till Trento där det anordnas en trevlig julmarknad. Vår lokalguide tar oss på en tur genom staden och sedan har vi lite tid att njuta av den genuina julstämningen och botanisera bland stånden som erbjuder lokala delikatesser och traditionellt hantverk. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Canale och Rango
Vi inleder dagen med frukost för att sedan åka till Canale, en medeltida by med smala gränder, täckta valvgångar och stenhus som är byggda på varandra. Här njuter vi av den genuina julstämningen och botaniserar bland stånden som erbjuder lokala delikatesser och traditionellt hantverk. Efter lunch på egen hand fortsätter vi till den lilla mysiga byn Rango. Här kommer vi iväg från stadspuls och får uppleva julfirande med gamla traditioner, handgjorda produkter från området, lokala matvaror och herdesånger. Vi återvänder sedan till hotellet och äter middag tillsammans.

Dag 4. Bolzano
Frukost. Idag besöker vi först Bolzano, huvudort i Sydtyrolen. Här möter vi en traditionell italiensk julmarknad, men som varje år strävar efter att vara nyskapande i utformning, aktiviteter och utbud. Hantverk, mat och mängder av andra produkter från området säljs på marknaden.

Dag 5. Garda – Hemorten
Frukost och utcheckning för avresa mot flygplatsen. Vi åker via Verona och får uppleva ytterligare en mysig italiensk stad innan vi åker hem. Romeos och Julias romantiska stad blir än mer stämningsfull och magisk i jultider. Vi fortsätter sedan vår färd till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 28/11 byter dag 2 och dag 4 plats med varandra. Dessutom besöker vi Trento innan lunch och Riva under eftermiddagen.

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se