Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Garda
Vi flyger till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Gardasjöns norra del. Vi checkar in på Grand Hotel Riva. På kvällen får vi en välkomstdrink och äter gemensam middag.

Dag 2. Riva del Garda och Arco
Efter frukost tar vi oss ut i Riva del Garda och möter julen. Staden är fylld av små stånd och butiker som tillhandahåller delikatesser från Italien, och flertalet har just för tidpunkten inspirerats av julen. Vårt hotell ligger i centrum av denna marknad. På eftermiddagen åker vi till Arco och njuter av dofter av kanel och glögg. Här upplever vi julen som den firas i Trentino. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Rango och Canale
Vi inleder dagen med frukost för att sedan åka till den lilla mysiga byn Rango. Här kommer vi iväg från stadspuls och får uppleva julfirande med gamla traditioner, handgjorda produkter från området, lokala matvaror och herdesånger. Efter lunch på egen hand fortsätter vi till Canale, en medeltida by med smala gränder, täckta valvgångar och stenhus som är byggda på varandra. Här njuter vi av den genuina julstämningen och botaniserar bland stånden som erbjuder lokala delikatesser och traditionellt hantverk. Vi återvänder sedan till hotellet och äter middag tillsammans.

Dag 4. Bolzano och Trento
Frukost. Idag besöker vi först Bolzano, huvudort i Sydtyrolen. Här möter vi en traditionell italiensk julmarknad, som varje år strävar efter att vara nyskapande i utformning, aktiviteter och utbud. Hantverk, mat och mängder av andra produkter från området säljs på marknaden. Efter lunch åker vi vidare till Trentinos huvudort Trento. Detta är en grön marknad vilket innebär att stort fokus läggs på hållbarhet. Självklart hittar du lokala produkter på denna marknad och dessutom får du dem i en miljövänlig påse. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 5. Garda – Hemorten
Frukost och utcheckning för avresa mot flygplatsen. Vi åker via Verona och får uppleva ytterligare en mysig italiensk stad innan vi åker hem. Romeos och Julias romantiska stad blir än mer stämningsfull och magisk i jultider. Vi fortsätter sedan vår färd till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 125:-
Resevaluta: Euro

23 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Gardasjön

Cykel Gardasjön

Gardasjön

Gardasjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se