Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 13.00 Borås, 14.00 Göteborg, 15.10 Falkenberg, 15.40 Halmstad och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Karlskrona
Vi reser söderut mot Halmstad. På vägen till Karlskrona stannar vi för möjlighet till eftermiddagsfika. Stena Lines färja avgår mot Gdynia 21.00 och vid avfärden äter vi gemensam middag ombord i bufférestaurangen.

Dag 2. Gdynia – Gdansk
Dagen inleds med en frukostbuffé på färjan innan vi lägger till i hamnstaden Gdynia. Efter att vi stigit i land möter vi vår lokalguide och på vår färd genom det historiska landskapet Pommerellen gör vi en kortare rundtur i badorten Sopot, som med sin milslånga strand lockar tiotusentals badgäster varje år. Vi kör sedan knappt 15 kilometer innan vi anländer till vackra Gdansk vars historiska centrum har återuppbyggts efter andra världskrigets förstörelse. Vi gör en rundtur som avslutas med en promenad i gamla stan. Efter egen tid för lunch är eftermiddagen fri. Vi får tid till att flanera runt på den centralt belägna julmarknaden bland alla de bodar och stånd som erbjuder många olika sorters läckerheter och lokalt hantverk. Vi fortsätter sedan till Qubus Hotel Gdansk där vi bor en natt. På kvällen äter vi en gemensam middag på en lokal restaurang med folkloreunderhållning.

Dag 3. Gdansk – Gdynia
Efter frukost på hotellet har vi fri tid att göra ytterligare ett besök på den mysiga julmarknaden eller kanske ta trapporna upp i Mariakyrkans huvudtorn för att beundra den storslagna utsikten över staden. I närheten av kyrkan ligger den pittoreska kullerstensgatan Mariacka med bärnstensbutiker och trevliga kaféer. Under sen eftermiddag åker vi tillbaka till Gdynia, där Stena Lines färja väntar på att ta oss hem till Sverige. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 4. Karlskrona – Hemorten
Frukostbuffé ombord på båten. Vi beräknas anlända till Karlskrona cirka 07.30. Vi reser samma väg hem och når Göteborg cirka 13.30.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i insides dubbelhytt · en övernattning i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum 940:-
Resevaluta: Polska zloty
Andra liknande resor:

Norra Polen

Masurien

Sparesa Polen

Bornholm

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se