tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg, 08.50 Falkenberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker söderut. På vägen besöker vi Kvibille Gästgivargård för en stärkande kopp kaffe med smörgås. Genom vackra Simlångsdalen går vår resa vidare till Huseby Bruk cirka två mil söder om Växjö. Väl framme har vi cirka fyra timmar på oss att på egen hand utforska vad Nordens största julmässa har att erbjuda. Här kan du botanisera bland läckerheter som korvar, skinkor, ostkaka, ostar och rökt fisk samt beskåda polkagristillverkning. Hos glaskonstnärer, korgmakare, slöjdare och keramiker finner du mycket vackert att vila ögonen på. Allt som säljs ska vara tillverkat för hand av den utställare som deltar på mässan.

Efter en eftermiddag bland vackert hantverk och många godsaker är det skönt att vila en stund på bussen som tar oss till Hotell Ljungby, där vi blir serverade en härlig middag innan vi fortsätter mot Göteborg. Vi beräknar att vara åter cirka 20.30.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika · entré Huseby julmarknad · middag · reseledare
Speciellt: En stor del av Husebys julmarknad är utomhus så anpassa klädsel efter väderlek. Buss 2 startar en timma senare från hemorterna och är tillbaka en timma senare på kvällen.

Andra liknande resor:

Kosta och Huseby

Kosta Boda Art Hotel

Påsk i Skåne

Eksjö julmarknad

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se