tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark, och därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. Väl i Rostock fortsätter vi till vårt hotell för natten NH Berlin Potsdam Conference Center strax utanför Berlin.  Här avslutas dagen med en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Salzburg
Idag fortsätter resan söderut mot Österrike. Efter några timmar anländer vi till Salzburg där vi checkar in för en natt på ACHAT Zum Hirschen.

På eftermiddagen gör vi en rundtur i den berömda barockstaden tillsammans med en lokalguide. Vi ser bland annat den Unescolistade historiska stadskärnan med sevärdheter som Mozartplatz, katedralen och gågatan Getreidegasse. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Salzburg – München
På förmiddagen har vi tid att på egen hand besöka Salzburgs julmarknad som är belägen på det imponerande torget Residenzplatz och vid den närliggande domkyrkan. I runt hundra bodar hittar man juldekorationer, konsthantverk och lokala delikatesser. På eftermiddagen lämnar vi Salzburg och kör västerut mot den bayerska huvudstaden München. Där bor vi två nätter på Hotel Europa. På kvällen har vi möjlighet att på egen hand utforska Münchens stora utbud av gemytliga restauranger.

Dag 4. München
Efter frukost gör vi en rundtur i Tysklands tredje största stad tillsammans med en lokalguide. Vi ser några av stadens största sevärdheter, som Olympiaområdet, den historiska stadskärnan med rådhuset och Frauenkirche samt parken Englischer Garten. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. I München finns flera julmarknader, och den största breder ut sig längs gågatan i centrum, vid Marienplatz. Här finns cirka 180 stånd där man finner allt som hör julen till, och det doftar gott av Glühwein och kanderade mandlar. Kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 5. München – Berlin
Vi lämnar München och påbörjar hemresan mot Sverige på vägen stannar vi till i Berlin där vi bor en natt på Wyndham Garden Hennigsdorf. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa mot färjan i Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara tillbaka i Göteborg cirka 21.45.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1675:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Längdskidor Tyskland

Vandring Tyrolen

Tyrolen Sankt Johann

Jul i Tyrolen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se