tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.35 Uddevalla och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Oslo
Vi reser genom Bohuslän via Svinesundsbron in i Norge. Vi fortsätter förbi Sarpsborg och Moss och når Oslo lagom till lunchtid. Vi får fri tid till att äta lunch på egen hand, exempelvis vid trevliga Aker Brygge. Vi gör sedan en rundtur tillsammans med vår lokalguide som visar oss det bästa som Oslo har att erbjuda. Här finns bland annat Frognerparken, Bygdøy, Karl Johan och det spektakulära operahuset. Vi checkar sedan in på vårt hotell Scandic Olso City där vi äter gemensam middag under kvällen. 

Dag 2. Julmarknad Bærums Verk
Efter frukost kliver vi på vår buss och beger oss några mil västerut till den gamla bruksorten Bærum som idag är en av Norges mest förmögna kommuner. Järnbruket grundades här för mer än 400 år sedan. Idag finns här ett välutvecklat handels- och museiområde i de gamla byggnaderna och det är även här man varje år arrangerar den stämningsfulla julmarknaden som vi besöker idag. När vi shoppat och njutit av dessa miljöer i några timmar återvänder vi till Oslo under eftermiddagen. Här får vi tid att strosa runt i staden och äta middag på egen hand.

Dag 3. Oslo – Hemorten
Vi avnjuter en härlig frukost och checkar sedan ut från vårt hotell. Innan hemfärd har vi tid att besöka någon av de mysiga julmarknaderna i Oslo. I Spikersuppa, strax intill huvudgatan Karl Johan, finner vi Jul i vinterland. Här finns en skridskobana, ett 33 meter högt upplyst pariserhjul och julbodar med ett stort utbud av hantverk och andra saker att lägga under granen eller kanske hänga i den. Efter lunch påbörjar vi resan hemåt mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i dubbelrum · 2 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 145:-
Resevaluta: Norska kronor

Andra liknande resor:

Kryssning

Oslo

Julkryssning

Kryssning

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se