tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg, 09.20 Halmstad, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Potsdam
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Gedser tar vi färjan över till Rostock. Färjan tar strax under två timmar och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Väl i Rostock fortsätter vi mot Berlin. Strax utanför Berlin övernattar vi på NH Berlin Potsdam. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Potsdam – Prag
Efter frukost åker vi raka spåret mot Prag som vi når vid lunchtid. Den tjeckiska huvudstaden är vackert belägen vid floden Moldau och här bor vi centralt på Design Hotel Metropol i närheten av den avenyliknande, nästan kilometerlånga Václavplatsen i Nya staden. Resten av dagen är fri för shopping och middag bland Prags stora utbud av affärer och restauranger. På Václavplatsen finns en av stadens stora julmarknader fylld med bodar där man hittar bland annat traditionellt hantverk och julpynt. Vår reseledare tar med sig dem som vill på en promenad till Gamla staden.

Dag 3. Prag
Frukost och sedan samlas vi i receptionen för en stadsrundtur med lokalguide. Hela rundturen tar cirka fyra timmar och är mestadels till fots. Vi vandrar i Prags historiska centrum som sedan 1992 finns med på Unescos världsarvslista och ser bland annat de judiska kvarteren, Karlsbron och det gamla rådhuset med sitt berömda astronomiska ur. Därefter är eftermiddagen fri för egna strövtåg. På det vackra Rådhustorget finns stadens största julmarknad. Här kan man botanisera bland det stora utbudet av bodar som erbjuder allt från hantverk och juldekorationer till lokala delikatesser och tjeckisk glögg. På eftermiddagen tänds den stämningsfulla belysningen i Prags största julgran, hittransporterad från Böhmens skogar. Mindre julmarknader finns också på bland annat Havelmarknaden och torget framför den romanska Sankt Georgskyrkan, den imponerande Pragborgens äldsta kyrkobyggnad.

Dag 4. Dresden – Potsdam
Frukost och avresa mot Dresden som ligger på båda sidorna av floden Elbe. Julmarknaden i Dresden, den så kallade Striezelmarkt, är en av Tysklands äldsta och mycket välkänd. Här finns en av Tysklands högsta julpyramider i trä. Vi gör ett ordentligt stopp i staden och det blir gott om tid för shopping, promenader och lunch. Varför inte prova stadens berömda julkaka Dresdner Christstolle, en florsockertäckt fruktkaka med marsipan, russin, mandel och kanderad frukt. Framåt senare delen av eftermiddagen fortsätter vi mot Potsdam där vi checkar in på NH Berlin Potsdam. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 5. Potsdam – Hemorten
Frukost och därefter avresa mot Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vår båt avgår 13.00. Vi beräknar vara åter i Göteborg cirka 21.45.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur Prag · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 695:-
Resevaluta: Tjeckiska koruna och euro

Andra liknande resor:

Prag

Prag

Prag

Prag

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se