tid

Avgångstider 07.30 Ulricehamn, 08.00 Borås, 09.00 Göteborg, 09.30 Kungsbacka och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser söderut och stannar längs vägen för förmiddagskaffe med tillhörande smörgås. Sedan fortsätter vi mot dagens höjdpunkt, Wapnö slott. Här har vi gott om tid, cirka tre timmar, att botanisera bland julens godsaker och beundra de fantastiska hantverken. Gårdsföretag och småskaliga producenter erbjuder läckerheter som grönkål, julgodis, stenugnsbakat bröd, småländsk chark, lutfisk med mera, i det julpyntade korsvirkesmagasinet från början av 1800-talet hittar vi genuint hantverk, och hela området doftar jul.

Vår resa hemåt startar med ett besök en kort busstur från Wapnö. Här ligger Kvibille Gästgivaregård som för oss har dukat upp ett välsmakande hemlagat julbord. Vi börjar med glögg och pepparkaka med ädelost, fortsätter med de sedvanliga julrätterna och avslutar med ris à la malta, kaffe och något gott därtill. Mätta och belåtna återvänder vi till Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika · inträde Wapnö julmarknad · julbord · reseledare
Speciellt: På avresan 19/11 startar vi 10.00 från Göteborg.

Andra liknande resor:

Wapnö

Halmstad

Simlångsdalen

Åsa-Nisse

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se