Julmarknader 2018

Julmarknader!

Följ med på någon av våra underbara julmarknadsresor. Strosa runt bland härlig julbelysning och utforska god mat, varm dryck och fantastiska shoppingmöjlighter!

Budapest

Julmarknad

Följ med på en innehållsrik julmarknadsresa med flyg till Budapest. Vi upplever stadens fantastiska julmarknader där vi shoppar och njuter av de ljuvliga dofterna och smakerna som hör julen till.

2 avgångar
4 dagar
4.4
fr. 4 975:- 

Stralsund

julmarknad

Vid Östersjökusten sydväst om Rügen ligger hansestaden Stralsund. Staden som varit svensk erbjuder en spännande historia och en vacker stadskärna. Under det gotiska rådhusets mäktiga källarvalv finns i juletider en populär hantverksmarknad.

7 avgångar
3 dagar
4.2
fr. 2 075:- 

Flensburg

julmarknad

Staden nära danska gränsen är bland annat känd för sin rom. Här finns en trivsam julmarknad runt Nordermarkt och Südermarkt och längs gågatan som förbinder de båda torgen.

6 avgångar
3 dagar
4.3
fr. 2 375:- 

Lübeck

julmarknad

Lübeck som ligger vid floden Trave har norra Tysklands mest välbesökta julmarknad. Staden förknippas av många med marsipan. Julmarknaden breder ut sig i de centrala delarna av gamla stan. Här finns även sevärdheter som exempelvis Holstentor, Mariakyrkan och Heiligen-Geist hospitalet.

22 avgångar
3 dagar
4.5
fr. 2 795:- 

Wismar

Julmarknad

Hansestaden Wismar vid Östersjön var svensk från 1648 till 1803. Staden firar årligen det svenska intåget med festivalen Schwedenfest. Wismars julmarknad är precis som staden relativt liten och anordnas runt Marktplatz. Hotel New Orleans håller bra standard och ligger i centrum.

6 avgångar
3 dagar
4.2
fr. 2 295:- 

Hamburg

Julmarknad

Hamburg är berömt för sina julmarknader som sträcker sig över flera torg i innerstaden. Stadens största julmarknad breder ut sig framför rådhuset. Hit kommer utställarna från hela Tyskland och vi kan njuta av utbudet av sötsaker, keramik, smycken med mera.

7 avgångar
3 dagar
4.3
fr. 2 975:- 

Celle

Julmarknad

Celle ligger sydost om Lüneburger Heide och nordost om Hannover. Stadskärnan karakteriseras av hundratals korsvirkeshus och ett vackert slott. Här finns lugna gågator kantade av butiker och restauranger. Julmarknaden i Celle är mindre än i storstäderna men bidrar samtidigt till småstadskänslan.

5 avgångar
3 dagar
4.1
fr. 2 475:- 

Rostock

julmarknad

Rostock är Tysklands största hamnstad mot Östersjön. Här finns ett berömt universitet som grundades i början av 1400-talet. Julmarknaden är Nordtysklands största och finns runt Neuer Markt och gågatan Kröpeliner Strasse.

17 avgångar
3 dagar
4.4
fr. 2 195:- 

Neumünster

Julmarknad

Neumünster är en fridfull stad söder om Kiel i Schleswig-Holstein. Vi bor på fina Neues Parkhotel som ligger bara en kort promenad från Grossflecken, torget där julmarknaden hålls.

2 avgångar
3 dagar
4.1
fr. 2 475:- 

Lübeck och Hamburg

Julmarknad

En kombinationsresa där vi besöker julmarknaderna i Lübeck och Hamburg. Storstaden Hamburg erbjuder flera marknader och den så kallade historiska julmarknaden finns vid rådhuset. Marsipanstaden Lübeck har en av Tysklands mest välbesökta julmarknader. Vi bor tre nätter i Ahrensburg som är en trevlig småstad med cirka 30 000 invånare.

5 avgångar
4 dagar
4.3
fr. 3 175:- 

Schwerin

julmarknad

Schwerin kallas för de sju sjöarnas stad då den ligger vid mecklenburgska sjöplatån. Här finns ett vackert slott som ligger på en ö i Schweriner See. Stadens julmarknad sträcker sig runt Rådhustorget och gågatan Mecklenburger Strasse.

5 avgångar
3 dagar
4.4
fr. 2 275:- 

Stade

Julmarknad

Stade är en fantastiskt vacker liten stad. Vi bor på det gemytliga och fina H+ Hotel Stade som ligger bara en kort promenad från den gamla stadskärnan där julmarknaden med sina ljus, dofter och smaker breder ut sig.

3 avgångar
3 dagar
4.2
fr. 2 375:- 

Hannover

Julmarknad med Goslar

Hannover vid floden Leine är en av Tysklands viktigaste mässtäder. Staden har ett stort utbud av sevärdheter, butiker och restauranger. I kvarteren runt Marktkirche ligger den traditionella julmarknaden. En stor del av Hannover förstördes i bombningar under andra världskriget, men den historiska stadskärnan har återuppbyggts i gammal stil.

2 avgångar
4 dagar
4.5
fr. 2 975:- 

Hildesheim

Julmarknad

Några mil söder om Hannover och öster om floden Leine ligger Hildesheim. I stadens centrala delar, vid Marktplatz, ligger de vackra korsvirkeshusen och här arrangeras en av stadens julmarknader. I centrum finns även Sankt Mikaels kyrka som är ett av Tysklands världsarv.

3 avgångar
4 dagar
4.4
fr. 3 275:- 

Bremen

Julmarknad

Bremen ligger vid floden Weser och har cirka en halv miljon invånare. Staden utgör på egen hand Tysklands minsta delstat. Runt Marktplatz finns sevärdheter som domkyrkan, rådhuset, Rolandstatyn och stadsmusikanternas staty. Här finns även den populära julmarknaden med sina över 170 olika stånd och bodar. I det närliggande Schnoorkvarteret hittar vi trivsamma kaféer, restauranger och butiker.

2 avgångar
4 dagar
4.4
fr. 3 675:- 

Moseldalen

Julmarknad i Cochem, Bernkastel och Trier

En julmarknadsresa till den trivsamma Moseldalen. Vi bor tre nätter i Bernkastel-Kues och besöker bland annat julmarknaderna i Trier och Cochem. Bara några minuters promenad från vårt hotell finns även den lokala julmarknaden i Bernkastel-Kues.

1 avgång
6 dagar
4.4
fr. 5 575:- 

Lübeck och Wismar

Julmarknad

En kombinationsresa där vi besöker julmarknaderna i de två hansestäderna Lübeck och Wismar. I den lilla hamnstaden Wismar finns gott om spår från den svenska perioden. Lübeck med sin medeltida stadskärna har en av Tysklands mest välbesökta julmarknader. Vi bor tre nätter i Boltenhagen vid Östersjön. Varje dag ingår middag på vårt hotell.

2 avgångar
4 dagar
4.5
fr. 4 275:-