med Cádiz, Sevilla, Gibraltar och Jerez
Vi avnjuter en första frukost ombord och därefter är vi välkomna på rederiets guidade stadspromenad då vi får lära oss mer om Sevilla, Andalusiens huvudstad. Vi passerar bland annat Santa María de la Sede som är världens största romersk-katolska katedral. Den magnifika 1400-talskatedralen som är ett av Unescos världsarv har en spektakulär predikstol vid altaret. Intill står klocktornet Giralda, vilken är minnet av den 1100-talsmoské som låg här tidigare. Det kungliga Palatset Real Alcazár är en arkitektonisk pärla med mosaiker och lummiga trädgårdar. Det är Europas äldsta kungliga slott och byggdes ursprungligen som ett moriskt fort. Här spelades flera scener ur Game of Thrones in. Under eftermiddagen kastar fartyget loss och vi påbörjar seglatsen mot Cádiz, en av världens äldsta sjöstäder.
Förmiddagen ägnar vi åt Cadiz på en guidad rundtur. Vi får lära oss om
stadens spännande historia sedan dess grundande omkring år 1100 f.Kr. Vi ser
katedralen med sina olika arkitektoniska stilar, torget Plaza de Mina samt de
färgglada husen utmed promenaden vid havet. Staden förbinds med fastlandet via
en tunn sandbank som är helt omgiven av havet. Den lokala specialiteten
pescaíto frito sägs ha uppskattats av brittiska sjömän så mycket att de tog med
receptet till hemlandet och skapade klassikern fish and chips. Efter lunch går utflykten med buss till de
vita byarna, Pueblos Blancos med historiska minnen kvar från morerna och
romarna. Husen står tätt längs trånga kullerstensgränder fulla med sevärdheter
och fascinerande platser att upptäcka. Vi besöker även romantiska fiskeläget
Conil de la Frontera och bjuds på läckra churros, friterade bakverk doppade i
choklad. Kvällens middag ombord går i spanskt tema med eldig flamenco, medan
båten kryssar mot El Puerto de Santa Maria.
Förmiddagen ägnar vi åt Cadiz på en guidad rundtur. Vi får lära oss om
stadens spännande historia sedan dess grundande omkring år 1100 f.Kr. Vi ser
katedralen med sina olika arkitektoniska stilar, torget Plaza de Mina samt de
färgglada husen utmed promenaden vid havet. Staden förbinds med fastlandet via
en tunn sandbank som är helt omgiven av havet. Den lokala specialiteten
pescaíto frito sägs ha uppskattats av brittiska sjömän så mycket att de tog med
receptet till hemlandet och skapade klassikern fish and chips. Efter lunch går utflykten med buss till de
vita byarna, Pueblos Blancos med historiska minnen kvar från morerna och
romarna. Husen står tätt längs trånga kullerstensgränder fulla med sevärdheter
och fascinerande platser att upptäcka. Vi besöker även romantiska fiskeläget
Conil de la Frontera och bjuds på läckra churros, friterade bakverk doppade i
choklad. Kvällens middag ombord går i spanskt tema med eldig flamenco, medan
båten kryssar mot El Puerto de Santa Maria.
Denna morgon har vi nått El Puerto de Santa Maria där vi under förmiddagen tar en promenad till Osborn Bodega som är en av regionens äldsta vingårdar. Här har man tillverkat vin sedan 1772 och vi ska få njuta av en provning då vi smakar tre olika viner tillsammans med regionala tilltugg.
Vid lunchtid avgår fartyget igen och vi kryssar vidare mot Isla Minima där vi besöker en andalusisk hacienda. Läget invid flodens strand ger utmärkta betesmarker för farmens uppfödning av tjurar och spanska ridhästar. Vi får en uppvisning innan det är dags att återgå till fartyget där vi kastar loss och färdas åter norrut på floden Guadalquivir.
Vi har lagt till i Sevilla och på morgonen ger vi oss av på utflykt till
Palacio de las Dueñas, ett praktfullt exempel på den ädla arkitekturen
från 1400-talet. Palatset har flera byggnader med ombonade innergårdar och ljuvliga
trädgårdar. Vi besöker stallet, citronträdgården, huvudgården och Gypsy Hall som
var palatsets ständigt välbesökta festlokal. Resten av dagen har vi till
eget förfogande i Sevilla. Ta gärna en promenad i den lummiga parken Jardines
de Murillo eller gå de smala gatorna som leder till Barrio de Santa Cruz. Detta
var tidigare de judiska kvarteren och är med sin fridfulla atmosfär en charmig
del av staden. Kryssningens sista kväll njuter vi av en extra festlig
avslutningsmiddag.
Vi har lagt till i Sevilla och på morgonen ger vi oss av på utflykt till
Palacio de las Dueñas, ett praktfullt exempel på den ädla arkitekturen
från 1400-talet. Palatset har flera byggnader med ombonade innergårdar och ljuvliga
trädgårdar. Vi besöker stallet, citronträdgården, huvudgården och Gypsy Hall som
var palatsets ständigt välbesökta festlokal. Resten av dagen har vi till
eget förfogande i Sevilla. Ta gärna en promenad i den lummiga parken Jardines
de Murillo eller gå de smala gatorna som leder till Barrio de Santa Cruz. Detta
var tidigare de judiska kvarteren och är med sin fridfulla atmosfär en charmig
del av staden. Kryssningens sista kväll njuter vi av en extra festlig
avslutningsmiddag.
Efter frukost är det dags att tacka vårt fina kryssningsfartyg La Belle de
Cadix för denna gång. Vår buss tar oss till Almuñécar och populära hotellet Bahia
Tropical beläget vid stranden Playa del Pozuelo. Hotellet har bland annat en
saltvattenpool med ramp, spa och en avkopplingsavdelning med jacuzzi på
takterrassen. Till Almuñécar centrum är det cirka 3,5 km från hotellet.
Idag kopplar vi av med en fri dag för sol och bad eller egna upptäcktsfärder. Denna del av solkusten kallas Costa Tropical, då klimatet gör att exotiska frukter kan odlas här. Nära Almuñécar odlas exempelvis avokado, mango och papaya.
För den som önskar finns möjlighet att följa med på en heldagsutflykt till Granada med sitt historiska arv och det storslagna palatset Alhambra där vi bland annat ser Myrtengården och Lejongården. Därefter promenerar vi genom de moriska trädgårdarna Generalife. Notera att detta är Spaniens största turistattraktion med omfattande efterfrågan på biljetter. Vi kan dessvärre inte garantera att besöket genomförs förrän nära inpå avresa. Vid intresse måste utflykten beställas vid bokningstillfället och då passuppgifter krävs för att vi ska kunna köpa biljetter ber vi er att fylla i dem direkt vid bokningen. Pris från 675:-
Denna morgon är det dags att checka ut efter frukost. En transferbuss tar
oss till Malaga flygplats i god tid innan flyget lyfter mot hemorten.
Denna morgon är det dags att checka ut efter frukost. En transferbuss tar
oss till Malaga flygplats i god tid innan flyget lyfter mot hemorten.
Maten jättebra. Reseledaren mycket bra. Flygtiderna var det sämsta med resan.
Trevligt och varierande upplägg på resan. För mycket information vid guidningarna.