Dag 1. Hemorten – Bordeaux
Vi flyger till Bordeaux med mellanlandning under tidig morgon. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Quality Hotel Bordeaux City Centre i centrala delen av staden. Resten av dagen står till eget förfogande. Middag på lokal restaurang på kvällen.

Dag 2. Bordeaux
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i staden med lokalguide. Därefter har vi fri tid innan det är dags att åka mot hamnen och gå ombord på flodkryssaren Ms Cyrano de Bergerac. Vi blir presenterade för vår besättning och det ordnas välkomstmiddag på kvällen.

Dag 3. Bordeaux – Pauillac
Frukost. Idag lämnar vi Bordeaux och kryssar nordväst längs floden Gironde till Pauillac. Väl framme gör vi en utflykt genom vinlandskapet i Médoc. Middag på båten under kvällen.

Dag 4. Pauillac – Blaye
Frukost. Idag fortsätter vår kryssning mot Blaye.  Väl framme gör vi en utflykt med guide längs Route de la Corniche Fleurie under eftermiddagen. Vi gör stopp i Bourg där vi besöker den lokala marknaden. Tillbaka i Blaye får vi en guidad tur av det imponerande fortet med tillhörande kloster och baracker. Vi avslutar utflykten med att prova de berömda chokladpralinerna som härstammar från trakten. Vi återvänder därefter till vårt fartyg och äter middag på kvällen.

Dag 5. Blaye – Libourne
Frukost. Vi kryssar vidare under tidig morgon längs Dordogne floden till Libourne. Efter ankomst gör vi en utflykt till medeltida Saint-Emilion där vi gör en guidad rundvisning av de underjordiska monumenten och den vackra monolitiska kyrkan som är helt huggen ur kalksten. Vi besöker även ett familjeägt vingods där vi får en genomgång av vinprocessen och gör en vinprovning. Vi återvänder därefter till vårt fartyg i Lobourne. Middag på kvällen.

Dag 6. Libourne – Cadillac
Frukost. Idag styr vårt fartyg mot den lilla byn Cadilac. Här gör vi en guidad rundvisning av slottet  Roquetaillade och gör en guidad rundvisning av byn.  Middag på kvällen.

Dag 7. Cadillac – Bordeaux
Frukost. Idag styr skutan tillbaka till Bordeaux. Väl framme har vi dagen fri i staden. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på utflykter och aktiviteter. På kvällen serveras det galamiddag på båten.  

Dag 8. Dagsutflykt till Bassin d'Arcachon
Frukost. Idag gör vi en dagsutflykt med buss till Bassin d'Arcachon. Här besöker vi Ostroncentret i hamnen Laros där vi får veta mer om ostronens historia och hur dem odlas. Vi äter därefter lunch på lokal restaurang. Vi gör därefter en båtutflykt på Bassin d'Arcachon där vi bland annat får se fågelön och Cabanes Tchanquées. Vi besöker även europas största sanddyna Dune de Pilat som är hela 107 meter hög. Vi återvänder därefter till Bordeaux där vi serveras middag och övernattar vår sista kväll på båten. Utflykten kostar 1 055:- och behöver förbokas. 

Dag 9. Bordeaux – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut ifrån båten och går iland. Vi har därefter fri tid under förmiddagen innan det är dags att åka mot flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 1 övernattning i Bordeaux · 7 övernattningar ombord på flodkryssare · 8 frukostar · 6 luncher · 7 middagar · välkomstdrink
Tillägg: Enkelrum från 4 525:- Utflykt Arcachon Bay 1 055:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Bordeaux Cognac

Spanska Höjdpunkter

Vandring Andorra

Loire och Bretagne

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se