Dag 1. Hemorten – Passau
Vi flyger till München varifrån vi åker till Passau där vi stiger ombord på flodkryssaren M/S Amadeus Rhapsody. Vi lämnar hamnen 18.00 och blir välkomnade av kryssningsvärden innan det blir gemensam middag. 

Dag 2. Wachau
Efter frukost upplever vi det natursköna landskapet i österrikiska Wachaudalen. Vid lunchtid lägger vi till i Spitz för ett kort uppehåll. Under eftermiddagen görs även ett stopp i byn Stein. På kvällen fortsätter vi vår kryssning mot Ungern.

Dag 3. Budapest
I Budapest gör vi en stadsrundtur med buss. Vi ser bland annat Kedjebron, parlamentsbyggnaden, synagogan och Hjältarnas torg. Därefter blir det en kort promenad på Gellértberget där vi besöker citadellet. Båten ligger kvar i Budapest över natten, och under kvällens middag blir det folkloredans samtidigt som vi kryssar runt och ser den fantastiska staden i nattljus.

Dag 4. Budapest – Esztergom
Vi har halva dagen fri för att på egen hand uppleva Budapest. Vår reseledare hjälper till och kommer med förslag på aktiviteter. Under kvällen gör båten ett kort stopp i Esztergom utan avstigning innan vi fortsätter mot Bratislava.

Dag 5. Bratislava – Hainburg – Wien
Vi lägger till i Slovakiens huvudstad Bratislava klockan 08.00 och börjar dagen med en stadspromenad. Vi ser bland annat rådhuset, Mikaelsporten och Sankt Martinsdomen. Därefter har vi egen tid innan vi fortsätter till Hainburg. Vid 18.00-tiden reser vi vidare mot Wien som vi når 23.00. Båten lägger till för natten i stadsdelen Nussdorf.

Dag 6. Wien
Efter frukost gör vi en stadsrundtur på förmiddagen med lokalguide i Wien. Vi åker längs den berömda boulevarden Ringstrasse, upptäcker den historiska stadskärnan och tar oss till fots till bland annat Stefansdomen. Avslutningsvis ges även lite fri tid innan bussen tar oss tillbaka till båten.

Eftermiddagen är fri för att upptäcka staden på egen hand. Vid 23.00 avgår båten mot Melk.

Wienervalskonsert
En av Wiens höjdpunkter. På kvällen besöker vi Wiener Kursalon i stadsparken. Här ser vi en klassisk konsert med wienervalsuppträdande. Biljetter förbokas och betalas innan avresa. OBS! Minimum 15 personer för att utflykten ska genomföras. Pris 675:- 

Dag 7. Wien – Melk
Frukost och därefter lägger båten till i Melk. Här blir det möjlighet att följa med på en extrautflykt till Stift Melk som är ett av Europas mest spektakulära kloster byggt på en klippa. Efter lunch påbörjar vi den sista etappen tillbaka till Passau.

Dag 8. Passau – Hemorten
Vi lägger till i Passau under morgonen och lämnar M/S Amadeus Rhapsody för denna gång. En buss kör oss till Münchens flygplats för vidare färd till hemorten.

M/S Amadeus Rhapsody
M/S Amadeus Rhapsody som seglar under tysk flagg är en flodkryssningsbåt av högsta klass. Alla hytter ligger utsides med fönster. Ombord finns bekvämligheter som en elegant restaurang, panoramabar, soldäck med solstolar, bibliotek och frisör. Vi blir serverade frukost, lunch och middag varje dag ombord. Både luncherna och middagarna består av fyrarättersmenyer och en av kvällarna bjuds vi på en femrätters galamiddag.

Hyttinformation
Haydndäck (ingår), fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, skrivbord, luftkonditionering

Straussdäck up front, tillägg från 3 275:-/hytt, ej öppningsbart fönster och utan fransk balkong

Straussdäck, tillägg från 4 275:-/hytt, öppningsbart panoramafönster med fransk balkong

Mozartdäck (övre däck), tillägg från 6 475:- /hytt, öppningsbart panoramafönster med fransk balkong

Extra utflykter
Rederiet erbjuder en rad extrautflykter som anmäls och betalas kontant ombord. Välj bland utflykter till ungerska pustan, Donaukröken, slottet Schönbrunn i Wien och klostret i Melk. För att en utflykt ska genomföras behöver 20 personer ha anmält sig. För att säkerhetsställa engelsktalande guidning behöver anmälan till utflykter av intresse ske omgående.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar ombord · 7 frukostar · 6 luncher · 7 middagar · välkomstdrink · eftermiddagskaffe eller te med fika dagligen · nattsnacks · stadsrundturer i Budapest, Bratislava och Wien · reseledare
Tillägg: Tillvalsutflykter · enkelhytt på Hayddäck från 3 995:-, enkelhytt på Strassdäck upfront från 5 895:- · dricks till lokala guider och personal ombord på båten tillkommer. Räkna med cirka 7 euro per resenär och dag. · dryck ombord köpes á la carte
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Skottland & Island

Vandring Toscana

Dalmatien

Istrien mat & vin

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se