Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Wien
Vi flyger till Wien och vår transferbuss tar oss till vårt hotell Novum Hotel Prinz Eugen Wien. Hotellet ligger i ambassaddistriktet nära centralstationen och på gångavstånd från Schweizergarten och konstmuseet Belvedere. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Wien
Efter frukost ger vi oss ut på en stadsrundtur med buss. Wien är en fantastiskt vacker stad med många historiska platser och byggnader. Vi åker längs den berömda boulevarden Ringstrasse, upptäcker den historiska stadskärnan och några av stadens mest kända byggnader, som den majestätiska Statsoperan, konsthistoriska museet, parlamentet och rådhuset. Under eftermiddagen beger vi oss till hamnen och går ombord vårt kryssningsfartyg M/S Prinzessin Sisi. På fartyget har vi tid för en stunds avkoppling innan det är dags att svida om inför kvällens middag. Under resans gång ingår helpension och dryckespaket.

Dag 3. Budapest
Vi stiger av i Ungerns huvudstad Budapest och ser under en guidad rundtur stadens främsta sevärdheter. Turen inkluderar ett besök på Gellértberget varifrån vi har en fantastisk utsikt över stadens vackra palats, kyrkor och broar. På eftermiddagen finns tid för egna strövtåg innan fartyget kastar loss.

Dag 4. Naturparken Kopaĉki Rit och Osijek
Vi lägger till i Kroatiens fjärde största stad Osijek som ligger vid floden Drava. Vi tar bussen ut till Slavoniens största naturreservat Kopaĉki Rit. Detta naturområde är en av Europas största träskmarker och finns med på Ramsarlistan, en förteckning över världens viktigaste våtmarksområden. Här myllrar det av våtmarker, dammar, grumliga bakvatten och sjöar. Området är speciellt känt för sin stora hjortbefolkning. Efter vårt besök i parken åker vi vidare och utforskar Osijek, med många välbevarade barockbyggnader.

Dag 5. Novi Sad och Belgrad
Dagen börjar med en stadsvandring i Novi Sad, Serbiens näst största stad. Novi Sad har förhistoriska rötter och är känt som Serbiens Aten. Ett av stadens mest kända landmärken är den medeltida fästningen Petrovaradin, där Österrikes kungligheter gömde undan sina rikedomar under Napoleonkrigen. Vi fortsätter till Serbiens huvudstad Belgrad för ännu en stadsrundtur. Här besöker vi bland annat gamla stan och parken Kalemegdan som bland annat hyser Belgrads massiva gamla fästning, belägen på en höjd. Från fästningen har man en vacker utsikt över floderna Donaus och Savas sammanflöde.

Dag 6. Kryssningsdag med passage genom Järnporten
Under dagen kryssar vi genom ett grönskande landskap där Donau utgör gräns mellan Serbien och Rumänien. Vi passerar det spektakulära området Järnporten. Här smalnar Donau av mellan branta klippväggar på båda sidor om båten, med Karpaterna i syd och Balkanbergen i nordväst. På den rumänska sidan ser vi även kung Decebalus stenansikte, en klippskulptur som huggits ut ur berget.

Dag 7. Veliko Tărnovo och Arbanasi
Idag gör vi en heldagsutflykt till tsarernas stad Veliko Tărnovo i norra Bulgarien. Veliko Tărnovo var huvudstad i det andra bulgariska riket, och den mest populära sevärdheten är den medeltida borgen Tsareves. Från Veliko Tărnovo åker vi vidare till den pittoreska byn Arbanasi, belägen på en hög platå. Byn är känd för sina vackra stenhus från 1500- och 1600-talen och den färgstarka Födelsekyrkan. Under dagen ingår gemensam lunch.

Dag 8. Constanta
Vi tar bussen till Svarta havets kust och besöker den anrika hamnstaden Constanta. Staden grundades av grekerna redan under antiken och var en av områdets viktigaste hamnar under romartiden. Även idag är Constanta Rumäniens största hamnstad. Här står romerska ruiner sida vid sida med art déco-palats och moderna byggnader i en slående kontrast.

Dag 9. Donaudeltat
Idag tar vi det lugnt och känner harmonin infinna sig bland flora och fauna medan vi utforskar det enorma Donaudeltat på en båtutflykt. Donau är Europas största delta och står med på Unescos världsarvslista som ett biosfäriskt reservat. Det unika våtmarksområdet erbjuder en fantastisk naturupplevelse och är ett himmelrike för fågelskådare med sina över 300 olika fågelarter.

Dag 10. Brăila – Bukarest
Vi avnjuter en sista frukost ombord på vårt kryssningsfartyg innan vi landstiger i Brăila och åker vidare med buss till Rumäniens huvudstad Bukarest där vi checkar in för en natt på Hotel Mercure Bucharest City Center. Vi gör en rundtur med lokalguide i Bukarest som har fått smeknamnet ”Lilla Paris”. Staden har en egen triumfbåge och boulevarden Calea Victoriei är ett försök att imitera Champs-Élysées. Vi ser bland annat Revolutionstorget och den enorma parlamentsbyggnaden som under Ceausescus tid gick under namnet Folkets hus. Gemensam middag på kvällen.

Dag 11. Bukarest – Hemorten
Efter frukost har vi fri tid tills vi åker till flygplatsen i Bukarest där vi tar avsked av Östeuropa för den här gången. Vi flyger till hemorten.

M/S Prinzessin Sisi
M/S Prinzessin Sisi är en flodkryssningsbåt av premium kategori. Alla hytter ligger utsides med fönster. Ombord finns bland annat ett soldäck, wifi och bibliotek. Vi blir serverade frukostbuffé, lunchbuffé och fyrarätters middag varje dag ombord. En av kvällarna bjuds vi på en femrätters galamiddag. Det ingår eftermiddagskaffe eller te och snacks vid midnatt dagligen. Det ingår även ett dryckespaket som inkluderar öl, vitt och rött vin, läsk och mineralvatten från kl. 10.00 fram tills midnatt varje dag i fartygets restaurang och bar.

Hyttinformation

Nedre däck: Fönster, dusch/wc, tv, luftkonditionering. Avdrag 4 950:- per hytt vid dubbelhytt.

Mellandäck: Panoramafönster, dusch/wc, tv, luftkonditionering. Ingår i resans pris som dubbelhytter. Ingår i resans pris vid bokning av enkelhytt.

Mellandäck deluxe: Panoramafönster, fransk balkong, dusch/wc, tv, luftkonditionering. Tillägg 5 595:- per hytt

Övre däck: Panoramafönster, fransk balkong, dusch/wc, tv, luftkonditionering. Tillägg 8 095:- per hytt.


Ingår: Flyg t/r · 8 övernattningar ombord på M/S Prinzessin Sisi · en övernattning i Wien · en övernattning i Bukarest · 10 frukostar · 8 luncher · 9 middagar · en galamiddag · välkomstdrink · dryckespaket ombord på kryssningsfartyget · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 750:- · dricks till lokala guider och personal ombord på båten, cirka 7 euro per resenär och dag
Resevaluta: Euro, ungersk forint, kroatisk kuna, serbisk dinar, bulgariska lev och rumänsk leu.
Speciellt: På avresan 14/9 bor vi dag 10 på Hilton Garden Inn Bucharest Old Town.
Andra liknande resor:

Wien & Salzburg

Wien

Wien

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se