Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Porto
Vi flyger med mellanlandning till Porto. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt hotell Holiday Inn Porto Gaia. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 2. Porto och ombordstigning på kryssningsfartyget
Frukost och därefter möter vi vår lokalguide för en stadsrundtur i buss. Porto är en vacker medeltida stad som finns med på Unescos världsarvslista, och det var i Porto som den store upptäckaren Henrik Sjöfararen föddes. Stadskärnan är liten och charmig och här finns mycket att se och upptäcka. Vi besöker bland annat den mycket pampiga slottsbyggnaden Palacio da Bolsa. Här beundrar vi den överdådiga lyxen som tog över hundra år att slutföra.  Lunch på egen hand och därefter har vi fri tid innan vi under sen eftermiddag hämtas av vår buss som tar oss till flodkryssaren. Vi inkvarterar oss i våra bekväma hytter varefter vi samlas för en välkomstdrink medan kaptenen och hans personal introducerar sig själva och båten. Vi avnjuter sedan vår middag ombord. Under våra dagar ombord ingår helpension inklusive drycker. På eftermiddagarna ingår kaffe eller te med fika ombord på båten. Vid måltiderna ingår husets vin, mousserande vin, öl, mineralvatten, juice, kaffe eller te.

Dag 3. Porto – Régua
Vi börjar dagen med en god frukost och därefter har vi förmiddagen fri fram till vår gemensamma lunch som serveras ombord på båten. Vår båt ligger förtöjd i Vila Nova de Gaia i Porto och gamla stan finns inom promenadavstånd. Under eftermiddagen inleds vår kryssning längs den gyllene floden och vi fascineras av det vackra vinlandskapet. På vår väg mot staden Régua passerar vi de två slussarna Crestuma och Carrapatelo, den sistnämnda hela 35 meter hög. Middag på kvällen inklusive uppträdande.

Dag 4. Régua – Pinhão – Vega de Terrón
Frukost. Idag bestämmer du själv om du vill stanna kvar och koppla av på båten eller om du istället vill följa med på den gemensamma extrautflykten till staden Vila Real inklusive ett besök på barockslottet Solar de Mateus med sin förtjusande trädgård, pris 495:-. Detta slott har som vi hör på namnet koppling till det kända Mateusvinet och trädgården räknas som en av de vackraste i Portugal. Lagom till lunch stiger vi sedan på båten igen i den pittoreska orten Pinhão som ligger i hjärtat av portvinsregionen. Under eftermiddagen kryssar vi vidare österut längs Dourofloden. Vi får uppleva vackra vyer med både klippformationer och terrasserade vingårdar. Vi passerar slussarna Valeria och Pocinho på vår väg till Vega Terrón som ligger på den spanska sidan. På kvällen serveras middag med spanskt tema ombord.

Dag 5. Vega de Terrón – Barca d’Alva – Senhora da Ribeira
Frukost. Under dagen erbjuds en extra heldagsutflykt till den spanska staden Salamanca som finns med på Unescos världsarvslista. Stadens historia sträcker sig flera tusen år tillbaka och här finns lämningar från romersk, arabisk och kristen tid. Universitetet här är ett av de äldsta i Europa och grundades redan på 1200-talet. Vi gör en stadspromenad i centrum av Salamanca. Utflykten kostar 775:- och inkluderar även lunch. Vi återvänder sedan till vår flodkryssare. På kvällen bjuds det på galamiddag ombord.

Dag 6. Senhora da Ribeira – Ferradosa – Folgosa – Leverinho
Frukost. Vi anländer till Ferradosa där vi gör en rundtur som kretsar kring portvin och vinodlingarna i området. Provsmakning ingår. Vi återvänder sedan till vår båt som nu ligger i Folgosa. Vi äter lunch ombord och kryssar vidare mot Leverinho. Återigen får vi njuta av det vackra landskapet med dramatiska bergssluttningar, klippformationer och frodiga vinodlingar. Traditionell portugisisk middag på kvällen.

Dag 7. Leverinho – Porto – Guimarães
Efter en sista frukost tar vi nu farväl av vår båt för denna gång. Vi åker med buss till Hotel de Guimaraes Business & Spa där vi ska bo vår sista natt på resan. På eftermiddagen gör vi en stadspromenad med vår lokalguide och får lära oss mer om denna historiska stad. Det var här som nationen grundades och Portugals förste kung Afonso Henriques föddes i början av 1100-talet. Middag på hotellet.

Dag 8. Guimarães – Hemorten
Frukost och avresa mot flygplatsen. Vi flyger med mellanlandning och därefter når vi vår hemort.

Hyttinformation

Alla hytter är lika stora och har likvärdig standard med AC, toalett/dusch, sängar på golvet och stora fönster. Det som skiljer hytterna åt är de olika våningsplanen och storleken på fönster. I resans pris ingår hytt på mellandäck. Hytter på huvuddäck har små fönster som ej går att öppna.

Tillägg per hytt för boende på övre däck från 995:-.

Avdrag per hytt för boende på huvuddäck från 2 295:-.


Extra utflykter

Rederiet erbjuder två extrautflykter. Dessa behöver förbokas senast en månad före avresan. Utflykten till Vila Real inklusive besök på slottet Solar de Mateus kostar 495:- per person.

Utflykten till Salamanca inklusive lunch kostar 775:- per person.

Väljer man att boka någon av utflykterna ombord på båten är priset lite högre än vid förbokning och plats kan inte garanteras. För att en utflykt ska genomföras behöver antalet deltagare vara minst 20.

Ingår: Flyg t/r · en övernattning i Porto · 5 övernattningar ombord på flodkryssaren inklusive helpension och dryck · en övernattning i Guimarães · 7 frukostar · 7 middagar · 4 luncher · välkomstdrink · utflykter · engelsktalande lokalguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum och enkelhytt från 5 495:- · extrautflykter
Resevaluta: Euro
Speciellt: Dricks till lokala guider och personal ombord på båten tillkommer. Räkna med cirka 5 euro per resenär och dag.

25 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Portugal vinresa

Portugal

Vandring Portugal

Pilgrimsvägen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se