Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 05.15 Varberg, 07.00 Göteborg, 07.45 Borås, 08.15 Ulricehamn och ytterligare ett tiotal orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Kryssningen inleds
Resan startar från Varberg och går via Göteborg och Borås upp till Stockholm. Under resans gång stannar vi för kaffepaus och lunch. Vårt kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stockholm 16.00. En trerätters välkomstmiddag dukas upp i restaurang Sjösalen. Under middagen presenterar kaptenen sin personal som kommer att ta hand om oss under kryssningen. Mätta och belåtna har vi sedan tid att gå på upptäcktsfärd i det upplevelseparadis som fartyget utgör. Senare under kvällen bjuds det på underhållning, och är du sugen på en svängom spelar dansbandet upp till dans.

Dag 2. Härnösand
Vi vaknar upp i Härnösand som är Höga kustens sydligaste kuststad. Efter att ha avnjutit vår stora sjöfrukost har vi en härlig dag framför oss. Då fartyget ligger ett stenkast från centrum är det lätt att på egen hand besöka denna lilla stad med sina välbevarade trähus och sitt båtliv mitt i staden. Vi lämnar Härnösand cirka 16.00, seglar inomskärs i fyra timmar genom Sannasundet till Högakustenbron och vidare via Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Vi blir serverade en trerätters middag ombord på båten. 

Vill du uppleva mer av Höga kusten erbjuder rederiet följande utflykter under uppehållet i Härnösand. De arrangeras med kunniga Höga kusten-guider. Det är endast möjligt att boka en av utflykterna. Boka gärna utflykterna i god tid då tillgång är i mån av plats.

Bilar, båtar och lokala godsaker
Spännande bil- och fritidsbåtshistoria med guidning på Sveriges största bilmuseum och Höga Kustens nya fritidsbåtsmuseum i Härnösand. Allt toppat med ett smakprov av regionens godsaker. Utflykten varar cirka tre timmar och kostar 625:- inklusive lättare lunch.

Stadsvandring med utsikt från Vårdkasberget
Lär känna Härnösand! Vi tar del av stadens historia, byggnader och människorna som levt och verkat i staden genom tiderna. Efter vandringen åker vi till Vårdkasbergets topp med milsvid utsikt över stad och hav. Utflykten varar cirka tre och en halv timme och kostar 475:- inklusive lunch.

Box Whisky med Ådalen
Hos Box Whisky vid den mäktiga Ångermanälvens mynning, testar vi de gyllene dropparna. Vi tar del av Ådalens historia, med flottningen och sågverket i fokus, men också de dramatiska händelserna 1931. Utflykten varar cirka fem timmar och kostar 925:- inklusive lunch och whiskyprovning.

Hemsö fästning: bomber, granater och spioner
Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Upplev den spännande historien om Hemsö fästning, vars uppgift var att hindra fienden från att ta sig upp i Ångermanälven och vidare in i landet. På 40 meters djup tjänstgjorde 320 soldater, som i skydd av berget skulle överleva en kärnvapenattack. Vi ser stridsledningsrum, kanonbatterier, kanontorn, luftvärn, sjukrum och matsalar – allt unikt bevarat. En spännande dag som avslutas med lunch i Hemsö fästnings nya restaurang. Utflykten varar cirka tre och en halv timme och kostar 695:- inklusive lunch.

Högakustenbron
Vi besöker porten till världsarvet, den ståtliga Högakustenbron som är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Vi får smaka lokala specialiteter. Vi ser Sandöbron, tar del av historiska händelser i Ådalen och fikar i 50-talsmiljö. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 650:- inklusive lunch.

Världsarvet Höga kusten 
Höga kusten har världsrekord i landhöjning! Landhöjningen har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. På vår väg norrut till Skuleberget stannar vi för att beundra Högakustenbron från utsiktsplatsen på Hornöberget. Skuleberget är med sin dramatiska profil ett viktigt landmärke vid Höga kusten. Här går världens högsta kustlinje, 286 meter över havet. I naturum Höga kusten vid bergets fot får vi veta mer om varför Höga kusten blev utsett till världsarv av Unesco år 2000. Här tar vi också ett kaffestopp med en Höga kusten-pralin från Jeltsjes Chokladpraliner. Vi äter lunch på toppen av berget som nås med linbana och beundrar den magnifika utsikten. Utflykten varar cirka sex timmar och kostar 695:- inklusive lunch och fika.

Hernö Gin 
Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Känn doften av enbär hos den prisbelönta lilla uppstickaren och hör om deras resa. Vi testar de prisbelönta dropparna med en touch av Norrland. Utflykten varar cirka två och en halv timme och kostar 650:- inklusive ginprovning.

Mjältön - Sveriges högsta ö 
Vandring med eldsjälar på Sveriges högsta ö och– närmare världsarvet kommer du knappast! Ett exklusivt äventyr och en dag fylld med naturupplevelser, personliga berättelser och utelagad lunch. Utflykten varar cirka sex timmar och kostar 1 245:- inklusive lunch.

Smaka på Höga kusten
Höga kusten bjuder både på dramatiska landskap och på matupplevelser utöver det vanliga. En båttur på Ådalen III tar dig längs Ångermanälven upp till Högakustenbron. Ombord får du prova den unika delikatessen surströmming och veta mer om Höga kustens historia och lokala matkultur av ingen mindre än surströmmingskungen själv, Ruben Madsen. En upplevelse för alla sinnen! Utflykten varar cirka fyra och en halv timme och kostar 795:- inklusive lunch.

Konst, kultur och tunnbröd

Nordingrå är känt för vackra byar, slingrande vägar och små fiskelägen. Vi besöker museibyn Mannaminne och får en rundtur med smakprov hos Mjälloms, Sveriges äldsta tunnbrödsbageri där familjen bakar efter farmor Ruts recept. Utflykten varar cirka fem och en halv timme och kostar 850:- inklusive lunch.

Stadsvandring med afternoon tea-dans
Stadsvandring med överraskningar, afternoon tea, dans och storbandsmusik! Låt oss presentera en eftermiddag för dig som är nyfiken på Härnösand, uppskattar skön musik och gärna tar på dig dansskorna. Utflykten varar cirka tre och en halv timme och kostar 625:- inklusive afternoon tea.

Dag 3. Kryssning – Hemorten
Vi börjar dagen med en god sjöfrukost. Den sista dagen på vår kryssning tillbringar vi till havs. Idag kan du passa på att shoppa till taxfreepriser eller varför inte koppla av på soldäck. Vid lunchtid dukas en brunch upp i restaurangen. I den fina spaanläggningen på däck 10 finns en utomhusjacuzzi där man har en härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm. Här finns givetvis också möjlighet att köpa till behandlingar.  

Vi anländer till Stockholm där vår buss väntar. Under hemresan stannar vi längs vägen för rast och vi beräknas anlända till Göteborg ca 23:00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i insides dubbelhytt · en frukostbuffé · en brunch · 2 middagar
Tillägg: Enkelhytt insides 1 245:- · enkelhytt utsides 2 945:- · dubbelhytt utsides 1 700:- per hytt · spa · utflykter
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap.

30 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Höga kusten

Inlandsbanan

Midsommar i Dalarna

Stora Sverigeresan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se