Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.15 Varberg, 08.00 Göteborg, 08.45 Borås, 09.15 Ulricehamn och ytterligare ett tiotal orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Kryssningen inleds
Resan startar från Varberg och går via Göteborg och Borås upp till Stockholm. Under resans gång stannar vi för kaffepaus och lunch. Vårt kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stockholm 17.00. En trerätters välkomstmiddag dukas upp i restaurang Sjösalen. Under middagen presenterar kaptenen sin personal som kommer att ta hand om oss under kryssningen. Mätta och belåtna har vi sedan tid att gå på upptäcktsfärd i det upplevelseparadis som fartyget utgör. Senare under kvällen bjuds det på underhållning, och är du sugen på en svängom spelar dansbandet upp till dans.

Dag 2. Härnösand
Vi vaknar upp i Härnösand som är Höga kustens sydligaste kuststad. Efter att ha avnjutit vår stora sjöfrukost har vi en härlig dag framför oss. Då fartyget ligger ett stenkast från centrum är det lätt att på egen hand besöka denna lilla stad med sina välbevarade trähus och sitt båtliv mitt i staden. Vi lämnar Härnösand cirka 16.00, seglar inomskärs i fyra timmar genom Sannasundet till Högakustenbron och vidare via Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Vi blir serverade en trerätters middag ombord på båten. 

Vill du uppleva mer av Höga kusten erbjuder rederiet följande utflykter under uppehållet i Härnösand. De arrangeras med kunniga Höga kusten-guider. Det är endast möjligt att boka en av utflykterna. Boka gärna utflykterna i god tid då tillgång är i mån av plats.


Höga kustens historia och Wendelas kakkalas

Historievandring med nedslag i olika tider och platser! En dag på Västernorrlands friluftsmuseum som startar för 10 000 år sedan och avslutas med stort kaffekalas i 40-talsanda ackompanjerat av musik från vevgrammofon. Utflykten varar cirka tre timmar och kostar 625:- inklusive kakkalas.


Stadsvandring med utsikt från Vårdkasberget 

Lär känna Härnösand! Vi tar del av stadens historia, byggnader och människorna som levt och verkat i staden genom tiderna. Efter vandringen åker vi till Vårdkasbergets topp med milsvid utsikt över stad och hav. Utflykten varar cirka tre och en halv timme och kostar 525:- inklusive lunch.


Världens nordligaste whiskydestilleri

Vi testar de gyllene dropparna hos High Coast Distillery som ligger vid den mäktiga Ångermanälvens mynning. Vi tar del av Ådalens historia, med flottningen och sågverket i fokus, men också de dramatiska händelserna 1931. Utflykten varar cirka fem timmar och kostar 995:- inklusive lunch och whiskyprovning.

  

Hemsö fästning: bomber, granater och spioner

Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Hör den spännande historien om Hemsö Fästning, vars uppgift var att stoppa främmande fartyg. Utflykten varar cirka tre och en halv timme och kostar 745:- inklusive lunch.


Högakustenbron

Vi besöker porten till världsarvet, den ståtliga Högakustenbron som är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Dagen bjuder på lokala specialiteter och hantverk, Sandöbron, historiska händelser i Ådalen och fika i 50-talsmiljö. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 695:- inklusive lunch.


Världsarvet Höga kusten 

Höga Kusten har världsrekord i landhöjning som har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. Vid Skulebergets fot får vi veta mer om världsarvet och från toppen av berget upplever vi en lokal lunch och den magnifika utsikten. Utflykten varar cirka fem timmar och kostar 745:- inklusive lunch och fika.


Hernö Gin 

Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Känn doften av enbär hos den uppstickaren som de senaste åren har fått flest priser av alla ginvarumärken i Europa och hör om deras resa. Vi testar de klara dropparna med en touch av Norrland. Utflykten varar cirka två och en halv timme och kostar 650:- inklusive ginprovning.


Smaka på Höga kusten 

Kulinarisk kultur med surströmming och tunnbröd! Höga Kusten bjuder på unika matupplevelser, idag i form av surströmmingshow med Ruben Madsen och besök hos Mjälloms, Sveriges äldsta tunnbrödsbageri. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 1125:-. 


Vandringstur Hernöns kust

Guidad vandringtur på Härnöns östra kust på stigar, stenhällar och grusvägar med spår av istiden och landhöjningen. På Lotsstugan högt uppe på berget äter vi en hemlagad Högakustenlunch ackompanjerad av utsikten över horisonten. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 865:- inklusive lunch.


Historiekryssning i Höga Kusten och Ådalen

Världsarvsklassad natur, vyer, mäktiga broar, historiska händelserna och människorna i Höga Kusten. Det - tillsammans med en härlig skärgårdsbuffé – får vi oss till livs under vår båttur med M/S Ådalen III på Ångermanälven. Utflykten varar cirka tre timmar och kostar 865:- inklusive lunch och Högakusten-antologi.

Dag 3. Kryssning – Hemorten
Vi börjar dagen med en god sjöfrukost. Den sista dagen på vår kryssning tillbringar vi till havs. Idag kan du passa på att shoppa till taxfreepriser eller varför inte koppla av på soldäck. Vid lunchtid dukas en brunch upp i restaurangen. I den fina spaanläggningen på däck 10 finns en utomhusjacuzzi där man har en härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm. Här finns givetvis också möjlighet att köpa till behandlingar.  

Vi anländer till Stockholm där vår buss väntar. Under hemresan stannar vi längs vägen för rast och vi beräknas anlända till Göteborg ca 22:00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i insides dubbelhytt · en frukostbuffé · en brunch · 2 middagar
Tillägg: Enkelhytt insides 1 845:- · enkelhytt utsides 3 645:- · dubbelhytt utsides från 1 300:- per hytt · eventuellt inträde till spa samt behandlingar · utflykter
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap.
Andra liknande resor:

Höga Kusten och Vasa

Höga kusten

Inlandsbanan

Dalhalla

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se