Dag 1. Hemorten – Amsterdam
Vi reser med flyg till Amsterdam. Här väntar vår buss som tar oss med in till de centrala delarna av staden. Eftersom vi har ett par timmar fram till dess att det är dags att gå ombord på vårt kryssningsfartyg, ger vi oss ut på en guidad båttur längs Amsterdams smala kanaler. En kanalbåtstur är ett perfekt sätt att se stadens pittoreska kvarter och husbåtar. När det börjar närma sig kväll går vi ombord på vårt kryssningsfartyg M/S Monet. Vi installerar oss i de bekväma hytterna och blir därefter introducerade till fartygets besättning som bjuder på välkomstdrink och middag i restaurangen. 

Dag 2. Amsterdam
Amsterdam är känt för sina många kanaler, pittoreska miljöer och många cyklister. Efter frukost har vi tid för egna strövtåg i staden. Några av stadens mest kända sevärdheter är Anne Franks hus, det kungliga slottet och den flytande blomstermarknaden Bloemenmarkt. I museikvarteren är Rijksmuseum, van Gogh-museet och det moderna museet Stedelijk populära. Men tänk på att många museer kräver förbokning av entrébiljetter via respektive hemsida.
Vid lunch återvänder vi till vårt fartyg och äter lunch ombord innan det är dags för en utflykt till Volendam, ett berömt fiskeläge inte långt från Amsterdam. Här finns det fortfarande människor som klär sig i traditionell holländsk dräkt. Vi gör även ett besök vid Zaanse Schans som är känt för sina historiska miljöer med väderkvarnar och traditionella hus. På kvällen serveras en härlig middag i fartygets restaurang.

Dag 3. Amsterdam – Rotterdam
Under morgonen har vi gott om tid att njuta av frukost i restaurangen, samtidigt som vi ser landskapet glida förbi. På väg mot Rotterdam, som är dagens destination, gör vi en utflykt till Keukenhof. Trädgården beskrivs som en av de vackraste i världen och det är inte svårt att förstå varför. Varje år planteras här runt sju miljoner tulpaner och sammanlagt 800 olika sorter. En oförglömlig syn! Nu kan vi se fram emot en extra festlig kväll på vårt kryssningsfartyg då det bjuds in till galamiddag.

Dag 4. Rotterdam – Antwerpen
Idag tillbringar vi den största delen av dagen ombord på vårt fartyg, medan vi styr mot belgiska Antwerpen. Staden har en av Europas största hamnar och är starkt förknippad med öl, konst, mode och diamanter. Mycket av bebyggelsen förstördes under andra världskriget, men i centrum finns en hel del äldre byggnader kvar från olika epoker. Under en rundtur i staden får vi veta mer om dess långa historia som handelsstad, inte minst inom diamantområdet. Resan börjar nu närma sig sitt slut, och under kvällen rundar vi av dagen med en god middag i restaurangen ombord.

Dag 5. Antwerpen – Hemorten
Vi njuter av en sista frukost på vårt kryssningsfartyg och har därefter tid att utforska vackra Antwerpen och äta lunch på egen hand. Framåt eftermiddagen åker vi vidare med buss till Haag där vi besöker den fantastiska panoramamålningen Panorama Mesdag, målad av Hendrik Willem Mesdag år 1880. Målningen är en så kallad rundmålning med en diameter på omkring 36 meter och vi upplever den från en plattform i mitten av rummet. Motivet är den strandnära byn Scheveningen och om vädret tillåter kan vi även besöka den verkliga platsen innan vi vänder åter mot Amsterdam och vårt flyg hemåt. 

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar ombord på flodkryssaren M/S Monet inklusive helpension och dryck · välkomstdrink · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelhytt från 2 195:- · hytt på övre däck från 1 995:- per hytt
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Amsterdam

Holland

Holland

Cykel Holland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se