tid

Avgångstider 08.30 Ulricehamn, 09.00 Borås, 10.00 Göteborg, 10.20 Kungälv, 11.05 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Oslo – Kirkenes
Vi reser med buss till Gardermoens flygplats, Oslo. Vi flyger till Kirkenes flygplats där en buss möter oss och tar oss till centrala Thon Hotel Kirkenes. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Hurtigruten inleds i Kirkenes
Vi gör en morgonutflykt med buss och lokalguide och ser bland annat gränsövergången mellan Norge och Ryssland i Storskog. Efter båtens avgång äter vi lunch ombord. Resan inleds genom Barents hav. Under eftermiddagen färdas vi längs Varangerhalvön till Båtsfjord och Berlevåg. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Nordkap, Hammerfest och Tromsö
I Honningsvåg går vi i land och fortsätter med buss till Nordkapsklippan. Sedan reser vi vidare förbi Honningsvåg över det karga fascinerande landskapet till Hammerfest innan vi vid lunchtid går ombord på fartyget igen. Utflykten ingår i resans pris. Vi äter middag ombord. Vid midnatt lägger vi till i Tromsö. Här kan vi besöka Ishavskatedralen för en midnattskonsert som varar cirka 45 minuter. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 745:-

Dag 4. Vesterålen och Lofoten
På morgonen lägger vi till i Harstad. Under eftermiddagen blir det en timmes uppehåll i Stokmarknes. Här finns Hurtigrutemuseet och inträdet ingår i resans pris. Nära Trollfjorden har havsörnen sitt rike och här erbjuds örnsafari som en extra utflykt. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 1 495:- Middag på kvällen.

Dag 5. Helgelandskusten, polcirkeln, Sju systrarna
Tidig morgon passerar vi polcirkeln vid den 66:e breddgraden och åker vidare utmed Helgelandskusten. Efter en timmes uppehåll vid Sandnessjöen fortsätter vi söderut förbi de berömda bergstopparna Sju systrarna. Under eftermiddagen passerar vi Vegaöarna. Middag på kvällen.

Dag 6. Trondheim och Kristiansund
Vi angör Trondheim. En lokalguide tar oss med på en bussrundtur. Vi besöker bland annat Nidarosdomen. Inträdet till domkyrkan ingår i resans pris. Under kvällen lägger vi till i Molde. Middag på kvällen.

Dag 7. Bergen – Geilo
På morgonen gör båten ett kort stopp i Florö. Därefter fortsätter resan och vi korsar bland annat Sognefjorden. Efter lunch anländer vi till resans slutdestination Bergen. Vi reser med buss mot Geilo och Bardöla Höyfjellshotell. Middag på kvällen.

Dag 8. Geilo – Hemorten
Efter frukost startar resan mot Göteborg. Det finns möjlighet att bli avsläppt vid någon av våra ordinarie påstigningsplatser utmed E6:an. Vi beräknas nå Göteborg cirka 19.00. Bussen fortsätter sedan mot Landvetters Bilhotell, Landvetters flygplats, Bollebygd, Borås och Ulricehamn.

Hyttinformation

Ospecificerad insideshytt utan fönster (ingår i resans pris)
Ospecificerad utsideshytt med begränsad eller ingen utsikt, tillägg från 3 245:- per hytt.
Ospecificerad utsideshytt nedre däck, tillägg från 5 495:- per hytt.
Ospecificerad utsideshytt övre däck, tillägg från 9 075:- per hytt. 

Hyttkategorier och tillägg för uppgradering av hytt varierar mellan fartyg och avresedatum. 

Fartygsinformation

16/5     M/S Trollfjord
27/5     M/S Trollfjord   
7/6       M/S Kong Harald
4/7       M/S Nordkapp
15/7     M/S Trollfjord
22/7     M/S Kong Harald 
28/7     M/S Polarlys
1/8       M/S Trollfjord 
16/8     M/S Nordkapp 
23/8     M/S Kong Harald

Ingår: Flyg Oslo–Kirkenes · 2 övernattningar i dubbelrum · 5 övernattningar på Hurtigruten i insides dubbelhytt · 7 frukostar · 7 middagar · 6 luncher · utflykt Kirkenes · utflykt Nordkap · inträde till Hurtigrutemuseet · stadsrundtur Trondheim med Nidarosdomen · reseledare
Tillägg: Enkelhytt och enkelrum hela resan från 5 445:- · extra utflykter · uppgradering till andra hyttkategorier (tilläggen varierar mellan de olika fartygen)
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: Avresa 7/6, 16/8 och 23/8 avreser en timme tidigare och är förlängd till 9 dagar. Vi tillbringar den första dagen och natten i Oslo innan vi flyger till Kirkenes på morgonen dag 2, mer information på er bekräftelse. Det är möjligt att registrera ett betalkort ombord på Hurtigruten och betala alla kostnader på en nota. De som väljer att göra detta behöver endast en mindre summa kontanter.

177 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Lofoten Nordkap

Nordkap

Polcirkeln

Jokkmokk

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se