tid

Avgångstider Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Kungälv, Uddevalla och ytterligare ett antal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Geilo
Avresa från hemorten under morgonen. Färden går genom Bohuslän via Svinesundsbron in i Norge. Här fortsätter resan förbi Oslo tills vi når den kända vintersportorten Geilo, där vi övernattar på Bardöla Höyfjellshotel. Middag på kvällen.

Dag 2. Geilo – Bergen – Ombordstigning Hurtigruten
Vi reser vidare över högfjällsplatån Hardangervidda mot Bergen, staden som omges av sju fjäll. Vi gör en paus i Eidfjord innan vi vid lunchtid når Bergen. Efter lunch gör vi en stadsrundtur med lokalguide, som vi sedan avslutar vid Hurtigrutenkajen. Vårt fartyg avgår kl 21.30. Innan dess får vi våra hytter och äter vår första middag ombord. Under hela vår resa ombord på Hurtigruten har vi helpension.

Dag 3. Geirangerfjorden
På morgonen anlöper vi Ålesund och sedan startar seglingen in i Storfjorden varifrån vi fortsätter in i den 15 km långa Geirangerfjorden. Sedan 2005 är denna fjord ett av Unescos världsarv och ett av Norges mest besökta turistmål. Vi hänförs av de branta fjällsidorna och vattenfallen ”De sju systrarna”, ”Friaren” och ”Brudslöjan”. Strax efter lunch är vi längst in i fjorden och fartyget vänder tillbaka till Ålesund.

Dag 4. Trondheim
Idag ligger vi stilla i Trondheim under förmiddagen och vid ankomst väntar buss och lokalguide på att få ta oss med på en 3 timmar lång rundtur som avslutas med ett besök i den mäktiga Nidarosdomen, vackert belägen intill Nidälven. Trots att Trondheim är Norges tredje största stad har staden lyckats bevara sin intimitet. Under eftermiddagen fortsätter fartyget mot nordväst och lägger till i charmiga Rörvik.

Dag 5. Bodö, Saltströmmen och Svolvær
På den 66:e breddgraden passerar vi den osynliga, men ändå så omtalade, polcirkeln som markerar gränsen till Arktis. Denna dag ligger fartyget stilla i Bodö i 3 timmar och vi passar då på att med buss och lokalguide besöka världens starkaste malström, Saltströmmen. Det är ett fantastiskt skådespel vi upplever när vi ser denna tidvattenström på nära håll. När vi åker vidare under eftermiddagen ser vi den 1000 meter höga Lofotsväggen träda fram i horisonten. Lofoten och dess majestätiska klippor blir en av alla oförglömliga upplevelser på vår resa. Efter middagen lägger vi till i Lofotens huvudstad Svolvær i en timme och gör då en liten promenad tillsammans med vår reseledare.

Dag 6. Tromsö
Efter lunch går vi av vårt fartyg i Tromsö. Vi upplever Nordkalottens Paris under 3 timmar i buss tillsammans med vår lokalguide. Naturligtvis besöker vi under rundturen den välkända Ishavskatedralen innan det är dags att åter stiga ombord på vårt fartyg för vidare färd norrut. 

Dag 7. Nordkap
Under fartygets uppehåll i Honningsvåg beger vi oss med buss upp till Europas nordligaste utpost: Nordkap. Denna 307 meter höga klippa på ön Mageröya har i alla tider fascinerat oss människor och gör det än idag när vi inser att det rakt norrut är öppet hav hela vägen till Nordpolen. Inne i Nordkapshallen njuter vi också av en fantastisk film som beskriver ett helt år på Nordkap med alla dess årstidsväxlingar. Vi återvänder sedan till vårt fartyg.

Dag 8. Kirkenes – Oslo – Hemorten
Vi anländer till Kirkenes under morgonen. Här gör vi en liten rundtur med buss innan vi fortsätter ut till flygplatsen och vårt flyg till Oslo. Väl i Oslo möter vi vår buss som tar oss åter mot Sverige. Vi beräknas nå Göteborg under kvällen.

Hyttinformation

Ospecificerad insideshytt utan fönster (ingår i resans pris)
Ospecificerad utsideshytt med begränsad eller ingen utsikt, tillägg från 4 295:- per hytt.
Ospecificerad utsideshytt nedre däck, tillägg från 6 795:- per hytt.
Ospecificerad utsideshytt övre däck, tillägg från 10 195:- per hytt.

Fartygsinformation

17/7     M/S Nordkapp
14/8     M/S Trollfjord

Ingår: Flyg Kirkenes – Oslo · en övernattning i dubbelrum · 6 övernattningar på Hurtigruten i ospecificerad dubbelhytt insides · 7 frukostar · 7 middagar · 5 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelhytt och enkelrum hela resan från 14 495:- · uppgradering till andra hyttkategorier (tilläggen varierar mellan de olika fartygen)
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: Det är möjligt att registrera ett betalkort ombord på Hurtigruten och betala alla kostnader på en nota. De som väljer att göra detta behöver endast en mindre summa kontanter

Andra liknande resor:

Bergenbanan

Geilo

Geilo

Sydnorge

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se