Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Wien
Vi flyger till Wien och möter vår buss som tar oss till Hotel Leonardo, beläget nära Westbahnhof. Under eftermiddagen finns tid att besöka shoppinggatan Maria Hilferstrasse som ligger i närheten av vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 2. Wiens julmarknader och ombordstigning
Under dagen besöker vi den traditionella julmarknaden på Rådhusplatsen, som under julen blivit ett sagoland. Fler än 150 stånd erbjuder julklappar, juldekorationer, godsaker och varma drycker. Därefter stannar vi till vid julmarknaden på Freyung där man kan köpa hantverk, glasdekorationer och traditionella julkrubbor. I bakgrunden spelas hela tiden adventsmusik. Sedan tar bussen oss till M/S River Navigator för ombordstigning. När vi har inkvarterat oss i våra bekväma hytter samlas vi för en välkomstdrink och kaptenen och hans besättning presenteras. Därefter njuter vi av vår middag.

Dag 3. Julafton - Stadsrundtur Wien
Efter frukost får vi en busstur genom Wien som ger oss en överblick över de viktigaste historiska byggnaderna och platserna. Vi börjar med att göra ett kort stopp vid Hundertwasserhaus med en arkitektur som är minst sagt spännande till både färg och form. Vi fortsätter till palatset Belvedere där vi gör en guidad promenad runt palatset. Vi kör sedan tillbaka till centrala Wien och längs Wiens Ringstrasse. Gatan går, som namnet antyder, i en ring runt centrum och längs den ligger många berömda byggnader, såsom Statsoperan, Parlamentshuset, Burgteatern och Votivkyrkan. Vi fortsätter in i det gamla Wiens centrum till Stefansdomen. Längs de välkända affärsgatorna Graben och Kohlmarkt kommer vi till Hofburg, det stora palatset. Härifrån tar vi oss via Spanska ridskolan till Albertinatorget där vi hittar Statsoperan och det berömda Hotel Sacher, de läckra bakverkens hemvist. Vid lunchtid är vi tillbaka på vår kryssningsbåt där vi äter gemensam lunch. Fri tid under eftermiddagen. Trött i fötterna? Hoppa på en spårvagn som går på Ringstrasse. Middag på kvällen. Sent på kvällen inleds vår kryssning som inledningsvis går västerut.

Dag 4. Dürnstein och Melk
Tidigt på morgonen lägger båten till i Dürnstein i Wachaudalen. Efter frukost gör vi en guidad promenad till fots i den medeltida slottsstaden. Vi ser bland annat slottsruinen, klostret, stadshuset och slottshotellet. Avslutningsvis får vi njuta av en orgelkonsert i klostret. Därefter seglar vi vidare till Melk och blir serverade jullunch ombord. I Melk gör vi ett besök i det mäktiga benediktinerklostret. Här kan alla få sitt lystmäte av förgyllda ting! Vi får se biblioteket, kyrkan och rummen som munkarna bodde i. Från terrassen utanför har man en hänförande utsikt över Donau. Middag ombord. Sent på kvällen avreser vi österut och under natten passerar vi Wien.

Dag 5. Bratislava
Frukost och därefter gör vi en två timmars tur med ett litet sightseeingtåg som tar oss runt genom stadens centrum. Vi ser bland annat Bratislavas trevliga gamla stad på vår väg till borggården framför det medeltida slottet. Härifrån har man en förträfflig utsikt över staden och dess omgivningar. Guidningen fortsätter sedan till fots och tar oss förbi de viktigaste attraktionerna, såsom Mikaelsporten med sitt torn, Sankt Martinsdomen, stadshuset och den slovakiska nationalteatern samt flera andra intressanta byggnader och platser. Därefter blir det tid att se sig omkring på egen hand. Lunch ombord. Under eftermiddagen finns det möjlighet att till exempel besöka julmarknaden i gamla stan innan båten avgår mot Budapest under sen eftermiddag. På kvällen står kaptenens galamiddag på programmet!

Dag 6. Budapest
Efter frukost gör vi en cirka tre timmar lång bussrundtur i Budapest. På vår tur ser vi bland annat Operan, Hjältarnas torg med Milleniummonumentet samt stadsparken med slottet Vajdahunyad. Bussen stannar på flera ställen, såsom Gellérthöjden och Fiskarbastionen från vars terrass man har en magnifik utsikt över staden. Turen slutar framför den stora saluhallen från 1800-talet. Här finner vi ett stort utbud av ungerska specialiteter. Lunch ombord och fri tid på eftermiddagen. Middag ombord. 

Dag 7. Budapest – Hemorten
Efter frukost lämnar vi kaptenen och hans besättning på båten. Vi tillbringar dagen i Budapest och de som önskar kan följa med vår reseledare till ett av stadens anrika badhus (inträde tillkommer). Vi flyger till hemorten.

Hyttkategorier
Odysseydäck, nedre däck (prisavdrag 995:- per hytt), dusch/wc, tv, små fönster
Explorerdäck, mellandäck (ingår i resans pris), dusch/wc, tv, panoramafönster med fransk balkong
Navigatordäck, övre däck (tillägg 495:- per hytt), dusch/wc, tv, panoramafönster med fransk balkong
Navigatordäck suite, övre däck (tillägg 995:- per hytt), dusch/wc, tv, panoramafönster med fransk balkong    

Rederiet erbjuder flera tillvalsutflykter som kan bokas under resans gång och i mån av plats. 

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar ombord på M/S River Navigator · en övernattning i Wien · 6 frukostar · 4 luncher · 5 middagar · en galamiddag · välkomstdrink · eftermiddagskaffe/te med fika dagligen · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum och enkelhytt på mellandäck 4 420:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Dricks till lokala guider och personal ombord på båten tillkommer. Räkna med cirka 7 euro per resenär och dag. På avresan 20/4 har vi inte möjlighet att erbjuda konserten i Hofburg då dem inte öppnat för säsongen ännu.




Andra liknande resor:

Wien

Wien

Wien

Wien-Donaudeltat

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se