tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.35 Uddevalla, 09.30 Tanum och ytterligare ett antal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Oslo
Vi reser genom Bohuslän via Svinesundsbron in i Norge. Vi fortsätter förbi Sarpsborg och Moss och når Oslo lagom till lunchtid. Här får vi tid att på egen hand strosa runt i staden och de som vill kan besöka julmarknaden i Spikersuppa, strax intill huvudgatan Karl Johan. Här finns julbodar med ett stort utbud av olika produkter och ett 33 meter högt upplyst pariserhjul.

Under eftermiddagen tar vi oss mot hamnen och stiger ombord på vårt fartyg som avgår 16.30. Det blir en fin tur genom Oslofjordens vackra miljöer innan det är dags för middag. För att komma i julstämning är det en härlig julbordsbuffé som vi avnjuter på denna resa. Under kvällen kan vi sedan shoppa i taxfreebutiken som håller öppet långt in på småtimmarna eller avnjuta en drink i gott sällskap i någon av de flertalet barer som finns ombord.

Dag 2. Köpenhamn – Hemorten
Vi vaknar utvilade efter en natt till havs och startar dagen med en stor frukostbuffé. Klockan 09.45 ankommer vi till Köpenhamn. Vi har sedan dagen fri att på egen hand njuta av staden. På flera av torgen i närheten av Ströget anordnas julmarknader där vi kan finna både något gott att äta och kanske en julklapp till någon där hemma. Passa på att smaka aebleskiver, en godsak som hör det danska julhygget till och som trots sitt namn inte innehåller äpple utan snarare är en slags pannkaksbollar serverade med sylt och florsocker. Julmarknader hittar vi bland annat på Höjbro Plads, Axeltorv och i Nyhavn.

För de som vill ha den där extra härliga julkänslan finns möjlighet att besöka jul på Tivoli (inträde ingår ej). Tivoli grundades 1843 och i juletider är området fyllt av dekorationer, glittrande julbelysning, och det doftar av julens alla kryddor. I de pyntade bodarna säljs allt från keramik och Royal Copenhagen till mössor och vantar. Åkattraktionerna är öppna, så varför inte passa på att ta en tur i en av världens äldsta ännu fungerande berg-och-dalbanor, byggd 1914.

Framåt eftermiddagen är det dags att ta farväl av Köpenhamn och påbörja vår resa hemåt. Vi beräknas nå Göteborg cirka 20.00.

OBS! På hemresan fortsätter bussen inte norrut efter Göteborg och resenärer som börjat resan på någon av orterna norr om Göteborg kommer därför att avsluta resan i Göteborg. Möjlighet till avstigning söder om Göteborg finns däremot vid någon av våra ordinarie upptagningsplatser utmed västkusten, exempelvis Falkenberg, Varberg och Kungsbacka. Vänligen meddela er chaufför under första resdagen om ni önskar att avsluta er resa på någon av dessa orter.

Ingår: Buss t/r · en övernattning i insides dubbelhytt · julbordsbuffé inklusive en dryck · frukostbuffé
Tillägg: Enkelhytt 275:- · dubbelhytt utsides 400:- per hytt · eventuellt inträde vid besök på Tivoli
Resevaluta: Danska och norska kronor
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 20 år. Barn och ungdomar endast i målsmans sällskap.

Andra liknande resor:

Kryssning

Kryssning

Oslo julmarknad

Oslo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se