Dag 1. Hemorten – Split – Makarska
Vi flyger till Split. Vår buss för oss till hamnen och vår båt av Premiumklass t.ex M/S Dionis. Hytterna är enkla men bekväma och alla har privata badrum och luftkonditionering. De är fördelade på huvuddäck och undre däck. Alla hytter har fönster men de på undre däck är väldigt små. Ombord finns även en mindre matsal och ett soldäck. Vi kryssar längs den dalmatiska kusten och avnjuter en god lunch ombord. Vi övernattar i Makarska och kvällen lämnas fri till att strosa runt på egen hand.

Dag 2. Makarska – Mljet
Under tidig morgon reser vi mot Mljet med ett stopp på Pelješac-halvön för ett svalkande dopp. På eftermiddagen gör vi ett besök vid saltsjöarna i nationalparken Mljet för att njuta av solen och lugnet på ön. Vi besöker klostret och kyrkan på ön Sankta Maria. Övernattning i hamnen Polaca/Pomena.

Dag 3. Mljet – Dubrovnik
Vi fortsätter till Dubrovnik, höjdpunkten på kryssningen. Vi anländer under eftermiddagen och inleder vårt besök med en guidad tur i staden följd av en valfri linbanetur upp till Srd-berget för en spektakulär utsikt över gamla stan (kostnad 150 kuna/ person). Vi rekommenderar en promenad på toppen av den 1 940 m långa stadsmuren. Vi tar oss sedan på egen hand tillbaka till hamnen och vår båt för övernattning i denna magiska stad.

Dag 4. Dubrovnik – Trstenik
Morgonen lämnas fri till att fortsätta utforska Dubrovnik. Runt lunchtid fortsätter vår kryssning mot den lilla staden Trstenik på Pelješac-halvön. Här gör vi ett besök hos en lokal vinproducent för vinprovning. På kvällen bjuder kapten oss på en trevlig middag ombord på vår båt.

Dag 5. Trstenik – Korcula
Efter frukost åker vi till ön Korcula, födelseplatsen för den berömda upptäcktsresanden Marco Polo. Vi stannar till i någon av vikarna utmed vägen för lunch ombord. Staden är omgiven av murar vilket har bidragit till att gamla stan är mycket välbevarad med anor från medeltiden. Vi gör en rundtur med guide som visar oss stadens godbitar. Övernattning i Korculas hamn.

Dag 6. Korcula – Hvar
Tidig avresa mot Pakleni-öarna för lunch och ett svalkande dopp innan vi fortsätter mot ön Hvar. Vi når staden med samma namn under eftermiddagen och vid ankomsten gör vi en guidad rundtur med lokalguide. Här finns bland annat Europas äldsta stadsteater, som grundades 1612. Hvar erbjuder dessutom rikligt med underhållning, utmärkta restauranger, barer och kaféer som är öppna långt in på natten. Övernattning i hamnen i Hvar.

Dag 7. Hvar – Split
Vi lämnar Hvar för att ta oss vidare till ön Brac. Ett badstopp är planerat vid den mest berömda stranden i Dalmatien – Zlatni Rat. Stranden ligger nära Bol, en gammal fiskeby som numera är ett populärt turistmål. Efter lunch kommer vi att påbörja vår resa tillbaka till Split för en sista natt ombord. Väl framme i Split gör vi en guidad rundtur med lokalguide. Split är en monumental stad som står under Unescos skydd. Här finner vi många monument från romartiden, varav ett av de mest intressanta är Diocletianus palats.

Dag 8. Split – Hemorten
Efter tidig frukost är det dags att checka ut från vår båt. Här går vi ombord på vår buss som kommer ta oss till flygplatsen där vi flyger hemåt.

Ingår: Flyg t/r · transfers · kryssning 7 nätter ombord i 2-bädds undre däck · 7 frukostar · 7 luncher · en kaptensmiddag · hamnavgifter · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Hytter på huvuddäck från 995:- per hytt · enkelhytt från 4 295:- · Dricks ombord tillkommer och betalas kontant på plats efter kryssningens slut. Summan för detta brukar ligga på cirka 3 euro per dag och person.
Resevaluta: Kuna
Speciellt: Notera att kryssning med avresa på lördagar går utan reseledare samt endast från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Bokning görs på förfrågan. Kryssningsrutten är densamma och ombord finns engelsktalande personal. Kryssningsbåten är antingen av klass Premium eller Premium Superior och framgår av val av hytt. Vinprovning i Korcula istället för Trstenik.

Andra liknande resor:

Kroatien

Träningsresa

Vandring Kroatien

Makarskas skatter

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se