Dag 1. Hemorten – Köln
Vi flyger till Frankfurt och åker sedan vidare med transferbuss till Köln. Klockan 15 stiger vi ombord på vårt kryssningsfartyg M/S Amadeus Classic och klockan 17 kastar vi loss. Före middag hälsas vi välkomna av kryssningsvärden som berättar mer om vår stundande resa.

Dag 2. Köln – Cochem – Alken
Under natten kryssar vi från Rhen till Mosel och når den pittoreska staden Cochem på morgonen. Vi följer med på en guidad tur av staden där vi passerar bland annat den historiska stadsmuren, Martinsbrunnen på torget Markplatz samt gamla korsvirkeshus med tak av skiffer från Mosel.

Lunchen avnjuts ombord medan vi färdas mot den lilla staden Alken med ett av de äldsta slotten i Mosellandskapet. Här erbjuds en tillvalsutflykt där man besöker den rustika tavernan Anton Hammes för vinprovning.

Dag 3. Rüdesheim – Koblenz
Tidig morgon angör vi staden Rüdesheim som omgärdas av fyra olika vindistrikt. Efter frukost följer vi med på en guidad tur till bland annat kända Drosselgasse, en tre meter smal och 150 meter lång gränd med massor av små souvenirbutiker och mysiga vinkällare. Vår guide berättar om stadens historia och vintradition.

Runt lunchtid kryssar vi vidare och bjuds på vackra vyer under färden då vi passerar många olika slott och palats. Runt 16.00 beräknas vi anlända till Koblenz som ligger vid det så kallade Deutsches Eck (tyska hörnet), där floden Mosel har sitt upplopp i Rhen. På udden Deutches Eck finns ett minnesmonument över kejsar Vilhelm I. Därifrån har man en fin vy över fästningen Ehrenbreitstein som ligger mittemot, på andra sidan Rhen. Vid ankomst erbjuds en tillvalsutflykt till fästningen dit man tar sig med en kabinbana som går över floden och förbinder Rhens strand med fästningen. Vi stannar i Koblenz över natten.

Dag 4. Koblenz – Remagen
På morgonen följer vi med på en guidad tur i Koblenz. Vi passerar vackra kyrkor, slott och hus som alla förtäljer historien om Tysklands äldsta stad.

Vi avnjuter vår lunch ombord medan vi kryssar vidare norrut. Snart når vi staden Remagen. Härifrån följer vi med på en utflykt till Ahrdalen, Tysklands största rödvinsdistrikt. Vi startar turen i den lilla medeltida byn Ahrweiler och åker sedan vidare till den vinproducerande byn Mayschoss. Vi besöker ett gammalt källarvalv för att provsmaka några goda rödviner. Efter utflykten återvänder vi till kryssningsfartyget för att avsluta resan med en galamiddag.

Dag 5. Köln – Hemorten
Tidigt på morgonen är vi åter i Köln. Efter frukost stiger vi av kryssningsfartyget och har fri tid tills bussen kör oss till Frankfurts flygplats för hemfärd.

M/S Amadeus Classic
M/S Amadeus Classic  Rhapsody som seglar under tysk flagg är en flodkryssningsbåt av högsta klass. Alla hytter ligger utsides med fönster. Ombord finns bekvämligheter som en elegant restaurang, panoramabar, soldäck med solstolar och pool. Vi blir serverade frukost, lunch och middag varje dag ombord.

Hyttinformation
Haydndäck (ingår), fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, skrivbord, luftkonditionering

Straussdäck, tillägg från 2 295:-/hytt, öppningsbart fönster med fransk balkong

Mozartdäck (övre däck), tillägg från 4 395:- /hytt, öppningsbart fönster med fransk balkong

Extra utflykter
Rederiet erbjuder en rad extrautflykter som anmäls och betalas kontant ombord. Välj bland utflykter till ungerska pustan, Donaukröken, slottet Schönbrunn i Wien och klostret i Melk. För att en utflykt ska genomföras behöver 20 personer ha anmält sig. För att säkerhetsställa engelsktalande guidning behöver anmälan till utflykter av intresse ske omgående.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar ombord · 4 frukostar · 3 luncher · 4 middagar · välkomstdrink · eftermiddagskaffe eller te med fika dagligen · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Tillvalsutflykter · enkelhytt från 3 595:- · dricks cirka 5 euro per resenär och dagen till lokala guider och personal
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Holland

Cykel Moseldalen

Tre länder

Moseldalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se