tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.35 Uddevalla, 09.30 Tanum och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Öyer
Avresa från hemorten under morgonen. Resan går norrut genom Bohuslän. Vi passerar Svinesundsbron och kommer in i Norge. Resan fortsätter förbi Oslo och Lillehammer mot Öyer och vårt hotell Scandic Hafjell. Middag på kvällen.

Dag 2. Öyer – Ålesund
Frukost. Resvägen går idag genom den natursköna Gudbrandsdalen. Om vädret tillåter får vi en fantastisk utsikt mot Snöhetta, 2 286 meter över havet. Senare når vi vårt slutmål för dagen, Ålesund. Ålesund är fiskestaden framför alla andra i Norge. Det kan man uppleva vid kanalen som går rakt igenom centrum där det går att köpa dagsfärsk fisk varje dag. Staden är också berömd för sin jugendarkitektur med torn, spiror och utsmyckningar. Vi gör en stadstur med lokalguide och checkar därefter in på Scandic Parken. Middag på hotellet.

Dag 3. Ålesund – Geiranger med Hurtigruten – Beitostölen
Frukost. Vi åker buss ner till kajen för att stiga ombord på Hurtigrutens färja till Geiranger. Hurtigruten har kallats världens vackraste sjöresa och lockar turister från hela världen. Dessutom är den fortfarande ett viktigt transportmedel för orterna på den norska kusten. Det är numera stora moderna båtar som tar upp till 500 passagerare som trafikerar Hurtigruten. Turen genom Geirangerfjorden är sagolikt vacker. Vi passerar grönskande natur, branta fjäll som stupar rakt ner i fjorden, små bondgårdar som klamrar sig fast på bergssidorna och vilda vattenfall, som De sju systrarna och Friaren. I Geiranger väntar vår buss och vi fortsätter mot Beitostölen. På vägen stannar vi till i Lom för att titta på den berömda stavkyrkan från 1100-talet. Entré tillkommer. På kvällen når vi Beitostölen och vårt hotell Radisson Blu Mountain Resort. Middag på kvällen.

Dag 4. Beitostölen – Hemorten
Efter frukost påbörjar vi hemresan. Under dagen stannar vi för lunch och fortsätter sedan vidare mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · guidad rundtur i Ålesund · halvdagstur med Hurtigruten · reseledare
Tillägg: Enkelrum 895:- · entré Lom stavkyrka
Resevaluta: Norska kronor

374 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Hurtigruten norrut

Geilo

Geilo

Röros

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se