tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.35 Uddevalla, 09.30 Tanum och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Öyer
Avresa från hemorten under morgonen. Resan går norrut genom Bohuslän. Vi passerar Svinesundsbron och kommer in i Norge. Resan fortsätter förbi Oslo och Lillehammer mot Öyer och vårt hotell Scandic Hafjell. Middag på kvällen.

Dag 2. Öyer – Ålesund
Frukost. Resvägen går idag genom den natursköna Gudbrandsdalen. Om vädret tillåter får vi en fantastisk utsikt mot Snöhetta, 2 286 meter över havet. Senare når vi vårt slutmål för dagen, Ålesund. Ålesund är fiskestaden framför alla andra i Norge. Det kan man uppleva vid kanalen som går rakt igenom centrum där det går att köpa dagsfärsk fisk varje dag. Staden är också berömd för sin jugendarkitektur med torn, spiror och utsmyckningar. Vi gör en stadsrundtur med lokalguide och checkar därefter in på Scandic Parken. Middag på hotellet.

Dag 3. Ålesund – båttur i Geirangerfjorden – Beitostölen
Frukost. Idag kör vi genom det vackra norska landskapet till Hellesylt där vi stiger ombord på en färja som tar oss på en sagolikt vacker båttur genom Geirangerfjorden. Vi passerar grönskande natur, branta fjäll som stupar rakt ner i fjorden, små bondgårdar som klamrar sig fast på bergssidorna och vilda vattenfall, som De sju systrarna och Friaren. I Geiranger väntar vår buss och vi fortsätter mot Beitostölen. På vägen stannar vi till i Lom för att titta på den berömda stavkyrkan från 1100-talet. Entré tillkommer. På kvällen når vi Beitostölen och vårt hotell Radisson Blu Mountain Resort. Middag på kvällen.

Dag 4. Beitostölen – Hemorten
Efter frukost påbörjar vi hemresan. Under dagen stannar vi för lunch och fortsätter sedan vidare mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · guidad rundtur i Ålesund · båttur i Geirangerfjorden · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 195:- · entré Lom stavkyrka
Resevaluta: Norska kronor

410 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Trollstigen

Bergenbanan

Geilo

Geilo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se