tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.35 Uddevalla, 09.30 Tanum och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Öyer
Avresa från hemorten under morgonen. Resan går norrut genom Bohuslän. Vi passerar Svinesundsbron och kommer in i Norge. Resan fortsätter förbi Oslo och Lillehammer mot Öyer och vårt hotell Scandic Hafjell. Middag på kvällen.

Dag 2. Öyer – Ålesund
Frukost. Resvägen går idag genom den natursköna Gudbrandsdalen. Om vädret tillåter får vi en fantastisk utsikt mot Snöhetta, 2 286 meter över havet. Senare når vi vårt slutmål för dagen, Ålesund. Ålesund är fiskestaden framför alla andra i Norge. Det kan man uppleva vid kanalen som går rakt igenom centrum där det går att köpa dagsfärsk fisk varje dag. Staden är också berömd för sin jugendarkitektur med torn, spiror och utsmyckningar. Vi gör en stadsrundtur med lokalguide och checkar därefter in på Quality Hotel Waterfront. Middag på hotellet.

Dag 3. Ålesund – båttur i Geirangerfjorden – Beitostölen
Frukost. Vi åker buss ner till kajen för att stiga ombord på den färja som tar oss den tre timmar långa, och sagolikt vackra, båtturen genom Geirangerfjorden. Vi passerar grönskande natur, branta fjäll som stupar rakt ner i fjorden, små bondgårdar som klamrar sig fast på bergssidorna och vilda vattenfall, som De sju systrarna och Friaren. I Geiranger väntar vår buss och vi fortsätter mot Beitostölen. På vägen stannar vi till i Lom för att titta på den berömda stavkyrkan från 1100-talet (inträde tillkommer). På kvällen når vi Beitostölen och vårt hotell Radisson Blu Mountain Resort. Middag på kvällen.

Dag 4. Beitostölen – Hemorten
Efter frukost påbörjar vi hemresan. Under dagen stannar vi för lunch och fortsätter sedan vidare mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · guidad rundtur i Ålesund · båttur i Geirangerfjorden · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:- · inträde Loms stavkyrka
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: På avresan 13/6 bor vi på Scandic Ringsaker dag 1. På avresan 14/5 är båtturen i Geirangerfjorden endast en timme då vi åker med buss genom det vackra landskapet till Hellesylt och därifrån tar färjan genom den spektakulära fjorden till Geiranger där ordinarie program tar vid.

Andra liknande resor:

Trollstigen

Hurtigruten norrut

Bergenbanan

Hurtigruten

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se