06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. Ombord finns det möjlighet att äta lunch. Vi kommer under kvällen fram till Hannover där vi checkar in på ett hotell i utkanten av staden. På kvällen äter vi gemensam middag.
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. Ombord finns det möjlighet att äta lunch. Vi kommer under kvällen fram till Hannover där vi checkar in på ett hotell i utkanten av staden. På kvällen äter vi gemensam middag.
Efter frukost följer vi några mil av den berömda Route des Vins d’Alsace, en 170 kilometer lång vinväg som slingrar sig genom gröna vinfält och idylliska byar. Vårt första stopp är Dambach-la-Ville, en medeltida stad omgiven av stadsmurar och känd för sina utsökta Rieslingviner.
Därefter fortsätter vi till Riquewihr, en av Alsaces mest pittoreska och välbevarade vinbyar, där vinrankorna sträcker sig ända in bland de färgglada korsvirkeshusen. Här får vi tid på egen hand att strosa i de smala gränderna, njuta av den unika atmosfären eller besöka någon av byns många vinbutiker för provsmakning och inköp. Kvällen är fri.
Efter frukost följer vi några mil av den berömda Route des Vins d’Alsace, en 170 kilometer lång vinväg som slingrar sig genom gröna vinfält och idylliska byar. Vårt första stopp är Dambach-la-Ville, en medeltida stad omgiven av stadsmurar och känd för sina utsökta Rieslingviner.
Därefter fortsätter vi till Riquewihr, en av Alsaces mest pittoreska och välbevarade vinbyar, där vinrankorna sträcker sig ända in bland de färgglada korsvirkeshusen. Här får vi tid på egen hand att strosa i de smala gränderna, njuta av den unika atmosfären eller besöka någon av byns många vinbutiker för provsmakning och inköp. Kvällen är fri.
Efter frukost beger vi oss till vinodlingen i Soultzmatt, klädda i tåliga kläder och bra skor. Här välkomnas vi av Seppi Landmann, som kommer guida både erfarna och nybörjare i konsten att plocka druvor. Efter några timmars skörd väntar en välförtjänt vinprovning, följd av en gemytlig lunch med vin, serverad bland vinfälten och besök i vinkällaren, där vi får en inblick i hur de lokala vinerna framställs – från druva till flaska.
På eftermiddagen fortsätter vi resan till den medeltida staden Beaune – Bourgognes vinhuvudstad. Här checkar vi in på centralt belägna Best Western Plus Au Grand Saint Jean, och kvällen är fri för egna upptäckter bland stadens mysiga gränder och vinkällare. Vi rekommenderar även ett besök på vackra och intressanta "hospices de beaune" som ligger nära hotellet.
Efter frukost beger vi oss till vinodlingen i Soultzmatt, klädda i tåliga kläder och bra skor. Här välkomnas vi av Seppi Landmann, som kommer guida både erfarna och nybörjare i konsten att plocka druvor. Efter några timmars skörd väntar en välförtjänt vinprovning, följd av en gemytlig lunch med vin, serverad bland vinfälten och besök i vinkällaren, där vi får en inblick i hur de lokala vinerna framställs – från druva till flaska.
På eftermiddagen fortsätter vi resan till den medeltida staden Beaune – Bourgognes vinhuvudstad. Här checkar vi in på centralt belägna Best Western Plus Au Grand Saint Jean, och kvällen är fri för egna upptäckter bland stadens mysiga gränder och vinkällare. Vi rekommenderar även ett besök på vackra och intressanta "hospices de beaune" som ligger nära hotellet.
Efter frukost reser vi vidare mot Champagne och den charmiga staden Reims. På vägen stannar vi i Épernay, champagnens hjärta där eleganta "Avenue de Champagne" kantas av några av världens mest berömda champagnehus. Här får vi fri tid att äta lunch och upptäcka många av de charmiga champagnebarerna, caféer och butiker som bjuder in till att njuta av den lokala livsstilen.
För den som vill finns möjlighet att besöka det välkända Champagnehuset Mercier (från 28 euro, betalas på plats).
Vi gör sedan ett stopp i den pittoreska byn Hautvillers, där munken Dom Pérignon en gång fulländade konsten att framställa champagne. Väl framme i Reims checkar vi in på Hôtel Campanile Reims Cathédrale. Kvällen är fri att upptäcka Reims.
Efter frukost reser vi vidare mot Champagne och den charmiga staden Reims. På vägen stannar vi i Épernay, champagnens hjärta där eleganta "Avenue de Champagne" kantas av några av världens mest berömda champagnehus. Här får vi fri tid att äta lunch och upptäcka många av de charmiga champagnebarerna, caféer och butiker som bjuder in till att njuta av den lokala livsstilen.
För den som vill finns möjlighet att besöka det välkända Champagnehuset Mercier (från 28 euro, betalas på plats).
Vi gör sedan ett stopp i den pittoreska byn Hautvillers, där munken Dom Pérignon en gång fulländade konsten att framställa champagne. Väl framme i Reims checkar vi in på Hôtel Campanile Reims Cathédrale. Kvällen är fri att upptäcka Reims.
Frukost och avresa. Vi reser norrut över Ardennerna, genom Belgien och vidare till Bremen där vi tar in på vårt övernattningshotell. På kvällen äter vi vår sista gemensamma middag.
Frukost och avresa. Vi reser norrut över Ardennerna, genom Belgien och vidare till Bremen där vi tar in på vårt övernattningshotell. På kvällen äter vi vår sista gemensamma middag.
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi
för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar att vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och
Stockholm 21.45.
Reseledaren Gunilla var fenomenal både vad gäller hennes kunskaper om Frankrike och viner samt hennes sociala kompetens.
Ändra inte på något, allt är toppen! Det var 2:a gången vi åkte exakt samma tur, Gunilla Swenson är fantastiskt bra, så otroligt duktig och trevlig, kan inte finnas bättre reseledare! Vi kanske gör om samma rutt en gång till om något år. Vi skulle inte ha något emot om det blev en dag i Eperney också, så att resan blir på 9 dagar! Alla guider som vi haft med er har varit bra! Morgan är också bra!