tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. Ombord finns det möjlighet att äta lunch. Vi kommer under kvällen fram till Bremen där vi checkar in på vårt hotell i utkanten av staden. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Colmar
Frukost och avresa till Colmar. En del av färden går längs Alsaces berömda vinväg som slingrar sig genom vackra kuperade landskap med vinstockar på de böljande sluttningarna. Pittoreska Colmar betraktas som huvudstaden i vinregionen Alsace. I stadens medeltida stadskärna samsas korsvirkeshus med kullerstensgator och smala kanaler, som har gett området smeknamnet "Lilla Venedig". Vi bor två nätter på Grand Hotel Bristol i centrala Colmar och äter en gemensam middag på kvällen. 

Dag 3. Vinskörd hos Seppi Landmann
Efter en tidig frukost gör vi en kort bussresa till vinodlingen i Soultzmatt, iförda tåliga kläder och rejäla skor. Seppi Landmann är van att instruera såväl vana plockare som nybörjare. Efter några timmar blir det kafferast och senare vinprovning och en glad lunch med vin kring bord uppställda bland vinfälten. Vi kommer tillbaka till hotellet på eftermiddagen och har möjlighet att besöka det närliggande museet Unterlinden med sitt berömda Isenheimaltare från 1500-talet. Kvällen är fri för egna strövtåg i Colmar.

Dag 4. Colmar – Beaune
Vi äter frukost och åker sedan till medeltida Beaune, bourgognevinernas huvudstad. Innan vi checkar in på Ibis Beune Centre som ligger mitt i centrum besöker vi ”Hospices de Beaune” som kännetecknas av sitt glaserade tegeltak som lyser mot oss i gult, rött, blått och grönt. Byggnaden uppfördes 1443 och fungerade som sjukhus. Här fick stadens fattiga gratis sjukvård som bekostades av vin och salt. Middagen serveras på en trevlig restaurang.

Dag 5. Utflykt ”Route des Grands Crus”
Frukost. Idag gör vi en bussfärd på vinvägen, förbi Corton-berget och flera kända byar. I Vosne-Romanée säljer de mest berömda producenterna, La Romanée-Conti, La Tâche och Richebourg, sina viner för flera tusen euro per flaska! Vi besöker det ansedda Château du Clos de Vougeot där vi får en guidning. Sedan åker vi vidare till Clos Saint Louis där Philippe och Martine Bernard berättar om arbetet på vingården och låter oss smaka gårdens viner tillsammans med en hemlagad buffé. Kvällen är fri och vi äter middag på egen hand.

Dag 6. Beune – Reims
Efter frukost åker vi vidare mot Champagne och den mysiga staden Reims. Lunchuppehåll i Épernay med besök på Champagnehus och i Hautvillers för dem som önskar (25€). Väl framme i Reims checkar vi in på Best Western hotel du Centre och äter gemensam middag på en närliggande restaurang på kvällen.

Dag 7. Reims – Bremen
Frukost och avresa. Vi reser norrut över Ardennerna, genom Belgien och vidare till Bremen där vi tar in på vårt övernattningshotell. På kvällen äter vi vår sista gemensamma middag.

Dag 8. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar att vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher med vin · 5 middagar · vinskördedag · 2 vinprovningar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:- · champagnehuset Mercier
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vid dåligt väder kan upplägget för vinskörden förändras.

Andra liknande resor:

Lyon

Rhône Saône

Rhône Saône

Vandring Champagne

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se