tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.35 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Geilo
Vägen går via Svinesund, Sarpsborg och Moss. Söder om Oslo svänger vi av västerut och kör Oslofjordstunneln till Drammen där vi stannar för lunch i centrum. Drammen ligger vid Drammensälven. Efter lunch fortsätter vi mot Kongsberg som är känt för sin tidigare silverbrytning. Vi fortsätter genom den vackra Numedalen. Under början av kvällen når vi Geilo och fina Bardöla Höyfjellshotel. Det finns pool och bastu så badkläder är en fördel att ta med. Middag på kvällen.

Dag 2. Flåm
Efter frukost åker vi till Flåm. Vi passerar Aurland–Hol, en av Norges vackra högfjällsvägar. I Flåm går vi ombord på Flåmsbanan som tar oss genom den vackra Flåmsdalen. Intill ligger den vackra Aurlandsfjorden, en arm av världens längsta fjord, Sognefjorden. Under färden blir vi guidade av en högtalarröst och tåget gör stopp för fotografering. På eftermiddagen startar vi vår återresa mot Geilo via Hemsedal. Middag på kvällen.

Dag 3. Kjeåsen
Efter en härlig frukost reser vi västerut mot Hardangerfjorden. Vi åker nya vägen genom Måbödalen och kommer till Eidfjord, ett litet samhälle omgivet av mäktiga bergsformationer. Här följer vi den fyra kilometer långa vägen upp till Kjeåsen som anlades som en del av kraftverksanläggningen i området. Innan vägen anlades var enda sättet att ta sig upp via en hisnande brant stig längs bergsstupet. Vintertid var man helt isolerad.

Efter besöket vid Kjeåsen beger vi oss till Hardangervidda Natursenter som är ett natur- och kulturhistoriskt museum. Här äter vi dagens soppa med bröd till lunch. Vi besöker även utställningen och ser naturfilmaren Ivo Caprinos magiska panoramafilm om Hardangervidda. På återresan till Geilo stannar vi till vid Vöringsforsen, ett av Norges högsta vattenfall. Därefter passerar vi den imponerande Sysendammen. Fördämningen innehåller 3,6 miljoner kubikmeter sten och fyllnadsmassor och tog flera år att bygga. Middag på kvällen.

Dag 4. Geilo – Hemorten
Frukost och sedan avresa mot Göteborg. Vi åker genom den vackra Hallingdalen och förbi natursköna Tyrifjorden. Slutligen passerar vi Oslo och är åter i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · en lunch · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:-
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: Avresorna 20/7 & 17/8 byter dag 2 och 3 plats

Andra liknande resor:

Geilo

Skidor Telemark

Vandring Telemark

Kryssning

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se