tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Söderhamn
Avresa från hemorten under morgonen. Vi kör till Söderhamn och Best Western Hotel. Middag på kvällen.

Dag 2. Söderhamn – Skellefteå
Frukost och avresa till Skellefteå. Vi passerar Sundsvall, Härnösand och Ångermanälven med Högakustenbron. Vidare förbi Örnsköldsvik och Björkarnas stad Umeå innan vi når nattens boende på Quality Hotel Skellefteå Stadshotell. Middag på kvällen.

Dag 3. Skellefteå – Kiruna
Efter frukost avresa mot Kiruna. Vi passerar Piteå och gör ett kort stopp vid Gammelstads kyrkstad utanför Luleå. Här finns över 400 kyrkstugor som förr användes av långväga sockenbor vid kyrkobesök. Vi följer sedan Luleälven mot Jokkmokk. I Jokkmokk ges det tid till att besöka Samemuseet. På vägen till Kiruna passerar vi Jukkasjärvi och det berömda Ishotellet som numera är öppet året om. I Kiruna bor vi på Scandic Ferrum. Middag på kvällen.

Dag 4. Kiruna – Svolvaer
Efter frukost lämnar vi Kiruna för färd västerut till Riksgränsen. Redan här ser vi den dramatiska naturen långt i väster. Vi närmar oss Herjangsfjorden. På vår väg passeras såväl Bjerkvik som Bogen innan vi når bron över till Norges största ö, Hinnöya. Vägen slingrar sig vidare längs Tjeldsundet och vi njuter av vyerna när vi åker genom Lofotens vackra landskap. I Svolvaer tar vi in på Thon Hotel Lofoten. Här bor vi två nätter och middagarna äter vi på hotellet.

Dag 5. Lofoten
Efter en god frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en fantastisk utflykt bland Lofotenöarna. Här får vi bland annat uppleva spetsiga bergstoppar, fiskebyar och vackra sandstränder. Här kretsar mycket kring den viktiga fiskeindustrin. Fiskarna använder ofta särskilda ställningar för att göra torrfisk av exempelvis torsk, kolja och långa. I början av kvällen återvänder vi till hotellet för en gemensam middag.

Dag 6. Svolvaer – Fauske
Vi äter tidig frukost och reser sedan de vackra milen mot Fauske. Vägen dit bjuder även på en kortare färjetur som gör att vi tar oss snabbare fram i detta fantastiska ö-landskap. I Fauske checkar vi in på Scandic Fauske Hotel och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Fauske – Steinkjer
Efter frukost avresa mot Steinkjer. Vi passerar åter igen Polcirkeln. I Steinkjer bor vi på Quality Hotel Grand. Middag på kvällen.

Dag 8. Steinkjer – Hamar
Efter frukost avresa mot Hamar. Vi passerar Trondheim med Nidarosdomen och Dovre fjäll. I Hamar bor vi på Scandic Hamar. Middag på kvällen.

Dag 9. Hamar – Hemorten
Frukost och avresa mot Göteborg. Vi passerar Oslo och är åter i Göteborg under kvällen. 

Ingår: Buss t/r · 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 8 middagar · lokalguide på Lofoten · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 095:-
Resevaluta: Norska kronor

Andra liknande resor:

Vandring Lofoten

Jokkmokk

Lappland

Inlandsbanan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se