tid

Avgångstider 04.30 Ulricehamn, 05.00 Borås, 06.00 Göteborg, 06.30 Alingsås, 07.40 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Mariehamn
Vår resa startar tidigt på morgonen från Göteborg. Under resans gång kommer vi att stanna på serveringar utanför Götene och Arboga. Vår färja till Åland med Eckerölinjen avgår från Grisslehamn 15.00. Ombord äter vi ett skärgårdsbord med varmrätter i restaurangen. Efter ankomsten till Åland fortsätter vi de tre milen in till Mariehamn och vårt hotell Savoy. Vi bor mitt i centrum nära stadens pulserande liv.

Dag 2. Midsommarafton
Efter frukost har vi förmiddagen fri för egna upptäcktsfärder i Mariehamn. Vid lunchtid samlas vi för en gemensam lunch och vi besöker även Engelska parken. Under eftermiddagen gör vi en rundtur i öriket tillsammans med en lokalguide. Kastelholm är berömt för sin medeltida borg och för friluftsmuseet Jan Karlsgården, som har en samling byggnader från slutet av 1800-talet. Det är här som det traditionella midsommarfirandet äger rum, med lövning, stångresning, folkdansuppvisning och ringlekar. På kvällen avnjuter vi en trerätters middag på Smakbyn som ligger vid Jan Karlsgården. Därefter åker vi tillbaka till Mariehamn och vårt hotell.

Dag 3. Midsommardagen
Under lördagen bekantar vi oss med Mariehamn tillsammans med en lokalguide. Vi besöker det fascinerande Sjöfartsmuseet. Därefter åker vi till Bomarsunds fästningsruiner, resterna av en rysk fästning byggd på 1800-talet. Här äter vi en gemensam lunch innan vi återvänder till Mariehamn. Dagen avrundas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Mariehamn – Hemorten
För hemresan väljer vi morgonturen via Mariehamn till Kapellskär, som tar 2,5 timmar. Färden går sedan via Stockholm söderut ner mot västkusten med beräknad ankomst till Göteborg cirka 20.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 utflykter inklusive lunch · ett skärgårdsbord · 2 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 995:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 18 år. Barn endast i målsmans sällskap. Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet.

Andra liknande resor:

Ålandskryssning

Julbordsträffen

Helgkryssning Birka

Åland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se