tid

Avgångstider Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Feldkirch
Efter frukost reser vi vidare till österrikiska Feldkirch. Väl framme checkar vi in på Best Western Central Hotel Leonhard där vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt Berninaexpressen
Efter frukost beger vi oss till Chur där vi stiger ombord på Berninaexpressen. Tågresan som finns med på Unescos världsarvslista varar i cirka fyra timmar och tar oss med på en hisnande tur bland bergspass och glaciärer. Som högst når vi 2 253 meters höjd. Från tågets panoramafönster har vi en fantastisk utsikt under resan och vi passerar flera broar och tunnlar på vår färd till Tirano. Nära Poschiavo passerar vi bland annat den berömda spiralviadukten. Väl framme i italienska Tirano får vi tid till lunch på egen hand innan vår buss tar oss tillbaka till Feldkirch och vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Heldagsutflykt Bodensjön med Mainau
Frukost och därefter åker vi till Lennart och Sonja Bernadottes livsverk, blomsterön Mainau. Ön ligger strax väster om den tyska staden Konstanz och på vägen korsar vi Bodensjön med färja från Meersburg. Vi har gott om tid att vandra runt bland citruslundar, ädelrosor och annan tropisk växtlighet i detta blomsterparadis. I parken finns även ett palmhus och ett fjärilshus. På kvällen äter vi middag på egen hand på någon av Feldkirchs trevliga restauranger.

Dag 5. Feldkirch – Freiburg
Efter frukost och utcheckning åker till Freiburg i sydvästra Tyskland, belägen ca 30 km från franska gränsen. Här ska vi bo tre nätter på InterCityHotel Freiburg. Eftermiddagen är fri att utforska de gamla medeltida kvarteren. Freiburg har Tysklands äldsta existerande gästgiveri, Zum Roten Bären, och den ståtliga domkyrkan står vid foten av Schlossberg sedan 1200-talet. På kvällen ingår middag på hotellet.

Dag 6. Colmar
Efter frukost åker vi till den franska staden Colmar, en mysig stad med pittoreska kullerstensgator och korsvirkeshus. I stadens gamla stadskärna passerar floden La Lauch, och här gör vi en liten båttur på de idylliska kanalerna. Vi har sedan tid för egna strövtåg och lunch på egen hand. Väl tillbaka i Freiburg är resten utav dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 7. Heldagsutflykt med choklad- och vinprovning
Efter frukost åker vi till Chokladmuseet i Geispolsheim där vi får en inblick i alla momenten i chokladtillverkningsprocessen, från kakaoböna till färdig choklad. Vi avslutar självklart besöket med chokladsmakning. Därefter äter vi lunch på egen hand innan vi beger oss till vingården Domaine Ruhlmann Jean-Charles et Fils i Dambach-La-Ville. Ett litet tåg tar oss genom den pittoreska byn till vinodlingarna där vi får prova tre sorters vin. Middag på Hotellet.

Dag 8. Freiburg – Bremen
Efter frukost fortsätter vi resan hemåt genom Tyskland. Vi stannar för natten på ett hotell i Bremen. Middag på kvällen.

Dag 9. Bremen – Hemorten
Vi fortsätter vår resa hemåt och tar färjan från Puttgarden till Rödby. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45 Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 125:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Hannover Weser

Hildesheim

Hildesheim

Celle

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se