tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.30 Lidköping och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Efter en lunch i närheten av Arboga kommer vi till Stockholm där vår båt till Tallinn avgår 17.30. Vi reser med en av Tallinks färjor och bor i tvåbäddshytt med båda sängarna på golvet. För dem som önskar serveras det stor middagsbuffé som behöver förbokas innan resan. Pris 375:-

Dag 2. Tallinn
Frukostbuffé. Cirka 10.00 lägger färjan till i Tallinn. På kajen väntar en lokalguide som tar oss med på en rundtur i den estniska huvudstaden. Här finns sevärdheter som exempelvis Domberget och Alexander Nevskij-katedralen. En del av rundturen görs till fots. Under eftermiddagen checkar vi in på hotell Park Inn Central. Middag på kvällen.

Dag 3. Tallinn – Riga
Efter en tidig frukost reser vi mot Lettland. Vid lunchtid kommer vi fram till Lettlands huvudstad Riga. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide. Vi beundrar både den medeltida stadskärnan och den nyare jugendbebyggelsen. Efter rundturen checkar vi in på Tallink Hotel Riga som ligger nära gamla stan. Middag på kvällen.

Dag 4. Riga – Vilnius
Frukost och därefter reser vi mot Litauen. Under förmiddagen stannar vi vid pilgrimsmålet Korskullen, en av Litauens största sevärdheter. Vi fortsätter sedan till Šiauliai där vi får tid för lunch på egen hand. I Vilnius checkar vi in på Radisson Blu Hotel Lietuva, där vi ska bo i två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5. Vilnius
Efter frukost gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Delar av Vilnius lades i ruiner under andra världskriget men har senare återuppbyggts. Stadens historiska centrum finns med på Unescos världsarvslista och hyser många betydande byggnader från olika epoker, som gotik, renässans och barock. Middag på kvällen.

Dag 6. Vilnius – Mikolajki
Frukost och avresa mot Polen. Tre mil väster om Vilnius finns den gamla kungaborgen Trakai som ligger på en ö i sjön Galve. Här stannar vi för en promenad runt ön och borgen. Vi fortsätter sedan mot den polska gränsen. Vi övernattar i Mikołajki på Hotel Golebiewski. Hotellet har en badanläggning som kan besökas utan extra kostnad. Middag på kvällen.

Dag 7. Mikolajki – Hitlers Varglya – Gdansk
Efter frukost reser vi till området öster om Kętrzyn (Rastenburg) där Hitler hade sitt militära högkvarter på östfronten, kallat Varglyan. Vid Varglyan väntar en lokalguide som visar oss runt. Idag är det bara ruiner som återstår av högkvarteret. Vi fortsätter till Gdansk och under kvällen checkar vi in på hotell Novotel Gdansk Centrum. Middag på kvällen.

Dag 8. Gdansk – Gdynia
Efter frukost får vi en guidad rundtur i Gdansk med lokalguide. En del av rundturen görs med buss och en del till fots i gamla stan. Efter en fri eftermiddag reser vi vidare till hamnen i Gdynia där vi går ombord på Stena Lines färja. För dem som önskar serveras middagsbuffé som behöver förbokas innan resan. Pris 185:-

Dag 9. Karlskrona – Hemorten
Frukostbuffé ombord på båten. Vi beräknas anlända till Karlskrona cirka 07.30. Vi reser västerut och reser via Halmstad. Vi beräknas nå Göteborg cirka 14.00.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 2 nätter i dubbelhytt · 8 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 595:- · utsideshytt från 295:- · middagsbufféer
Resevaluta: Euro och polska zloty
Speciellt: Pass måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn och ungdomar endast i målsmans sällskap. Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet. .

Andra liknande resor:

Vilnius

Vilnius

Minsk

Riga

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se