tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark för att sedan ta färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Abtenau
Frukost och avresa söderut. Vi kör mot München och vidare in i Österrike där vi framåt kvällen når Abtenau som ligger några mil sydost om Salzburg. Här inkvarterar vi oss på Hotel Goldener Stern som ligger mitt i byn. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Salzburg
Efter frukost gör vi en utflykt till Salzburg, Mozarts födelsestad, där vi under förmiddagen får en guidad stadsrundtur av en lokalguide. Salzburg har en av de bäst bevarade stadskärnorna i Österrike. Vi besöker gamla stan som stoltserar med sevärdheter som Mozartplatz, barockkatedralen Salzburger Dom och gågatan Getreidegasse. Under eftermiddagen återvänder vi till Abtenau och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Sankt Wolfgang och Hallstatt
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till Salzkammerguts underbara sjödistrikt. Vi inleder förmiddagen med en båttur på Wolfgangsee. Den börjar i Sankt Gilgen och efter cirka en timmes färd når vi Sankt Wolfgang. Här kliver vi i land och får uppleva den vackra byn, mest berömd för värdshuset Vita Hästen och operetten med samma namn som utspelar sig här. Under eftermiddagen fortsätter vi till Hallstatt vid Hallstätter See. Den lilla byn ligger vid strandkanten av sjön och klamrar sig fast på en avsats som omges av höga berg. Här får vi en guidad visning av lokalguide. Under kvällen är vi tillbaka på vårt hotell för gemensam middag.

Dag 5. Utflykt Traunsee med ölprovning
Efter frukost reser vi norrut för ytterligare en heldagsutflykt i Salzkammergut. Vi färdas utmed Traunsee och när vi passerat Gmunden når vi Brauerei Schloss Eggenberg. Bryggeriet har varit privatägt sedan 1681 och tillverkar ölet Eggenberg. Vi bjuds på en visning och provsmakar det lokala ölet. Vi äter sedan en gemensam lunch på en närliggande restaurang. Under eftermiddagen återvänder vi till Abtenau och vårt hotell. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

Dag 6. Abtenau – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Under kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Berlin. Dagen avrundas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknas vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · en lunch · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 975:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 12/5 bor vi på Lammentalerhof i Abtenau.

Andra liknande resor:

Vandring Saalbach

Saalbach

Tyrolen Sankt Johann

Kryssning Donau

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se