tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden. Färjan tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Vi passerar Hamburg och kommer slutligen fram till vårt hotell i Bremen. Middag på kvällen.

Dag 2. Bremen – Cochem
Frukost och avresa till Moseldalen. Vi kommer in i Ahrdalen och stannar till i Marienthal där vi får provsmaka traktens rödvin. Ahrdalen är Tysklands största rödvinsdistrikt. På eftermiddagen fortsätter resan mot Cochem som ligger idylliskt vid Mosel. Väl framme bor vi centralt på Hotel Noss. Middag på kvällen.

Dag 3. Cochem – Neustadt and der Weinstrasse
Frukost. Vi lämnar Cochem och åker längs med vackra Mosel till Bernkastel. Här stannar vi hos Dr. Pauly-Bergweiler och provar fem av deras viner. Därefter bär resan vidare söderut och vi kommer till Neustadt an der Weinstrasse, huvudorten i vindistriktet Pfalz. Väl framme tar vi oss till Winzergenossenschaft Weinbiet. Här provsmakar vi flera av deras viner, innan vi checkar vi in på centrala ACHAT Premium Neustadt där vi bor två nätter. Middag på kvällen. 

Dag 4. Bad Dürkheim
Först frukost och sedan en kort resa till vin- och kurorten Bad Dürkheim. Här ser vi bland annat graderverket; en väldig träkonstruktion med droppande saltvatten, samt det berömda jättevinfatet som är ombyggt till restaurang.  Vi tar en liten och lugn promenad genom ortens centrum och den vackra kurparken. Eftermiddagen tillbringar vi hos Weingut Zumstein som står för både dagens vinprovning och kvällens middag. Vi hinner även med en tur med traktor och vagn genom orten och vinfälten. På kvällen kör vi den korta sträckan tillbaka till vårt hotell.

Dag 5. Neustadt – Alsfeld – Bremen
Frukost. Vi lämnar Pfalz och kommer till gemytliga Alsfeld. Belägen i den södra delen av ”Tyska Sagovägen” stoltserar denna stad med över 400 korsvirkeshus och är dessutom porten till Rödluvans Land, Rotkäppchenland. Efter lunch på egen hand fortsätter vi mot vårt övernattningshotell där vi senare på kvällen äter en gemensam middag.   

Dag 6. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.30, Göteborg 20.45 och Stockholm 21.30.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · 4 vinprovningar · tur med traktor och vagn · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 175:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Vinresa Pfalz

Tyska höjdpunkter

Nyårskryssning Rhen

Cykel Rhendalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se