tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden. Färjan tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Vi passerar Hamburg och kommer slutligen fram till vårt hotell i Bremen. Middag på kvällen.

Dag 2. Bremen – Cochem
Frukost och avresa till Moseldalen. Vi kommer in i Ahrdalen och stannar till i Marienthal där vi får provsmaka traktens rödvin. Ahrdalen är Tysklands största rödvinsdistrikt. På eftermiddagen fortsätter resan mot Cochem som ligger idylliskt vid Mosel. Väl framme bor vi centralt på Burg Hotel. Middag på kvällen.

Dag 3. Cochem – Neustadt and der Weinstrasse
Frukost. Vi lämnar Cochem och åker längs med vackra Mosel till Bernkastel. Här stannar vi hos Dr. Pauly-Bergweiler och provar fem av deras viner. Därefter bär resan vidare söderut och vi kommer till Neustadt an der Weinstrasse, huvudorten i vindistriktet Pfalz. Väl framme tar vi oss till Winzergenossenschaft Weinbiet. Efter vinprovningen checkar vi in på centrala  Achat Premium Neustadt. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Bad Dürkheim och Deidesheim
Först frukost och sedan en kort resa till vin- och kurorten Bad Dürkheim. Här ser vi bland annat graderverket, en väldig träkonstruktion med droppande saltvatten, samt det berömda jättevinfatet som är ombyggt till restaurang. Sedan beger vi oss till Deidesheim som är en pittoresk liten vinby. Här får vi vinprovning hos Weingut Dr. Kern och därefter är det dags för en tur med traktor och vagn genom orten och vinfälten. Efter detta äter vi en trevlig middag på restaurang Deidesheimer Stuben och sedan kör vi den dryga milen tillbaka till hotellet i Neustadt.

Dag 5. Neustadt – via Heidelberg – Hannover
Frukost. Vi lämnar Pfalz och kommer till Heidelberg som är vackert belägen vid floden Neckar. Uppe på en höjd tronar Heidelbergs slott och nedanför ligger charmiga Altstadt, den gamla stadskärnan. Vi får lite tid på egen hand i staden innan vi gör en båttur på floden. Vi äter lunch ombord (ingår i resans pris) och efter kryssningen hämtar bussen oss i Neckarsteinach. Framåt kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Hannover. Middag på kvällen.

Dag 6. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.30, Göteborg 20.45 och Stockholm 21.30.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · 4 vinprovningar · tur med traktor och vagn · båttur med lunch · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 925:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 15/9 bor vi dag 5 på Hotel Idingshof i Bramsche cirka 10 mil söder om Bremen. Under 2019 bor vi på hotell Noss i Cochem.

196 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Pfalz Heidelberg

Rüdesheim

Rhendalen

Moseldalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se