tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser med buss upp till Smögen där vår båt väntar på att lägga ut. Ombord serveras det kaffe och smörgås.

Vi åker genom den trånga Sotekanalen förbi Hunnebostrand och Hamburgsund innan vi når Fjällbacka. Kanalen invigdes 1935 för att skapa en skyddande led innanför Sotefjorden. Arbetet med kanalen, som startade 1931, var också ett led i att minska arbetslösheten för stenhuggarna efter en stor krasch inom stenindustrin. Hela båtresan tar cirka tre timmar. 

När vi anländer till Fjällbacka äter vi lunch på Stora Hotellet Bryggan innan det är dags för en promenad där vår reseledare guidar oss genom det pittoreska samhället. Många är de celebriteter som har anknytning till orten, inte minst Ingrid Bergman. Den världsberömda skådespelerskan tillbringade mycket av sin tid här vid kusten, och i Fjällbacka är en byst rest till hennes minne på torget som bär hennes namn. Andra kända personer som har anknytning till Fjällbacka är till exempel Camilla Läckberg med sina deckare och Astrid Lindgren, vars film Ronja Rövardotter delvis har spelats in vid Kungsklyftan. Innan vi lämnar Fjällbacka ges också tid för egna strövtåg och kanske en god glass på kajkanten. Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg 18.00.

Ingår: Buss t/r · båttur · kaffe och smörgås ombord på båten · lunch på Stora Hotellet Bryggan · reseledare

Andra liknande resor:

Fjällbacka

Granitens rike

Vandring Bohuslän

Stallebrottet Malmön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se