Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Avresa 07.30 från Göteborg. Vi reser med buss upp till Smögen där vår båt väntar på att lägga ut. Ombord serveras det kaffe och smörgås.

Vi åker genom den trånga Sotenkanalen förbi Hunnebostrand och Hamburgsund innan vi når Fjällbacka. Kanalen invigdes 1935 för att skapa en skyddande led innanför Sotefjorden. Arbetet med kanalen, som startade 1931, var också ett led i att minska arbetslösheten för stenhuggarna efter en stor krasch inom stenindustrin. Hela båtresan tar cirka tre timmar.

När vi anländer till Fjällbacka äter vi lunch på Stora Hotellet Bryggan innan det är dags för en guidad tur. Många är de celebriteter som har anknytning till orten och idag tar vår lokala guide med oss på en vandring i Ingrid Bergmans Fjällbacka. Den världsberömda skådespelerskan tillbringade mycket av sin tid här vid kusten, och i Fjällbacka är en byst rest till hennes minne på torget som bär hennes namn. Andra kända personer som har anknytning till Fjällbacka är till exempel Camilla Läckberg med sina deckare och Astrid Lindgren, vars film Ronja Rövardotter delvis har spelats in vid Kungsklyftan. Innan vi lämnar Fjällbacka ges också tid för egna strövtåg och kanske en god glass på kajkanten. Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg 18.00.

Ingår: Buss t/r · båttur · guidning på båten · kaffe och smörgås ombord på båten · lunch på Stora Hotellet Bryggan · musikunderhållning ombord på båten · guidad tur i Fjällbacka

118 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Kobergs slott

Hemlig resa Europa

Julkryssning

Kryssning

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se