Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 08.45 Göteborg vid Stenpiren.

Vi möts 08.45 på Stenpiren i Göteborg där stiger ombord på vår båt som beräknas avgå 09.00. Ombord bjuds vi på kaffe och fralla medan vår kapten styr ut mot södra skärgården genom Korshamnsrännan. Vi passerar Asperö, Brännö och Köpstadsö innan vi slutligen når Känsö. Här får vi en guidning om Känsös och karantänanstaltens fantastiska historia. Stationen byggdes för att hindra smittsamma sjukdomar i handelsskepp från fjärran länder att spridas i Sverige, och vid sjukdomsutbrott fick fartygen ligga i karantän utanför Känsö. Lasten fick renas och eventuella sjukdomsfall ombord skulle isoleras på ön. Vi ser världens enda bevarade parloir, ett besökshus där den sjuke och hans besökande kunde sitta på ömse sidor om dubbla galler och samtala genom en ridå av svavelångor. Vi får också ta del av den vackra öns speciella flora. Efter guidningen äter vi lunch på Känsö Lägerrestaurang, och styr sedan tillbaka mot Stenpiren genom Snobbrännan. Vi beräknas vara tillbaka ca 15.30. 

OBS! Endast svenska medborgare har tillträde till Känsö. Senast 16 dagar före avresan behöver fullständigt personnummer ha lämnats till resebyrån. Det är även sista dagen som vi kan ta emot nybokningar.

Ingår: Båttur · kaffe och fralla ombord på båten · guidad tur på Känsö · musikunderhållning ombord på båten · lunch· reseledare
Speciellt: Känsö är en aktiv militäranläggning så besöket kan förändras eller ställas in med kort varsel före resan. Då enbart militärens egna hundar får vistas på ön är det inte tillåtet att ta med sig egen hund på vår dagstur. Vänligen meddela vår kundtjänst om du behöver ta med din ledar- eller assistanshund, som i vissa fall vara undantag för detta.

81 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Hemlig resa Europa

Kobergs slott

Hantverksrallyt Jul

Ullared shopping

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se