tid

Avgångstider 07.00 Ulricehamn, 07.30 Borås, 07.45 Bollebygd, 08.00 Landvetter, 08.30 Göteborg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker norrut mot Kungälv, och väl framme promenerar vi en stund i parken vid Bohus fästning innan vi tar förmiddagsfika på Kongelfs Gästgifveri. Därefter gör vi ett stopp vid Bräckboden, där man kan fynda kakor med små skavanker från Göteborgs kex. Sedan fortsätter vi mot Marstrand, och längs vägen besöker vi ruinen av Ytterby gamla kyrka, även kallad Sankt Halvards kyrka. Kyrkan uppfördes på 1100-talet, och i en av ruinens murar finns en sten med två ansikten i relief som härrör från denna tid. Enligt legenden ska jorden gå under när stenen med huvudena sjunkit under markens yta.

Resan går vidare ut mot kusten till Marstrand, där vi intar gemensam lunch på Marstrands Havshotell, som ligger alldeles intill Koöns färjeläge. Efter lunch tar vi färjan över till själva Marstrandsön. Här möts vi av vår lokala guide som tar oss med på en guidad promenad i den berömda gamla badorten, där all biltrafik är förbjuden. Vi strosar bland gränder kantade av trähus, ser de imponerande 1800-talsbyggnaderna Grand Hotel och Societetshuset och får höra om öns historia och det viktiga sillfisket. Efter turen har vi lite tid på egen hand för shopping eller fika på anrika Bergs konditori, berömt för sina vaniljbullar. Man kan också besöka Carlstens fästning, som tronar över trähusstaden och som uppfördes efter freden i Roskilde 1658.

Under sen eftermiddag lämnar vi idylliska Marstrand. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Kongelfs Gästgifveri · lunch på Marstrands Havshotell · Marstrandsfärjan t/r · guidad promenad i Marstrand · reseledare
Speciellt: På avresan 30/7 beräknas vi vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Andra liknande resor:

Konstresa Tjörn

Hemlig resa

Midsommarkryssning

Hemlig resa Sverige

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se