Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.00 Kungsbacka, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser söderut mot Båstad och Bjärehalvön. Vårt besök på Norrvikens trädgårdar börjar med kaffe och smörgås i Orangeriet restaurang. Sedan gör vi, tillsammans med vår lokalguide, en trädgårdshistorisk vandring genom de olika stilträdgårdarna. När Rudolf Abelin grundade trädgårdarna i början av 1900-talet var hans mål att skapa ett ”levande trädgårdsmuseum”. Även om man hade ekonomiska problem under många år börjar trädgårdarna nu återfå sin forna glans.

Vi åker sedan vidare mot Helsingborg där vi besöker Sofiero slott och slottsträdgård som anlades som sommarslott för Oscar II och hans hustru Sophia av Nassau. Men det var när slottet gavs som bröllopsgåva till sonsonen Gustaf Adolf och hans hustru Margareta som slottsträdgården fick den glans som präglar den än idag. Bland annat var det de som lät plantera den stora samling rhododendron som blivit ett av Sofieros stora kännetecken. Under eftermiddagen beger vi oss hemåt och beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · entré och guidad tur på Norrvikens trädgårdar · förmiddagsfika på Orangeriet · entré Sofiero · reseledare
Andra liknande resor:

Postrånevandringen

Kullahalvön

Vandring Kullaleden

Wapnö

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se