Dag 1. Hemorten – Almuñécar
Vi flyger till Málaga. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss de cirka sju milen till Almuñécar. Här bor vi på något av våra fem fyrstjärniga hotell som alla har pool, spa och promenadavstånd till fina stränder. Samtliga dagar serveras frukost och middag på hotellet. 

Dag 2–14. Almuñécar
Almuñécar är en lugn stad med cirka 28 000 invånare. Denna del av solkusten kallas Costa Tropical, då klimatet gör att exotiska frukter kan odlas här. Nära Almuñécar odlas exempelvis avokado, mango och papaya. I fjärran finns flera bergskedjor, bland annat Sierra Nevada med Iberiska halvöns högsta berg Mulhacén som är hela 3 481 meter över havet.

I Almuñécar njuter vi och upplever den andalusiska kulturen och den goda maten. Det är i Andalusien som exempelvis flamencon, sherryn och tjurfäktningen har sina rötter. Under vistelsen i Almuñécar anordnar reseledaren aktiviteter som ökar gemenskapen. På de senaste årens resor har boulespel på stranden varit ett populärt inslag. Boule är lätt att lära sig för nybörjare och passar bra för alla åldrar. På Hotel Bahia de Almuñécar och Bahia de Tropical finns bouleklot att låna av hotellet. Nära vårt hotell finns även möjlighet att hyra bil till överkomliga priser för dem som vill uppleva Andalusien på egen hand.    

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Almuñécar:
Utflykterna behöver förbokas inför resan.
Notera att utbudet av utflykter år 2019 och 2020 skiljer sig åt något.


Gibraltar – 2019

Vi reser sydväst utmed Costa del Sol till brittiska Gibraltar. Här möts vi av minibussar som tar oss med på en cirka två timmar lång rundtur runt halvön. Vi gör bland annat ett stopp vid Europa Point där det vid vackert väder är möjligt att se över till Marocko. Vi besöker även Saint Michael’s Cave där vi får chans att träffa Gibraltars makakapor. Innan vi beger oss hemåt ges fri tid för lunch och shopping i centrum. Pris 300:-


Ronda – 2019

Idag väntar en tur till ”den vita staden” Ronda som ligger på en hög platå och delas av en ravin. Kanske har ni läst Hemingways bok ”Klockan klämtar för dig”? Här får vi uppleva det stup som det berättas om i boken. Pris 250:-

Málaga med Nerjagrottorna – 2019
Vi gör en heldagsutflykt till Picassos födelsestad Málaga. Här ser vi kontrasten mellan småstaden Almuñecar och storstaden Málaga. Vi inleder dagen med ett stopp vid Nerjagrottorna som är en av Spaniens mest besökta sevärdheter. Här ser vi delar av grottsystemet och beundrar fantastiska stalaktiter och stalagmiter. Vi åker sedan vidare till Málaga och utsiktsplatsen Gibralfaro som bjuder på spektakulär utsikt över staden. Därefter ges det tillfälle att på egen hand upptäcka Málaga. I stadens centrum finns till exempel den imponerande katedralen La Manquita, palatset Alcazaba och, inte minst, det världskända Picassomuseet. Pris 215:-


Málaga – 2020
En heldag i Malaga utan avbrott. Besök Picasso eller Pompidou museet, intag en god lunch och strosa runt i den charmiga staden i din egen takt. Pris 190:-


Alhambra – 2019 & 2020

Vi reser till Granada, cirka sju mil nordost om Almuñécar. Vi inleder med ett besök i det moriska Alhambrakomplexet där vi bland annat ser Myrtengården och Lejongården. Därefter promenerar vi genom de moriska trädgårdarna Generalife. OBS! Utflykten till Alhambra måste beställas vid bokningstillfället eller senast tre månader före avresan. Alhambra är ett av Spaniens mest besökta resmål och efterfrågan på biljetter är större än tillgången. Vi ställer oss på väntelista för gruppbiljetter så fort det är möjligt, men får först en vecka före planerat besök veta om vi tilldelats biljetter. Vi kan därför inte garantera att besöket genomförs förrän nära inpå avresa. Pris 450:-

Utflykt Frigiliana och Nerja - 2019
Vi åker till Frigiliana som ligger uppe i bergen norr om Nerja. Frigiliana räknas som en av de vita byarna. Här tar vi en liten tur med ett sightseeingtåg vilket ingår i utflykten. Efter lite tid på egen hand fortsätter vi ner till Nerja där vi gör en promenad till Europas balkong och får tillfälle till shopping och lunch. Pris 175:-

Utflykt Frigiliana, Nerja och valbar entré till Nerjagrottorna - 2020
Samma som programmet för 2019 följt av ett valbart tillägg.

För den som önskar ingår ett besök till Nerjagrottorna som är en av Spaniens mest besökta sevärdheter. Här ser vi delar av grottsystemet och beundrar fantastiska stalaktiter och stalagmiter. Notera att det är många trappsteg i grottsystemet.

Pris utan Nerjagrottorna 175:-
Pris med Nerjagrottorna 215:-


Alpujarras – 2020
Vi gör en heldagsutflykt och upptäcker Alpujarras höjdpunkter. Alpujarra sträcker sig utmed Sierra Nevadas sydsluttning och bjuder på vackra landskap med mandelträd, vingårdar och terrasser staplade mot syd för att ta vara på Medelhavsklimatet. De lugna byarna är perfekta för upptäcktsfärder till fots.

Vi inleder med ett stopp i byn Pampaneira som ligger 1 064 meter över havet där vi får fri tid att utforska. Den fortsatta bussturen passerar den unika staden Bubión och vi når tillslut Capeleira. Bergsbyn är en av de högst belägna och ligger dramatiskt på kanten av floder Poquerias. Arkitekturen i byn är typiskt för Alpujarra, karakteriserat av vita hus med platta tak. Pris 175:-


Motril – 2020
Vi åker en kort bit till staden Motril för en halvdagstur. Vi startar med ett besök på sockermuseet där vi får en guidad tur och får höra om historien då Costa del Sol och Costa Tropical tidigare var centrum för rörsockerproduktion.
Därefter beger vi oss till ett romdestilleri för att ta del av hur processen går till. Vi får kort höra om sockerrörets historia, hur framställningen av traditionell rom går till och avslutar givetvis med provsmakning. För den intresserade finns drycken till försäljning efter avslutad tur. Pris 175:-

Önskar man göra ytterligare utflykter i Andalusien tar man sig snabbt och lätt runt i området på egen hand med de lokala bussarna.


Dag 15. Almuñécar – Hemorten
Frukost och avresa till Málagas flygplats för vidare flyg till vår hemort.


Jul- och nyårsresor 2019 & 2020

Under jul och nyår erbjuder vi resor med tre olika reslängder. Välj bland 32 dagar, 22 dagar, och 15 dagar. På samtliga resor ingår frukost och middag under hela vistelsen samt specialmiddagar på julafton och nyårsafton.


Våra hotell i Almuñecar
Vi erbjuder boende på flera olika hotell i Almuñécar. Vilka hotell som erbjuds framgår vid respektive avresedatum. Nedan följer mer information om varje hotell. 

Hotel Bahía de Almuñécar****
Centralt beläget hotell med 150 meter till  Almuñécars största strand Puerta del Mar. På hotellet finns bland annat pool, spa och ett trevligt kafé med terrass.  Alla rum har balkong eller terrass.

Hotel Bahía de Tropical****
Elegant hotell beläget vid stranden Playa del Pozuelo. Till centrum är det cirka 3,5 km från hotellet. Hotellet har bland annat pool, spa och en avkopplingsavdelning med jacuzzi på sin takterrass.  Alla rum har balkong eller terrass.

Hotel Suites Albayzin del Mar****
Lägenhetshotell med härligt poolområde som ligger naturskönt vid trädgårdarna av “Isla del Ocio”. Avstånd till centrum cirka 500 m. Våra tvårumslägenheter som har plats för upp till 4 personer har balkong eller terrass och är utrustade med kök och tvättmaskin.

Almuñécar Playa spa hotel (Senator)****
Detta hotell ligger på stranden med ett par minuters promenadavstånd till gamla stan i Almuñécar. Hotellet har flera pooler samt spa, och erbjuder flera trevliga aktiviteter som minigolf och paddle tennis. Alla dubbelrum har balkong eller terrass.

Playacalida Spa Hotel (Senator)**** 
Detta lyxiga hotell med fantastisk utsikt, fina poolområden och spaavdelning ligger cirka 4,5 km från centrum. Alla dubbelrum har balkong eller terrass.

Hotel Victoria Playa****
Utmärkta Hotel Victoria Playa är beläget i en lugn del av Almuñécar med cirka fem minuters promenadavstånd till stranden San Cristóbal och 15 minuter till centrum. Hotellets pool är uppvärmd under de svalare månaderna, och här finns även en härlig utomhusjacuzzi.  Alla rum har balkong eller terrass. 

Ingår: Flyg t/r · transfers · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 14 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 125:- · extra utflykter
Resevaluta: Euro · brittiska pund under utflykten till Gibraltar
Speciellt: Avresan 22/10 är en 14-dagars resa. På resor med sen ankomst utgår middagen första kvällen. Notera att utbudet av utflykter för avresorna 2020 skiljer sig åt från 2019.

Andra liknande resor:

Vandring Andalusien

Costa Cálida

Andalusien

Costa de la Luz

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se